Stúdió: Fuji TV, GONZO, Lantis, Studio Twinkle
Rendező: Yuu Kou
Zeneszerző: Hikaru Nanase
Eredeti mű: Daisuke Moriyama

A történet időben a két világháború között játszódik egy alternatív világban. Egy világban, ahol démonok terrorizálják az embereket, amik ellen még a rendőrség és a hadsereg is tehetetlen. Itt jön a képbe a Magdaléna-rend, aminek tagjai kifejezetten a démonirtásra szakosodtak. Főhősünk is ezen rend egyik apácája Rosette Christopher, és szövetségese Chrno a hosszú hajú kisfiú.

Chrno és Rosette 4 évvel a történet eseményei előtt ismerkedtek meg és kötöttek szövetséget. Ezen szövetség jelképe a Rosette nyakában lógó óraszerű medál. A medál funkciója kiderül a történetből, erre nem térnék ki. A lényeg, hogy eléggé fontos szerepet fog játszani.

A sorozat első fele kicsit eechi beütéseket mutat, valamint inkább vígjáték szerű, mag a sorozat második felére sokkal komolyabb lesz a történet. Rosette azért lett apáca, hogy megtalálja eltűnt öccsét Joshuát. Ahogy haladunk előre, egyre inkább bonyolódik a történet, és egyre jobban derülnek ki a dolgok Chrno és Rosette múltjából. Kiderül, miként kötöttek szövetséget, hova tűnt Joshua, mi lett a hellyel, ahol Rosették éltek. Az egész történet a Fatime-i jóslatok köré épül. Ez a jóslat még az első világháborúban esett meg. Megjósolta a világháború(nagy háború) végét, megjósolta a második világháború(egy még nagyobb háború) eljövetelét, valamint a harmadik jóslat az apostolokról szól. Emberekről, akik isten kiválasztottjai, akik az emberi erényeket testesítik meg(pl: könyörületesség, remény). Egyik mellékszereplőnk is egy apostol, Azmaria.

Hőseink főellenfele egy Aion névre hallgató démon, akiről kiderül, hogy ő rabolta el Joshuát.

Sajnos a történetről nem tudok többet mesélni, mert azzal már nagyon sok fordulatot

és végül a konklúzió: a rajzolása rajzolása még mai szemmel is gyönyörűnek mondható. A zenéje minden tekintetben illik az animéhez, és remek hangulatkeltő. A történet kiemelkedő, üresjárat nem sok van benne. Összességében nem tudom, hogy 98 vagy 99%-ot adjak-e neki. Kedvencek között mindenképpen ott van. Ő a második helyezett a Fullmetal Alchemist után.