Kérjük jelentkezz be!

Könyvből vagy játékból sorozat, vagy fordítva.

Ide írhatjátok véleményeiteket a könyvekről készült sorozatokról vagy játékokról vagy a sorozatokról, játékokról készült könyvekről...
#653141 akos0013 2011. augusztus. 22. 16:22
akos0013
A Metro 2034-et tervezik kiadni magyarul?
#247302 starveling 2008. július. 27. 15:30
starveling
#227643 :: SaSa80 (2008. június. 12. 23:37)
William King : Trollvadász sorozat. (Eddig általam olvasott részek : Trollvadász, Skavenvadász, Démonvadász és Sárkányvadász). Persze alapjában véve a táblás játékból, de főleg a szerepjátékból építkezik a sorozat. Gutrek, egy halálvágyó törpe és a neki hűséget tevő Félix nevű ember történeteit dolgozza fel, a Warhammer Fantasy világban. A Trollvadász egy szekta neve, akiknek a tagjai valami bűnök miatt beállnak e tagok közé és hősi halált keresve vándorolnak. Kelle neki egy emlékező, aki a halála után megírja a hősi történeteit. Miután Félixet megmenti egy város őreivel vívott harcban, hűséget esüdtet vele a törpe. Ezek után az ember kénytelen követni őt egy olyan rémséges kalandba, ahol kénytelen szörnyekkel felvenni a harcot, amiket minden épp eszű élőlény elkerülne. Olyan helyeken jár, amiket csak rémálmában láthatott addig. Közben a törpe társa elveszíti az egyik szemét, Félix a szerelmét, sokan mások az életüket, s csak egy látszik változatlannak ezen a kegyetlen világon. Hogy ők ketten - és akik melléjük mernek szegődni - járják a világot, s keresik a méltó halált.
A Harry Potterre igaz,hogy könyv->film->játék
Feldolgozásokból nekem a Hitman tetszet.A játékok és a film is nagyon jó.Visszont a legrosszabb a Resident Evil lett.
#227643 SaSa80 2008. június. 12. 23:37
SaSa80
William King : Trollvadász sorozat. (Eddig általam olvasott részek : Trollvadász, Skavenvadász, Démonvadász és Sárkányvadász).
Persze alapjában véve a táblás játékból, de főleg a szerepjátékból építkezik a sorozat.
Gutrek, egy halálvágyó törpe és a neki hűséget tevő Félix nevű ember történeteit dolgozza fel, a Warhammer Fantasy világban.
A Trollvadász egy szekta neve, akiknek a tagjai valami bűnök miatt beállnak e tagok közé és hősi halált keresve vándorolnak. Kelle neki egy emlékező, aki a halála után megírja a hősi történeteit. Miután Félixet megmenti egy város őreivel vívott harcban, hűséget esüdtet vele a törpe. Ezek után az ember kénytelen követni őt egy olyan rémséges kalandba, ahol kénytelen szörnyekkel felvenni a harcot, amiket minden épp eszű élőlény elkerülne. Olyan helyeken jár, amiket csak rémálmában láthatott addig. Közben a törpe társa elveszíti az egyik szemét, Félix a szerelmét, sokan mások az életüket, s csak egy látszik változatlannak ezen a kegyetlen világon. Hogy ők ketten - és akik melléjük mernek szegődni - járják a világot, s keresik a méltó halált.
#178817 ]{redenc 2008. február. 19. 17:40
]{redenc
Úgy látszik, csak nekem egyértelmű, az indító hozzászólásból is: tévésorozatból készült játékok, illetve ezek könyvadaptációja, vagy fordítva, könyvek, játékok alapján készült tévészériák.

Jelzem, a leggyakoribb a tévésorozatból készült játék (Lost, CSI, stb.), a többire most hirtelen nem is tudnék példát mondani. Valaki esetleg? (Ha már a könyveknél vagyunk: tévészéria könyvváltozatáról tud valaki? Mert nekem tényleg nem ugrik most be...)

Mondjuk ez alapján a téma tényleg lehetne a "Minden más" gyökerében...
Nem tűrök meg más zsarnokot, csak azt a kis hangot a lelkemben. (Mahátma Gandhi)
#178748 NY124 2008. február. 19. 16:05
NY124
Szerintem ez a cím: "Könyvből játék, vagy játékből könyv." Nem?