Vége a nyári időszaknak az expókkal és a nyaralásokat segítő visszafogottabb megjelenési listákkal, így mi már javában a dömpinggel ismerkedünk, de a legújabb PC Guruval még megemlékezünk a nyugodtabb hónapokról. Bár több címlaptervünk is volt, azok különböző technikai okokból meghiúsultak, ennek hála azonban az utolsó utáni pillanatban beeshetett az Amplitude friss bejelentése, az emberiség történelmét középpontba állító, a Civilization babérjaira törő, a korhűséget pedig picit a feje tetejére állító Humankind, hogy végül borítónkat díszítse. Mivel a gamescomon sikerült tüzetesebben is szemügyre venni egy zárt prezentáció során, bőven volt miről írni, ráadásul a játéknak van egy másfajta aktualitása is, de erről majd később – mindenesetre szorítunk a fejlesztőknek, mert bár a Civ utolsó epizódjával kimondottan elégedettek voltunk, soha nem árt egy kis ösztönzés a konkurenciától.

És igen, volt itt egy gamescom, ami az előzetes szekciónk nagyobb részét ki is tölti, miközben egy teljes magazint tele tudtunk volna pakolni a látott és próbált anyagokkal. Draggel jó alaposan szétnéztünk a kölni rendezvényen, ahol rengeteg újdonság, bejelentés, próbaverzió futott, emiatt egyik szemem sír, hiszen bőven tudtunk volna mesélni többet is. Így is maradt azért egy nagyobb összegzés, némi bemutató (pl. Doom Eternal és Blacksad: Under the Skin), plusz hatalmas megtiszteltetésként éltük meg, hogy hazánkból egyedüliként interjúzhattunk Suda 51 mesterrel. Persze a kölni rendezvényen túl is van élet a videojátékos iparban, így egyből két Early Access címmel is bizonyítjuk mindezt: mind a (nem is akármilyen) társasjátékból született Gloomhaven, mind pedig a Killsquad eléggé radar alatt maradhatott, pedig mindkettő megérdemli a figyelmet.

pcg1909cover1000px.jpg

A LEGÚJABB PC GURU SZEPTEMBER 12-TŐL KAPHATÓ
AZ ÚJSÁGOSOKNÁL ÉS A HIPERMARKETEKBEN

Aki azt gondolta, hogy a nyár legvége és az azt kísérő „uborkaszezon” miatt nincs miről írni, az nagyot tévedett. Konkrétan az utolsó hétig variáltam a kilövést, hogy minden beférjen, ami eljutott hozzánk, márpedig bőven volt miből szemezni. Elég csak a legvégső hajrára gondolni, mikor beesett a Control a Remedy fenegyerekeitől, plusz megjött a lengyel horrorszakértők Blair Witch-feldolgozása, az Until Dawn fejlesztőinek új multiplatform interaktív horrorja, a Man of Medan, meg az Ancestors: The Humankind Odyssey, ami passzol is címlapos témánkhoz, ami az evolúció – ezúttal a fákról keveset leereszkedve, sokat majomkodva. És akkor ne feledkezzünk meg a korábbi nagyobb durranásokról sem, mint például az új Age of Wonders, ami nemcsak remek lett, de ennek apropóján a veterán stúdiót is kifaggattuk egy exkluzív interjú keretei között.

Persze nem kizárólag az ismert címekre és sorozatokra, alkotókra gyúrtunk rá. Bár az Ion Maiden, akarom mondani, Ion Fury (amiből videónk is készült) lényegében átmenet, hiszen a 3D Realms kötelékéből jött, ráadásul a legnagyobb klasszikusokhoz mérhető retró őrületként delejezett meg mindenkit. De volt még itt felújított Metal Wolf Chaos XD, meg Oninaki, illetve csempészes, űrharcos Rebel Galaxy Outlaw, apokaliptikus Rad, valamint Remnant: From the Ashes a Dark Souls nyomában. Nem beszélve a Nintendo két nagyágyújáról, avagy a Fire Emblem: Three Houses és Astral Chain párosról. Játszani tehát volt mivel.

Pláne, hogy ugye mobilon is igyekszünk foglalkozni a nevesebb címekkel, így került most elő Harry Potter és sajátos világa (a Pokémonból kiindulva kivártuk, hogy javítgassák, fejlesztgessék), továbbá Pozandr a radar alatt maradt gyöngyszemeket is górcső alá vette. Születésnaposként foglalkoztunk kicsit a hirtelen jött sikert ünneplő, nyugaton korábban jóval kevésbé ismert Monster Hunter-szériával, megszokottak szerint társasjátékokkal (külön kiemelve 2 extra oldalon a Crusader Kings asztali feldolgozását), illetve a hazai gamer újságírás kezdeteit bemutató rovatunkkal, amelynek oldalain ezúttal Stökit kaptuk mikrofonvégre. Továbbá újra összeállítottuk nektek az általunk elképzelt „Álom PC”-t, kipróbáltuk az Acer Triton nagyágyúit (500 és 900), a Dell Alienware m15-öt és a Xiaomi Redmi Note 7-et, sőt két monitort is bevállaltunk. Bőven van miről olvasni, bőven van miről informálódni.

Most pedig jöjjön a teljes játék, valamint a remény, hogy egy hónap múlva (amikor bizony vastagabb változatban térünk vissza, hiszen bőven van megjelenés) ismét találkozunk, mert bármi is történjék, a lényeg nem változik, ahogy a jelmondatunk sem: a Guru legyen veletek!

Szeptemberi teljes játékunk: ATV Drifts & Tricks

Az előző havi lassabb és gondolkodósabb hazai fejlesztés (Quern: Undying Thoughts, ha lemaradtál róla) után most ismét kicsit akciódúsabb, vagyis inkább gyorsabb kalandok felé néztünk, hiszen az ATV Drifts & Tricks vérbeli versenyzős móka, aminél ráadásul nem kizárólag a gyorsaságra kell figyelni, de bizony a trükkökre is, amik szintén fontosak. Amennyiben szereted a látványos, mindig újdonságokat kínáló pályákon száguldozást, a vérbeli megmérettetést, ezúttal is jól jársz a teljes játékunkkal.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

KÓDBEVÁLTÁS

A tartalomjegyzéknél lévő matricán található matricára nyomtatott kódsorokat nem a Steamen kell felhasználni, hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni matricán található kódot, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában.

A matricán található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csak óvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!