Stúdió: Arakawa Hiroshi, Aniplex, BONES, MBS
Rendező: Seiji Mizushima, Tarou Iwasaki
Zeneszerző: Michiru Oshima
Eredeti Mű: Hiromu Arakawa

Fullmetal Alchemist:
A TV-sorozat 51részből áll, ezért nem tekinthető rövidnek, mégis az eseménysorozat nem mondható unalmasnak, mindíg újabb és újabb csavarok jelennek meg a történetben, ami érdekessé és élvezetessé teszi azt a nézők számára.

A történet az Elric testvérekről szól, Edward és Alphonse Elricről. A történet egy kitalált világon Shamballán játszódik. Shamballa világa olyan hely ahol az alkímia magasabb szinten áll mint a technológia(kb. századfordulóra tudnám tenni a technológia fejlettségi szintjét).

Al és Ed megkísérelnek egy tiltott transzmutációt, aminek következtében Ed elveszti a jobb karját és a bal lábát, Al pedig az egész testét. Ed Al lelkét egy régi páncélhoz köti, hogy legalább vele maradhasson. mikor Al magához tér, felkapja testvére ájult testét, és a család barátaihoz viszi. Ott ellátják a sérüléseit, és még automail-eket(önműködő mű végtagok, olyanok mint az igazi, csak erősebbek) is kap. Amíg ápolják, egy Roy Mustang nevű állami alkimista felkeresi a testvéreket, és felkéri őket, hogy utazzannak Central városába, ahol az igazi kalandok elkezdődnek.

A kalandok a történet első kétharmadában arról szolnak, hogy a testvérek(és még sokan mások) a bölcsek kövét keresik. Ez nem is olyan egyszerű mert mindenki aki tud róla magának akarja a csodát. A színen feltűnik egy bizonyos Scar aki bosszúból üldözi az állami alkimistákat, valamint egy csoport akik Homunculusnak hívják magukat. Mindannyian a bölcsek kövét akarják megszerezni, ki-ki a maga céljai miatt. Ed és Al azért keresik, hogy visszaszerezhessék azt amit elvesztettek. Ed a kezét és a lábát, Al pedig a testét.

A történet során kiderül, kik is a homunculusok, mit akarnak. Kicsoda Scar, honnan is ered az alkimisták ereje

Összegezve: a történet jó, élvezetes. A mondanivaló eléggé mély, de mindenki mást érezhet ki belőle.


Fullmetal Alchemist - Conqueror of Shambala:

Ez egy egész estés mozifilm. Nem könnyű róla írni, mert sok dolgot fel kéne fednem akkor a sorozatról. Poént meg nem akarok lelőni. A története a TV-sorozat után játszódik. Két fő helyszín van benne.



Ez a film egy remek lezárása a történetnek, bár szerintem gyengébb mint a sorozat. viszont nem nagyon hagy maga után nyitott kérdéseket.
Megnézését csak azoknak ajánlom, akik látták már a sorozatot, és garantáltan jól fog mindenki szórakozni.