Nem hiszem, hogy sok meglepetést okozunk a rengeteg előzetessel, amikkel az előző szám kimaradt E3-as bemutatóit pótoljuk, elvégre Los Angelesben olyan nagy volt a létszám, miközben az infó olyan kevés, hogy erre számítani lehetett. Más kérdés, hogy azt reméltük, július végére, augusztus elejére sokkal több érdekességet lehet megtudni, de lényegében még a Modern Warfare is a lapzárta napjaira kapta meg a maga kis leleplezéseit – azok közül sem az összest. Sőt, erre a hétre várható az EA-től egy kis meglepi (autóversenyesek, készüljetek!), miközben a következő hétre, a gamescom kezdésére esedékes még további néhány nagy leleplezés. Mi ott leszünk, így szeptemberben sem maradtok újdonságok és interjúk nélkül.

Mint ahogy most sem, hiszen a címlapot is díszítő Vampire egy elég komoly visszatérő, aminek előzménye már kultikus státuszba került, annak idején hiába volt több mint problémás az indulása. A Paradox azonban sikeresen megvette a jogokat, az első adaptáció pedig úgy tűnik, hogy a lehető legjobb kezekbe került. Erről szól hosszabb előzetesünk és exkluzív interjúnk, aminél rengeteg érdekességet lehet megtudni arról, hogy jött egyáltalán a második rész gondolata, hogyan és mikor indult a fejlesztés, illetve milyen változások érik majd a játékmenetet. De a már megemlített Modern Warfare-ről is írunk egy keveset, emellett rengeteg, csak a későbbiekben érkező játék kapja meg a maga 1 oldalát. FIFA 20, Baldur’s Gate 3, Elden Ring, Empire of Sin, GhostWire: Tokyo, Starmancer, 12 Minutes…hogy csak a legérdekesebbeket említsem. Early Access cikk ezért most nincs is sok, konkrétan csak egy, méghozzá a Hell Let Loose, ami viszont egy nagyon izgalmas, meglehetősen realisztikus háborús darab, ami megérdemli a figyelmet

pc-guru1908cover800px.jpg

AZ AUGUSZTUSI PC GURU AUGUSZTUS 15-TŐL KAPHATÓ
AZ ÚJSÁGOSOKNÁL ÉS A HIPERMARKETEKBEN!

Tesztek terén a július nem volt ennyire bőkezű. Indításként a grand strategy Field of Glory kapta meg a maga folytatását, méghozzá egészen minőségi formában, majd érkezett a Final Fantasy soron következő nagy kiegészítője, meg az EA indie gyöngyszeme, a Sea of Solitude, a sort pedig a Wolfenstein: Youngblood zárta. Egyébként fura mód még ez utóbbi sem olyan rossz, mint ahogy hallani lehet, de tény, hogy érdemes kihasználni a kooperatív módot, amire ez a mellékág épül, mert sokkal élvezetesebbé teszi az összképet, ha gépi helyett emberi társunk van, akivel ráadásul kommunikálni, ökörködni is tudunk. De a többit majd elolvassátok a tesztben.

Ezen címek azonban semmilyen nagy meglepetést nem okoztak, szemben a kisebb alkotásokkal. Vagyis a Nintendo exkluzívja, az immáron más gépről hiányzó Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order annyira nem kicsit, de a Switch még mindig nem annyira közkedvelt konzol, mint bármelyik társa. A The Stranger Things 3. évadát feldolgozó pixelkaland már annál inkább radar alatt maradhatott, ahogy az ActRaiser szellemét megidéző SolSeraph is, de a legnagyobb és legpozitívabb megjelenés számunkra a részben magyar fejlesztésű, erdélyi Gibbous – A Cthulhu Adventure lett, amivel kapcsolatban oldalunkon még egy exkluzív interjút is olvashattatok. Büszkék vagyunk rátok, fiúk és lányok!

De mindezeken túl is van miért olvasni minket, elvégre a tartalmat alaposan megtömtük. Tika egy hónapnyi szünet után ismét megválaszolta a számotokra legfontosabb kérdéseket, ezáltal megoldva súlyos problémákat, Pozandr még mindig a radar alá szorulva kutakodott a legkisebb említésre érdemes programokat keresve, Rapcsák Úr az aktuális mobiljátékokat vette szemügyre (határozatlan ideig utoljára, mert egy költözés sajnos/szerencsére megbolygatta a megszokott hétköznapokat), illetve wilson is kitartott a társasjátékok mellett. Születésnaposként ezúttal a Need for Speed-sorozat kerül terítékre a maga 25 évével, a hazai gamer újságírás kezdeteiről szóló rovatunkban pedig ismét a Guru egyik alapítója, ezúttal Turcsán „Shy” Tamás került mikrofonvégre. Plusz ott van még a hardver is, avagy több monitort is leteszteltünk, az ACER perifériáit próbálgattuk, de járt nálunk Patriot Viper kiegészítő, Huawei okoskütyü, sőt még egy masszív MSI GE73 Raider RGB 8RF is.

Most pedig jöjjön a teljes játék, valamint a remény, hogy egy hónap múlva (és 2019-ben úgy összességében) ismét találkozunk, mert bármi is történjék, a lényeg nem változik, ahogy a jelmondatunk sem: a Guru legyen veletek!

Augusztusi teljes játékunk: Quern: Undying Thoughts

Mindig öröm, amikor hazai, ráadásul minőségi fejlesztés lehet a PC Guru teljes játéka. Volt már erre példa, elvégre mind az Elder Games, mind pedig a Neocore rendszeres vendég nálunk, de a Zadbox igazi különlegességet alkotott néhány éve, mikor a Quern elstartolt, hogy a manapság ritka madárnak számító műfajban hozzon maradandót, melynek anno a Myst-sorozat volt közismert és közkedvelt képviselője. A Quern egy belső nézetes kaland, tele fejtörőkkel, nagyszerű hangulattal, remek megoldásokkal, természetesen magyarul is játszható formában, így részünkről a megtiszteltetés, hogy ezt az élményt augusztusi számunkkal nektek, olvasóknak is átadhatjuk. Remélem, élvezni fogjátok!

Kódbeváltás

A tartalomjegyzéknél lévő matricán található matricára nyomtatott kódsorokat nem a Steamen kell felhasználni, hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni matricán található kódot, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában.

A matricán található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csakóvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!