...ugyanis hosszú idők óta ez volt az egyetlen normális adás azon a bizonyos dobozon. Kezdjük rögtön az elején:

Rajzfilmek

Mindenki ezeken nőtt fel, és most itt nem a TV Macira gondolok, hanem a külföldi/magyar rajzfilmcsatornák kínálatára. Komolyan mondom, némelyiket még ma is megnézném és nem csupán nosztalgiázás végett. Tom & Jerry volt kiskoromban az abszolút favorit, majd a Macskafogó lett a lekörözhetetlen. 12-13 éves koromban kezdtem áttérni az akció-mesefilmekre (bár akkoriban is jobban vonzottak már az akcióval teli élőszereplős produkciók (remek példa nálam: A Szikla, Armageddon). Akkoriban a Transformers: Energon ment, de megfogott még, a kicsit Warhammer-re hajazó, képen látható " A Lovag és az Univerzum Védelmezői" gyönyörű titulussal megáldott széria is (mindenképpen megemlíteném még az X-Men: Evolutions-t). Bár össze nem hasonlítható egy Tom & Jerry résszel - ezeket jóval kevesebbszer tekintettem meg. Miközben pedig írom e sorokat, a távol-keletről érkezett Wakizashy-Zacsipacsi chang-chang-chung--féle képkockák peregnek le a porontyok szemei előtt. Bevallom, az ilyen Naruto, Dragon Ball duóból láttam egy-egy epizódot. Annyira elég volt, hogy megerősödjek abbéli hitemben: inkább a nyugati ízeket kedvelem.


"A közkedvelt csatornák"

Nah, de jöjjön a lényeg. Rengetegen kitárgyalták ezt a témát - tessék csak benézni CheAttila blogjába, vagy Ndk-Turmixgép, Hungarian Idiot postjába - előbbi a showműsorokat, utóbbi a reggeli választékot vesézi ki. Miután szemügyre vettétek eme tanulságos írásokat, szeretnék egy kiegészítést írni mégpedig az esti választékból. Mely két éve szinte semmit sem változott. Ugye kapunk egy Híradót, majd Fókuszt/Aktívot, fél óra Barbárok Köztöt, erős torokköszörülés mellett. Ezek után pedig valami no name filmet, melyen vagy bealszunk, vagy borzalmasak, vagy pedig jók, de elcsépeltek. Hétvégén sem jobb a helyzet. Komolyan mondom már foggal tépkedem le a tapétát szobám falairól, mikor meglátom a címet: Jackie Chan: A Jófiú, A Rosszfiú, a Sárkány haragja, a Sárkány szeme, a Sárkány Bosszúja...nem azt mondom, hogy rossz produktumok az előbb felsoroltak; jó őket megnézni. Egyszer.

Tanulság: ne nézzük ezeket az adókat - gondoltam. Tekintsünk bele az újságba. MTV-n, vallási műsor; s mivel freddyD híres ROFL-blogjából eleget tanultam, inkább lapoztam egyet. Így történt az, hogy az HBO programlistájára tévedt a szemem (elég ritka pillanat). Szerda: Véres Gyémánt. Péntek: Casino Royale. Szombat: Superman Visszatér. Vasárnap: Karib-Tenger Kalózai - A Világ Végén. 2006/2007-es filmeket soroltam fel az imént, és műsoron vannak! Nem pedig olyan szánalmak, - mint az RTL műsorpremierje - a Fáraó Bosszúja (ha meglátjátok ezt a filmet, fussatok míg nem késő...Uwe Boll ehhez képest mesterműveket rendez).

Elég nagy baj, hogy a nagyközönség által elfogadott csatornák között ott van első helyen az RTL. Nem érdemli meg. A választék a 2005-ös esztendőt idézi, míg a "híres magyar sorozat" pedig lassan 4500. rész óta szól a semmiről...