Kérjük jelentkezz be!

Windows 7

A Microsoft Windows 7 operációs rendszerével kapcsolatos kérdések, vélemények.
#868761 shady18 2020. február. 22. 16:53
shady18
Sziasztok !

Szeretnék segítséget kérni. Adott egy laptop, ahol a vezérlőpult->hálózat és és megosztás központ->Adapter beállítások módosítása parancson belül ugye mutatja azokat a hálózatokat amelyekhez csatlakozott már a gép, és itt lehet beállítani, hogy egy-egy hálózathoz engedélyezve legyen e vagy tiltva legyen a csatlakozás.

Na most bizonyos okok miatt az egyik ilyen vezeték nélküli tiltva lett. Eltelt kis idő és újra engedélyezni akartam volna, DE már magát azt a hálózatot se látta a gép hogy rámenjek jobb klikkel és engedélyezhessem.

A tálcán lévő vezeték nélküli hálózatoknál a listából látja a gép de ugye nem tud csatlakozni mert tiltottam. Viszont annál az adapter beállítások menüben nem mutatja a gép és hiba elhárításnál azt írja hogy rejtve van.

Azt viszont, hogy lett rejtve fogalmam sincs. Hogy tudnám újra láthatóvá tenni az adatper beállítások menüben hogy feloldjam a tiltást ? Tud ebbe segíteni valaki ? Nagyon megköszönném . :)
#767884 Simba 2017. február. 05. 16:38
Simba
#767883 :: ztq11v (2017. február. 05. 15:26)
Sziasztok! Segitsegeteket szeretnem kerni. Laptopom, 32 bites windows 7-tel van telepitve, eddig nem volt vele baj, de most azt csinalja, hogy ha bekapcsolom, nem indul el, csak csokkentett modba, inditasi javitas nem tudja megoldani a problemat. Csokkentett modban a hatter pixeles. Felek, hogy egy ujratelepites rontana a helyzeten. Szerintetek? koszonom a segitseget elore is
Hát ennyiből nem sok mindent tudunk mondani a problémára. Hibanapló? Normál indításkor pontosan meddig jut a gép? Tehát a Windows boot képernyőig, vagy még addig sem?
#767883 ztq11v 2017. február. 05. 15:26
ztq11v
Sziasztok!

Segitsegeteket szeretnem kerni. Laptopom, 32 bites windows 7-tel van telepitve, eddig nem volt vele baj, de most azt csinalja, hogy ha bekapcsolom, nem indul el, csak csokkentett modba, inditasi javitas nem tudja megoldani a problemat. Csokkentett modban a hatter pixeles. Felek, hogy egy ujratelepites rontana a helyzeten.

Szerintetek?

koszonom a segitseget elore is
#766773 Brus76 2016. szeptember. 29. 15:34
Brus76
Sziasztok segítséget kérnék
A Ruru újságban teljes játékként volt a Port Royal 2 (régebben)
Lett egy új gépem és hiába telepítettem fel elindulni nem akar win 7 64 bit rendszeren
Azt írja ki hogy már fut. és zárjam be először .
Próbáltam rendszergazdaként más kompatibilitási módban XP alatt 98 stb nem indul.
A PR 1 simán elindul
#766762 FunPro 2016. szeptember. 28. 21:24
FunPro
#766760 :: Samick (2016. szeptember. 28. 20:10)
Sziasztok Kérdéssel fordulnék hozzátok. Asztali gépről van szó és Win 7 ultimate 64bit. Évekkel ezelőtt használtam időnként az alvó állapotot a rendszeren, amiből egy billentyűlenyomásra egy másodperc alatt felébredt a gépem. Jelenleg vacakol a gépem bekapcsoló gombja ezért szeretném megint használni amíg ki nem cserélem, de most valami miatt ha rámegyek arra, hogy alvó állapot, akkor nem alvó állapotba megy hanem hibernálja a gépet. Mitől lehet ez? (és hibernációból ugye csak a bekapcsoló gombbal lehetne felébreszteni ) (Amúgy a kikapcsolási lehetőségeknél csak az alvó állapot látszik a hibernálás nem, mégis azt csinálja) A Windows update ki van kapcsolva tehát magától nem frissít a rendszer és az elmúlt pár évben max 2szer engedtem neki frissíteni de csak 1-2 dolgot. Szóval nem értem mi változott meg? Valami ötlet? Előre is köszönöm!
Én azt tudnám elképzelni, hogy véletlenül kikapcsoltad a billentyűzettel/egérrel való felébresztési opciókat. Már csak azért is, mert hibernálásból is fel kéne ébrednie ezekkel a perifériákkal. Itt tenném hozzá, hogy nekem elég lassan akar felébredni a gépem, ezért nem is sűrűn használok alvó üzemmódot.

