A New Moon film változata elégé megosztotta a közönséget és a fanokat, sokan azt sem tudták mire számítsanak. Én szerencsére tudtam mire számítsak így nem ért meglepetés. A befejezés, hogy mit mond Bella Edwarnak, elfogadja-e végül feleségül nem kaptunk választ és itt is ért véget a film.

A Napfogyatkozás Crarlie házában kezdődik és Bella a kis olaszországi kiruccanása miatt megint szobafogságot kapott. A tovább tanulás is szóba jön, Edward természetesen a legjobb egyetemekre nyert felvételt. Bellának az öregedéstől való félelem miatt nagyon sürgős az átváltozás. Edward húzza az időt, ahogy csak lehet ezért is kötötte ki, hogy csak ha elveszel. Bella az anyja és apja fiatalkori házassága miatt tart tőle.

A kötet első 70 oldala borzasztóan vontatott volt,az egyetlen dolog, ami izgalmas volt amikor Jacob megjelent egy motoron a Forksi iskolánál és heves vitába kerül Edwarddal. Sajnos nem lett semmi belőle. Viszont a többiek fogadást kötöttek ki jönne ki győztesen. Ebben a részben, ami nekem nagyon tetszet, hogy végre megismerhettem Jasper és Rosalie múltját. Kettőjük közül nem tudnék választani melyik tetszett jobban. Rosalienról kiderül, hogy egy előkelő családból származott és az udvarlója miatt harapták meg. Bosszúból esküvői ruhában lemészárolta őt és barátait. Ő az egyetlen, aki még nem kóstolt emberi vért. Jasperől meg kiderül, hogy korábban katona volt,így ért a stratégiához. Őt lányok harapták meg és egy darabig velük is élt.

Vámpír fiókákról is növeljük, az ismeretségeinket például a frissen átváltozottak nehezen irányíthatok és nem tőrödnek semmivel
Nem rejtik el az áldozatot, nem óvatosak stb. Forks-ban ismét gyilkosságok sorozata mutatkozik és az áldozatok között sok a hasonlóság.

Victoria most is megpróbálkozik bosszút állni kedvese miatt. Fiatal vámpírokból sereget csinált. A vérfarkason és a vega vámpírok kompromisszumot kötnek, és vállvetve harcolnak majd ellenük. A gonosz Vámpírok miatt Bellát el kell rejteni és ezért felmennek az erdőbe sátorozni, de ez sem elég a találkozás elkerüléséhez. Nem szeretnék, itt semmi le öni,lőni, de annyit elárulok, hogy Victoria húzza a rövidebbet. Bella ebben a részben is ember marad. A befejező rész magyar fordítását még mindig várom.

Nézzük a trailert. Az előzetesben láthatjuk a volturiaikat is, akik a csata után érkeztek meg és az említett gyilkosságok miatt.

Hát röviden ennyi lenne, négy hónappal ezelőtt olvastam a könyvet így kicsit lehet hiányosak az emlékeim de, a fejemben még mindig látom a kedvenc jeleneteimet.