• 2023. augusztus 18-án debütál a Kék bogár (Blue Beetle)
  • Egy munkásosztálybeli mexikói-amerikai fiú lesz a főhős, akit Xolo Maridueña (Cobra Kai) alakít
  • Harvey Guillén (Hétköznapi vámpírok) karakterét egyelőre homály fedi
  • A brazil Bruna Marquezine játssza Jaime szerelmét, Belissa Escobedo (Sex Appeal) a húgát

Nagyjából egy éve robbant a hír, miszerint valóban saját filmet kap Kék Bogár, vagyis Blue Beetle. A képregényekben három karakter öltötte magára a szuperhős jelmezét, jelen műnek a mexikói-amerikai tini, Jaime Reyes lesz a főhőse. A 2006-ban megalkotott munkásosztálybeli családból származó fiút a húsz éves Xolo Maridueña alakítja majd, akit a Cobra Kai-ból ismerhettek.

blue-beetle-xolo-mariduena-sr.jpg
(A kép forrása: The Shock News)

Három új színész csatlakozott a DC első latinó főhőssel készülő szuperhősfilmjének stábjához. A brazil Bruna Marquezine játssza majd Penny-t, Jaime Reyes szerelmét. Belissa Escobedo a főhős húgát, Milagros-t alakítja – ő a hulus Sex Appealben tűnt fel. A Hétköznapi vámpírok HBO-s sorozatadaptációjában megismert Harvey Guillén is aláírt egy szerepre, karakterét azonban egyelőre homály fedi. 

bluebeetlenevtelen.jpg
(A kép forrása: The Wrap)

A rendezői pozíciót a Charm City királyaival a 2020-as Sundance Fesztiválon győzedelmeskedő Angel Manuel Soto tölti be, a forgatókönyvet pedig Gareth Dunnet-Alcocer (Tölténykirálynő) írja. A tervek szerint 2023. augusztus 18-án debütál a film. Ti megnézitek majd?

A DC NAPTÁRA

A DCEU idei produkcióiról itt olvashattok bővebben. Az univerzumon kívül készül a Pingvin sorozat és a Joker 2