Stúdió: GDH, Media Factory, TV Asahi, GONZO, Victor Entertainment
Rendező: Mahiro Maeda
Zeneszerző: Koji Kasamatsu, Reiji Kitazato
Eredeti mű: Alexandre Dumas

A történet háttere sok mindenben hasonlít Dumas eredeti művéhez, vagyis:
Ártatlanul börtönbe(If vára) juttatnak egy fiatalembert(Edmond Dantes), akiről később az a hír kezd el keringeni, hogy elhunyt a börtönben. Ám ez csak a fél igazság, a börtönből eltűnt, de nem halt meg, járta az űr végtelenjét. Az eltűnése után 10 évvel kezdődnek az anime eseményei, amikor a Lunán(Hold) egy karnevál utolsó napjai vannak éppen. Albert de Morcef és gyermekkori barátja Franz találkoznak egy különös idegennel, aki Monte Cristo Grófjának nevezi magát.
Ahogy az események haladnak előre, ahogy megismerjük a szereplők múltját és jelenét, ahogy a fiatalok között egyre több lesz a konfliktus és egyre jobban megismerjük a Gróf Úr múltját, úgy gondolkozunk el egyre jobban az élet gyarlóságain, hogy valóban helyes-e egy-egy cselekedetünk, vagy sem.
Mégis mi az a Gankutsuou? Ha végignézed ezt a történetet, akkor a kérdésre megkapod a választ.



A személyes tapasztalatok: ezt a 24 részes sorozatot, három nap alatt sikerült végignéznem, mert közben tanultam is a vizsgáimra.
Nehéz volt abbahagyni a nézését, mert mindig úgy lett vége egy-egy résznek, hogy csak még a következőt megnézem és ennyi mára, de mindig csak folytattam és folytattam. Tehát a történet magával ragadó.
Ami a történetet illeti, úgy hogy ismerem a Dumas féle művet, kicsit fura volt, valahogy máshogy sikerült ábrázolniuk a grófot, mint ahogy én elképzeltem és itt nem a külsőre gondolok, hanem a lelkivilágára.
Kinek ajánlom? Mindenkinek, aki nem retten vissza egy kis romantikától ármánykodástól intrikáktól és egy lebilincselő történettől(mindezek ellenére, nem egy nyálas tucat anime).

Összegezve: nagyon közel került a trónhoz, de nem sikerült a nagy kedvencemet(Fullmetal Alchemist) leszorítania onnan.
2004-2005-ös sorozat, a rajzolása egyedi az arcok rendesen meg vannak rajzolva, viszont a hajak és ruhák olyanok mintha ki lennének vágva a képből és egy háttér előtt mozognának. Ez elsőre kicsit furán hat, viszont egy remek hangulati elem.
A Zenére sem lehet panasz, nagyon jól el lett találva. A történet magával ragadó és izgalmas.
Az én értékelésem : 97%