Szóval:

Nézd meg a biosban a powerel kapcsolatos dolgokat. Azt engedélyezd, hogy az egér/billentyűzet maradjon áram alatt.

Ha ott minden rendben van, akkor kezdj el nézelődni az oprendszer beállításaiban.

1.) Írd be keresőbe, hogy "energiaséma szerkesztése". Ha így nem adja ki, akkor vezérlőpult -> hardver és hang -> Energiagazdálkodási lehetőségek -> Jobb oldalon "Séma beállításainak módosítása".

Itt "Speciális energiaellátási beállítások módosítása" -> Keresd ki az USB-t -> nyitogasd ki és nézzed meg, hogy engedélyezve van-e.

2.) Ha ez stimmel akkor menjünk tovább.
Nézd meg az eszközkezelőben az egér illetve a billentyűzet energiagazdálkodás fülében, hogy nincs-e véletlenül kiszedve a pipa az "eszköz felébresztheti a számítógépet" opciónál.


3.) Ha ez is okés, akkor csinálhatsz egy olyat is, hogy létrehozol az asztalra egy parancsikont (úgy kell, mint egy mappát), ami erre hivatkozik:

%windir%System32rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState Standby

Ha ezt lefuttatod, biztos alvóba rakod a géped, de szerintem erre nem lesz szükség, mert nem itt lesz a probléma. Vagyis, ettől még nem fogy billentyűvel ébredni, de egy próbát megér.

Ha így sem működik, akkor nemigazán tudom hol lehet a probléma, lehet még vannak eldugott beállítások, hogy ezeket ki/be lehet kapcsolni.

U.I.:
A bekapcsológomb nem egy ördöngös szerkezet. Amikor benyomod, összeérinti a két kábelt, ezzel zárja az áramkört = elindul a gép. Gangsztamódszerként működik az is, hogy kézzel érinted össze a két kábelt, így indítod a gépet. Nem egy elegáns megoldás, de működik. Bár, azért figyelni kell, hogy a szigetelés ne legyen megsérülve, mert az kellemetlen lehet.

Másik alternatíva lehet az is, hogy átkötöd a reset gombot bekapcsolónak. Ez már elegánsabb, de itt ugye kell egy reset gomb, valamint innentől belekel törődni abba a ténybe, hogy nincs reset gombunk.
#766760 Samick 2016. szeptember. 28. 20:10
Samick
Sziasztok

Kérdéssel fordulnék hozzátok. Asztali gépről van szó és Win 7 ultimate 64bit.

Évekkel ezelőtt használtam időnként az alvó állapotot a rendszeren, amiből egy billentyűlenyomásra egy másodperc alatt felébredt a gépem.

Jelenleg vacakol a gépem bekapcsoló gombja ezért szeretném megint használni amíg ki nem cserélem, de most valami miatt ha rámegyek arra, hogy alvó állapot, akkor nem alvó állapotba megy hanem hibernálja a gépet. Mitől lehet ez? (és hibernációból ugye csak a bekapcsoló gombbal lehetne felébreszteni )

(Amúgy a kikapcsolási lehetőségeknél csak az alvó állapot látszik a hibernálás nem, mégis azt csinálja)

A Windows update ki van kapcsolva tehát magától nem frissít a rendszer és az elmúlt pár évben max 2szer engedtem neki frissíteni de csak 1-2 dolgot. Szóval nem értem mi változott meg?

