ezt a blogot arra szeretném használni, hogy a kedvenc könyveimről, anime sorozataimról, film sorozataimról írjak kedvcsinálót (nem pedig kritikát).

Mi is az az anime:
Az anime szó az animated(animált) angol szóból ered. Eredetileg háború ellenes propaganda filmeket készítettek rajzolt alakokkal. Időben nagyjából ugyanakkor indultak az amerikai és a japán animációs filmek és a céljuk is ugyanaz volt. Később a japán animációs filmek odáig fejlődtek mint a hollywoodi szuperprodukciók, vagyis mindenféle stílusban készülnek. Vannak amik a kis gyerekeknek szólnak és az oktatás az elsődleges céljuk(pl: Hazánkban is vetítés alatt álló Kukucska Kalandjai), valamint vannak főzőműsorok, horror, thriller, akció, fantasy, dráma, sci-fi, szex(hentaii), "erotikus"(eechi, bár nem feltétlenül fedetlen női keblekre kell gondolni, hanem a szokottnál mélyebb dekoltázs, főhős fiú feje a főhősnő mellei közé szorul..stb) és még lehetne sorolni, rengeteg keverékműfaj is található. Sajnos mivel hazánkba csak az utóbbi időben kerülnek egyre inkább be ezek a művek, ezért az emberek nagyrészt keverik a nyugati bugyuta főként gyermekeknek készült rajzfilm sorozataival. A legtöbb sorozatnak van mondanivalója(nézzük meg mondjuk a Death Note-ot, egy ember kezébe hatalom kerül és láthatjuk a felhasználásának egyik lehetséges módját valamint egy remek társadalomkritika is, ezzel szemben nézzük meg a Two Dogs vagy a Cow and Chicken esetleg a Dexter's Laboratory sorozatokat, bugyuta, debil, ábrázolásmódjuk elnagyolt, mondanivalójuk az égvilágon semmi). Szóval összefoglalva a dolgokat, az anime túllépett azon amin az animációs filmek nem tudtak, és ez a korhatár. Ma már egy kultúra meghatározó része. Aki nem ismeri a mögöttes tartalmat, csak elítéli ezeket a műveket, azok olvassanak kicsit utána, próbáljanak ki egy könnyebben emészthető sorozatot, OVAt, vagy moviet(persze a könnyebb művekben kevesebb a mondanivaló is, de talán nem bátortalanítja el a kezdőket). Az animék egyik jellegzetessége a karakterábrázolás. A szélsőségek jellemzik, valamint a karaktereken szinte mindig látszik az aktuális hangulatuk, sőt találkoztam már olyan sorozattal is amiben a környezet színeit is a karakterek hangulatához igazították.

Magamról:
jelenleg okleveles méregkeverőnek tanulok a Budapesti Műszaki Egyetem és Kockaképző Intézmény falai között. Hivatalosan megfogalmazva Vegyészmérnök BSc szakon tanítanak szeptembertől Június végéig. Júliusban és Augusztusban pedig egy akkreditált környezet analitikai laboratóriumban elemzem a különböző kakaleveket(ipari és kommunális szennyvizeket), valamint felszíni és ivó vizeket.
kedvenc szabadidős elfoglaltságaim: zenehallgatás(rock, metal, musical, szimfonikus), olvasás, rubik kockázás(5*5*5), biciklizés(szigorúan utakon), falmászás, animék nézése, film nézés, számítógépes játékok nyüstölése, és persze bulik a barátaimmal.