Idén a korábbiakhoz képest némileg harmatosabbnak találtam a felhozatalt, de azért így is akadt néznivaló, sőt még maradt is pár cím, amire nem sajnáltam volna ötszáz forintot.

Lássuk, mi került terítékre...

Másnaposok
Csütörtök este a MOM parkban. Tavaly ugyanitt néztük meg a WALL-E-t, akkor jókora tömeg volt, most alig néhányan lézengenek. Először azt hittem, a válság annyira megszorítja az embereket, hogy félezer forintot sem szánnak kikapcsolódásra, de mint utólag kiderült, sikeres volt az alkalom már az első naptól kezdve. Csak úgy látszik, máshová orientálódott a tömeg.

A korábbi, egyöntetűen pozitív kritikáknak köszönhetően egészen magas elvárásokkal ültem be a terembe, és nem is kellett csalódnom. Az alig több, mint másfél óra pillanatok alatt elröppent. A mosoly az arcomon állandó vendég volt, csak a durvább poénoknál szisszentem fel egy kicsit. Mert hogy azok sem hiányoztak belőle.

Az alacsony költségek+ismeretlen színészek - legalábbis számomra azok voltak - kombinációja egy pillanatra sem érződött. Szerencsére a sztori tökéletes, ráadásul a happy end is megvalósult, és még csak nem is erőltetett formában, úgyhogy ezért a pontért ismét egy hatalmas pluszpont.

Viszont ez is egy olyan film, amit jobb lenne a jelenlegi formában meghagyni, és nem erőltetni egy folytatást. Márpedig a siker elsöprő, így garantált, hogy ismét fogunk találkozni a szereplőkkel.

9/10



Transformers: A bukottak bosszúja
Legközelebb szombat reggel sikerült eljutnom a moziba, a terem a Másnaposokhoz hasonlóan eléggé kihalt volt. Persze, ha nem lett volna épp az akció, valószínűleg ennyien sem lettünk volna.

A széria - mert hogy garantáltan lesz(nek) további rész(ek) - első része szerintem hibátlan volt, popcorn-mozik között simán megadtam neki a 10 pontot. Viszont a második rész esetében már kevésbé voltak lelkesítőek a visszajelzések, ezért én is némiképp óvatosabban ültem be megtekinteni. A látvánnyal ezúttal sem voltak gondok, viszont több helyen érződött az erőltetett menet. A poénok színvonala sokat zuhant az első rész óta, a két, állandóan egymással kötekedő autobot kifejezetten irritáló volt. Több lett benne a töltelék-robot is, amit fölöslegesnek éreztem, valamint a színészi játék minősége is esett. Shia LaBeouf amúgy sem egy karizmatikus színész, a megkergüléses jelenetek pedig határozottan erőltetettre sikeredtek.

A hibái ellenére mégis azt mondom, hogy megérte a rászánt időt és pénzt, mert a hagos zene/robbanások, látványos pusztítás még mindig működik a vásznon. Viszont határozottan jobb lenne, ha a harmadik részt nem igyekeznének 2011-re összedobni...

8/10



Harry Potter és a félvér herceg
Az ifjú varázslótanonc történetének legújabb felvonásához vasárnap volt szerencsém.
A magam részéről a korábbi epizódok mindegyikével meg voltam elégedve, így némileg elkeserítettek az előzetes, lehúzó kritikák. Ennek ellenére nem volt kétséges, hogy moziban fogom megnézni, mivel a második rész kivételével mindet filmvásznon láttam először.

Viszont szerencsére alaptalanok voltak a félelmeim, a cirka két és fél órás műsoridő minden percét maradéktalanul élveztem. Viszont azt is meg tudom érteni, ha valakinek nem tetszett a film. A legnagyobb hiba mindenekelőtt az volt,hogy nem gondoltak azokra, akik a könyvet nem olvasták. Annak ismerete nélkül gyakorlatilag azt sem igazán lehetett tudni, miért is ez a címe az aktuális epizódnak. Azaz volt rá utalás, de ami a könyvnek az egyik fő történeti szála volt, azt itt pár mondatban letudták. A romantikus szálat ellenben nagyon kidomborították, az egész filmben ez kapta a legnagyobb hangsúlyt.
A poénok számomra mind viccesek voltak, tényleg jókat röhögtem rajtuk.

Ha összegeznem kéne, azt mondanám, hogy egy nagyon korrekt könyvadaptációt láttam, aminek a legnagyobb hátránya, hogy tényleg csak a könyve(ke)t olvasóknak készült. Ám mivel én közéjük tartozom, így a szórakozás számomra felhőtlen volt.

Az utolsó könyvre szerencsére megjött a stúdió esze (meg persze a kapzsisága) és úgy döntöttek, a lezárás ketté lesz vágva. Így legalább nem kell annyi lényegi részt kihagyni a történetből, és az is élvezheti majd, aki csak a filmeket nézi.

8/10



Végszó gyanánt:
Információim szerint sikeres volt az esemény, bár én mindhárom alkalommal szinte üres teremben ültem. Viszont tényleg érdemes volt kihasználni az alkalmat, amennyiből máskülönben egy filmet nézhettem volna meg, most három ára is kijött.
A filmválasztás szerintem jól sikerült, végső soron mindegyikkel meg voltam elégedve. Ha időm engedte volna, a Becstelen Brigantyk és a G.I. Joe: The Rise of Cobra került volna még terítékre (bár az utóbbiról sok jót nem hallottam). De így is elégedett vagyok, hangyányit sikerült csillapítanom a film-éhségemen.

Jövőre ismét ugyanitt.