Stúdió: GONZO
Rendező: Manabu Ono, Umanosuke Iida, Yasunori Urata, Kaoru Suzuki, Ryoki Uetsubo, Shinya Hanai, Noboru Sugimitsu
Zeneszerző: Tatsuo Tabei, Kouji Ishii
Eredeti mű: Kouta Hirano

Ez egy 13 részes anime sorozat. A helyszín Anglia. A főszereplők pedig, Alucard, Sir Integra Wingates Hellsing, Seras Victoria és Walter.

Alucard: Ő a Hellsing intézet fő démon-írtója a legjobban kidolgozott karakter a történetben. Róla fogunk az események előrehaladtával a legtöbbet megtudni. Arrogáns, fennhéjázó stílusa engem magával ragadott. A vámpír történetek királya. Mindig győz(vagy mégsem?).

Integra: Ő a Hellsing intézet feje, Alucard mestere, arrogancia és hidegvér jellemzi, és lerí róla az angol ridegség. Ő családjának utolsó tagja. Apját elvesztette, Nagybátyja pedig elárulta, de felülkerekedett a nehézségeken és egy kiterjedt katonai intézmény feje lett belőle.

Seras Victoria: Egy ex-rendőr, ezért mindenki csak Rendőr Kisasszonynak hívja. Ő is egy vámpír, bár eléggé fiatalka. Jól bánik a fegyverekkel, de nem található meg benne az az arrogancia és hidegvér mint a többi főszereplőben. Könnyen elveszti a fejét, de kemény helyzetben jól helytáll.

Walter: A Hellsing család komornyikja. Valaha Ő is démonvadász volt. A halál angyalaként is emlegetik. Ha baj van mindig kihúzza a barátait a bajból. Ahogy Alucard és Integra ő is nehezen veszti el a fejét, Kevéssé arrogáns. a történet során Róla tudjuk meg a legkevesebb információt.


A történet első részében egy vidéki kisvárosban járunk, ahol az új lelkész a szó legszorosabb értelmében fanatikus követőivé tette a városka lakóit, a lelkész ugyanis vámpír a lakókból pedig ghoulokat csinált. A rendőrség el akarta őket pusztítani, de nem sikerült. Itt kapcsolódnak be a Hellsing-intézet emberei élükön Alucarddal, hogy akit tudnak mentsenek meg, akit meg nem, azok pedig vesszenek. A rendőrök közül egyedül egy Seras Victoria nevű lány jut el a lelkészhez, hogy megállítsa, de sajnos túl nagy falat számára. Ekkor megjelenik Alucard, és elintézi a ghoul hordát, majd a Rendőr Kisasszonyt átlőve végez a vámpírral. Majd felajánlja a lánynak, hogy tovább élhet, de akkor Neki is vérszívóvá kell válnia.

A történet során a kis kvartettünk egyre komolyabb és véresebb eseményekbe csöppennek, egyre több, gonoszabb és fanatikusabb lényekkel kerülnek összetűzésbe. Valaki mesterségesen, chipek segítségével vámpírokat készít. A világon mindenhol egyre több és több különös eset történik, amikkel a helyi rendőrség nem tud mit kezdeni. Feltűnik a színen a vatikáni Iscariot rend néhány tagja is, hogy borsot törjön Integráék orra alá. Feltűnik Integra rég NEM látott húga is. Megtudjuk, hogy lett Integra Alucard mestere, megtudjuk miért lett rendőr Seras Victoriából. Feltűnik a színen egy hatalmas gonosz Incognito és Londonban elszabadul a pokol(nem ez nem a Hellgate London).

Összegezve: az eddig általam látott vámpíros animék közül ez az alkotás a legkiemelkedőbb. A rajzolása remekül tükrözi a mű komor hangulatát, amit az aláfestő zenék segítségével még jobban kihangsúlyoznak. Végig pörgős a történet, üresjárat nem sok van benne. A történet eredeti, de a vége nem tetszett, mert igazán be sem volt fejezve. A 13-ik rész endingje után még vártam, hogy akkor hátha van egy mozifilm ami lezárja rendesen. Kicsit félkésznek érzem. az értékelésem 96%