Valami ötlet?

Előre is köszönöm!
#764397 Alves87 2016. január. 30. 14:36
Alves87
link IGY NÉZ KI itt a link.... háttérben fut a chrome de nem látom sehol... nem tudom megnyitni ha mégegyszer rákattintok az ikonra akkor egyel több lesz a feldatkezelöbe....
csak a PC :)
#764392 Alves87 2016. január. 30. 01:03
Alves87
Van egy olyan érzésem, hogy köze van a microsoft visual c++ 2010 x64 x86 illetve 2013 x64 x86... esetleg töröljem valamelyiket?
csak a PC :)
#764391 Alves87 2016. január. 30. 00:56
Alves87
Üdv!! jelentkezett egy olyan problémám, hogy a programok amiket elinditok pl mondjuk a böngészö vagy bármi amit elszeretnék inditani a háttérben kezdenek el futni.. csak feladatkezelöben látom, hogy futnak de tálcán sehol... Ez ma kezdödött el. Ujra tettem a gépet, de megint elöjött... köszönöm ha valaki megoldja ezt a problémát.
csak a PC :)
#764263 Error1200 2016. január. 17. 16:50
Error1200
Hey!
Windows7 eredeti játékoknál hiányos jogkör miatt sír. Fórumokon találtam válaszokat, miszerint a http://www.tagesprotection.com/main.htm oldalról kell driver.
A kérdés: Számíthatok-e negatív hatásokra a Tages miatt? Ugyanis... khmmm... nem minden játékom eredeti.
#760305 LsK 2015. április. 02. 10:01
LsK
#760286 :: pajnacsosz (2015. április. 01. 07:45)
Sziasztok! Mostanában kétszer is kellett WIndows-t telepítenem, és mindkét alkalommal arra lettem figyelmes, hogy hiába kapcsolom ki az alvó üzemmódot illetve azt, hogy a monitor kikapcsoljon, az utóbbi mégis előjön. Azt persze már nem tudom, hogy alvó üzemmódba is teszi-e magát a gép mindazok ellenére hogy mindkettőt beállítottam arra, hogy soha se tegye. Valaki tapasztalt már hasonló "hibát"?
az energia gazgálkodásnál ki kell kapcsolni hogy a merevlemez kioffoljon 20 perc után "olyan mint az alvó állapot" és minden egyéb ilyesmit.

VezérlőpultMinden vezérlőpultelemEnergiagazdálkodási lehetőségekSémabeállítások szerkesztése
És itt a speciális gombon tudsz szórakozni.
A farok mint olyan, célratörő és tisztán látó... csak nincs agya...
#760286 pajnacsosz 2015. április. 01. 07:45
pajnacsosz
Sziasztok!

Mostanában kétszer is kellett WIndows-t telepítenem, és mindkét alkalommal arra lettem figyelmes, hogy hiába kapcsolom ki az alvó üzemmódot illetve azt, hogy a monitor kikapcsoljon, az utóbbi mégis előjön. Azt persze már nem tudom, hogy alvó üzemmódba is teszi-e magát a gép mindazok ellenére hogy mindkettőt beállítottam arra, hogy soha se tegye. Valaki tapasztalt már hasonló "hibát"?
#757822 kryszisz66 2014. december. 03. 20:30
kryszisz66
Sziasztok!

Szaktársam a következő problémával került matt helyzetbe:
Windows 7 - 64bit operációs rendszeren a rendszervédelem (recovery) ki van neki kapcsolva. Ennek ellenére a méretlimit visszaáll 50% - ra, valamint ugyanúgy biztonsági ment. Egy hét alatt csinált neki 300 gb adatot, ergo nem írja még felül megadott limitnél sem a fájlokat, hanem meghajtó telítődésig írja azokat. Esetleg parancssorral le lehetne tiltani a rendszervédelmet?

