A Master of Orion remake-jét hegesztő NGD Studios nem aprózza el a játék hanganyagát, és a főbb szereplőknek valóságos sci-fi ikonokat nyertek meg, akik most a lenti videóban osztják meg gondolataikat a régi és az új játékról.

Valószínűleg Mark Hamill az, akit senkinek sem kell igazán bemutatni, hiszen Luke Skywalker kalandjain generációk nőttek fel, ráadásul nem is olyan régen újra találkozhattunk vele a moziban (és amúgy ő Joker hangja is a játékokban és az animációs sorozatokban, már ha létezik olyan ember, aki ezt még nem tudná).

Aztán itt van Michael Dorn, akit valószínűleg hosszú hajjal, dús szakállal és redős homlokkal sokkal előbb felismernénk, mint elven valójában. Merthogy ő alakította nagyjából húsz éven át, két Star Trek sorozatban (The Next Generation és Deep Space Nine) és négy mozifilmben Worfot, a Föderáció színeiben játszó klingont. Emellett hallhattuk őt a Mass Effect 2-ben és a Starcraft 2 két részében is, a Wings of Liberty-ben és a Legacy of the Voidban.

Kat Cressida neve inkább a videojátékokból lehet ismerős. Ő kölcsönözte a hangját a Fallout 4-ben Scribe Neriah-nak Genevának, a The Wolf Among Us Bloody Mary-nek, meg még kismillió másik játékban is hallhattuk. De azért ő sem maradt ki a sci-fi sorozatokból, ugyanis több Babylon 5 epizódban feltűnt (akkor még Kathryn Cressida néven), mint Kat, az állomás több bárjának pincére.

Dwight Schultz a tipikus „tudom, hogy már láttam valahol” figura. Nos, elárulom, hol: egyrészt, visszatérő szereplője volt két Star Trek sorozatnak: először a The Next Generationban, majd a Voyagerben öltötte fel magára a félénk, hipohonder, dadogós, és még ki tudja, milyen defektekkel bíró Reginald Barclay hadnagy szerepét (a kilencedik moziban is cameozik egyet). De talán többen emlékeznek rá úgy, mint a Szupercsapat őrült Murdockjára. Nem mellesleg, ő volt Presley navigátor hangja a Mass Effect első két részében.

Alan Tudyk nevét a Firefly tette ismertté, ő játszotta Wash-t, aki oly remekül repült a Serenity-vel, ha éppen nem a dinoszauruszaival játszott vagy a feleségével lógott. De hallhattuk megannyi animációs alkotásban, és videojátékokban is, például a Halo-szériában vagy a Call of Duty: Advanced Warfare-ban. Legközelebb pedig a decemberben érkező Star Wars: Rogue One-ban láthatjuk.

A tavaly Budapesten is megfordult John De Lancie szintén Star Trek veterán, ő alakította Q-t a The Next Generationban, a Deep Space Nine-ban és a Voyagerben is, de találkozhattunk vele néhány rész erejéig a Stargate SG-1-ban és a Doctor Who spin-off sorozatában, a Torchwoodban.

John Kassir valószínűleg a legismeretlenebb színész a sorban, ami annyira nem csoda, mellékszereplőket játszik el vagy szólaltat meg, a videojátékos palettáján is leginkább csak olyan szerepek tündökölnek, amit a „további hang” szópárossal festenek le.

Robert Englundot azok is felismerik, akik eddig egy kő alatt éltek, hiszen ő a horror műfaj egyik megkerülhetetlen alakja, a kultikus Freddy Kruger örökös megformálója. Sajátságos arcberendezésének hála azonnal felismerhető, és valószínűleg emiatt játszik mindig valamilyen negatív figurát, általában tévésorozatokban.