Válaszotokat előre is köszönöm!
#756978 Integrity 2014. október. 25. 12:29
Integrity
Szevasztok!

Csak egy kérdésem lenne a Windows 7 audio beállításaival kapcsolatban. Be akarnám kapcsolni az ún. Fiziológiai hangerő kiegyensúlyozása" nevű opciót, ami a hangeffektek (FX) és egyéb hangsávok kiegyensúlyozására szolgál. Azonban ez az összes programra vonatkozik. Nincs lehetőség speciálisan egy adott programra beállítani?
Van még ez a "kikapcsolási idő" ugyanehhez a beállításhoz. Ez pontosan mit jelent? Az az időtartam, mely után igazodik az aktuális hangerő viszonyokhoz? (Várakozási, aktiválási időféle :))
Nálatok be van kapcsolva? Előnyök, hátrányok?
#755923 Balynko 2014. augusztus. 27. 18:33
Balynko
#755920 :: joey0119 (2014. augusztus. 27. 13:09)
Lehet időközben a Microsoft javította a hibát... Az előző kérdésedre a válasz első vagy második opció.
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy itt vannak az alaplapom driverei, ezek közül miket tegyek fel?
Sorold már fel kérlek szépen miket rakjak fel, és mik azok, amik feleslegesek, köszönöm :)

http://kepfeltoltes.hu/view/140827/19673050N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
A három legnehezebb dolog az életben: bízni, hinni, megbocsátani.
#755920 joey0119 2014. augusztus. 27. 13:09
joey0119
#755919 :: Balynko (2014. augusztus. 27. 13:03)
Most lestem meg és kapcsoltam be a frissítéseket és összeszedett 1,7 GB-nyi frissítést, de nem találtam benne a MS14-045 (KB2982791)-at. Vagy ezt majd máskor tölti le, vagy már le sem fogja tölteni?
Lehet időközben a Microsoft javította a hibát... Az előző kérdésedre a válasz első vagy második opció.
#755919 Balynko 2014. augusztus. 27. 13:03
Balynko
Most lestem meg és kapcsoltam be a frissítéseket és összeszedett 1,7 GB-nyi frissítést, de nem találtam benne a MS14-045 (KB2982791)-at. Vagy ezt majd máskor tölti le, vagy már le sem fogja tölteni?
A három legnehezebb dolog az életben: bízni, hinni, megbocsátani.
#755918 Balynko 2014. augusztus. 27. 12:34
Balynko
#755917 :: joey0119 (2014. augusztus. 27. 12:21)
Mielőtt elkezdenéd frissíteni, a Windows Update-be bemész, lekeresed a frissítéseket, és kiveszed a pipát amit nem akarsz, hogy telepítsen! Itt egy Pdf fájl a 37 oldalon található a frissítésről szóló segítség, képekkel együtt
Köszi :)

Akkor manuálisra kell állítani és úgy lehet kiválasztani h miket telepítsen, igaz?

Itt milyen beállításokat ajánlasz?

http://kepfeltoltes.hu/view/140827/168714750N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
A három legnehezebb dolog az életben: bízni, hinni, megbocsátani.
#755917 joey0119 2014. augusztus. 27. 12:21
joey0119
#755913 :: Balynko (2014. augusztus. 27. 11:18)
Köszönöm a választ! Még az leírnád, hogy hogyan kell kiválasztani azokat a frissítéseket, amiket érdemes feltenni? Ez előttem szóló "kék halálos" frissítést hol, hogyan lehet törölni?
Mielőtt elkezdenéd frissíteni, a Windows Update-be bemész, lekeresed a frissítéseket, és kiveszed a pipát amit nem akarsz, hogy telepítsen!

Itt egy Pdf fájl a 37 oldalon található a frissítésről szóló segítség, képekkel együtt
#755913 Balynko 2014. augusztus. 27. 11:18
Balynko
#755912 :: joey0119 (2014. augusztus. 27. 11:16)
Egyes frissítések biztonsági hibákat foltoznak, javítanak a már meglévő funkciókon. Szerintem ajánlott bekapcsolni! Arra készülj, hogy ha feltelepítetted aOp rendszert, sokáig fogja telepíteni a frissítéseket, mert sok van belőlük! Ne felejtsd feltenni a Service Pack 1-et! Ja és az előtted lévő hozzászóló fontos dolgot írt le!
Köszönöm a választ! Még az leírnád, hogy hogyan kell kiválasztani azokat a frissítéseket, amiket érdemes feltenni? Ez előttem szóló "kék halálos" frissítést hol, hogyan lehet törölni?
A három legnehezebb dolog az életben: bízni, hinni, megbocsátani.
#755912 joey0119 2014. augusztus. 27. 11:16
joey0119
#755909 :: Balynko (2014. augusztus. 27. 10:28)
Sziasztok! Újra akarok tenni a Windows 7et. Olyan kérdésem lenne h az automatikus frissiteseket érdemes e kikapcsolni? Egyik ismerősöm azt mondta h ő mindig kikapcsolja meg mikor szűz a Windows. Véleményeket várok. ..
Egyes frissítések biztonsági hibákat foltoznak, javítanak a már meglévő funkciókon. Szerintem ajánlott bekapcsolni!
Arra készülj, hogy ha feltelepítetted aOp rendszert, sokáig fogja telepíteni a frissítéseket, mert sok van belőlük!
Ne felejtsd feltenni a Service Pack 1-et!
Ja és az előtted lévő hozzászóló fontos dolgot írt le!
#755909 Balynko 2014. augusztus. 27. 10:28
Balynko
Sziasztok! Újra akarok tenni a Windows 7et. Olyan kérdésem lenne h az automatikus frissiteseket érdemes e kikapcsolni? Egyik ismerősöm azt mondta h ő mindig kikapcsolja meg mikor szűz a Windows. Véleményeket várok. ..
A három legnehezebb dolog az életben: bízni, hinni, megbocsátani.
#755673 Bence012 2014. augusztus. 19. 08:32
Bence012
Akinek Windows 7-e van ne frissítse, ha már frissítette akkor törölje a MS14-045 (KB2982791) jelzésű frissítést mert kék halált okoz. Sajnos nekem már csinálta a gép de mióta letöröltem utána jó lett.
#755390 pajnacsosz 2014. augusztus. 09. 12:14
pajnacsosz
#755255 :: pajnacsosz (2014. augusztus. 05. 12:29)
illetve nagyon ritkán előfordul hogy nem ugrál össze vissza (mint pl most is)
Az én problémámra is sikerült fényt derítenem. Az Nvidia új fícsőrje rakta szét a gépemet. A háttérben meghúzódó Nvidia stream szolgáltatása okozta a problémát, amit a Process Explorer segítségével sikerült kiszűrnöm. Ha valakinek hasonló problémája van, ajánlom figyelmébe a programot.
#755358 Scrape 2014. augusztus. 08. 16:16
Scrape
#755349 :: Scrape (2014. augusztus. 07. 21:09)
Sziasztok! Nemrég vettem egy új gépet és megpróbáltam feltenni rá a win7et(nem eredeti) és valamiért nem engedi. Eddig már többször is újratelepíttettem a régi gépemet ugyanezzel a win7tel és eddig semmi baja nem volt. Próbáltam biosból cd/dvd bootolást választani illetve azt előnybe részesíteni/a merevlemezről való bootolás elé tenni de eddig semmi nem vált be. valami ötlet? Itt vannak a gép adatai: Intel core i5 4570 AMD R9 280X 8GB DDR3 RAM 1TB HDD MSI H81M-P33, Intel H81 Chipset Előre is köszi a segítséget
Közben sikerült megoldani