Bella betölti a tizennyolcat és Cullenéknél meg is ünneplik, csak, hogy a kétbalkezes vörös hajú lány megvágja az ujját és a vér illatától páran kísértést éreznek. Közülük a legfrissebb vegetáriánus Jasper nem bír magával és Bellára megy, de Edward időben közbeavatkozik mielőtt tragédia történhetett volna. A lány barátját ez rá ébreszti arra mennyire nincs biztonságba köztük és a népes família tovább álnak. Ezután a törékeny kislány teljesen magába fordul, és ugyanolyan üresnek érzi magát, mint a tavalyi évében. Szerelme, élete értelme elhagyta őt.

Pár hónappal később az apja hatására újra el kezd szocializálódni. Jakobbal újra felveszi a kapcsolatot és elkezdenek motorokat bütykölni. Bella úgy hiszi, ha az adrenalin felmegy, benne tisztán halja Edward gondolatait. Visszatér arra a tisztásra ahol Cullenék baseballoztak, hogy még tisztábban halja szerelme gondolatait. Itt azonban összefut a színes bőrű vámpírral Laurent, aki a vámpír családot kereste. Ő elmondja neki, hogy a vörös hajú Viktória bosszúból megakaja ölni. Társat társáért.
Laurent-tett is el fogja a kísértés és ki akarja szívni a vérét. De ezt megakadályozzák a védelmezők a vérfarkasok és a futásnak eredt vérszívó után erednek.

Egyik napról a másikra romlik meg a két barát viszonya. Később választ is kapunk miért? Jakob most változott vérfarkassá életében először és csatlakozott a rezervátumi bandához. A titok érdekében megtiltották a találkozást. Ezt Bella kérdőre is vonja, La Push-ban. Egy este indián srác elmegy hozzá és arra kéri, találja ki a titkot, hogy ne neki keljen elmondania. Bella sikeresen rájön titokra.

Viktória miatt a vérfarkasoknak állandó készültségben vannak és Bellától megtudják, hogy rá vadászik.
A farkas falkának nem sikerül elkapniuk a vámpírt, mert mindig sikeresen meglépett előlük. Alice-nek a kepeségének köszönhetően meglátja amint Bella egy szikláról a vízbe ugrik. Azt hiszik, hogy öngyilkos lett. Alice gépre száll és visszatért Forks-ba annak reményében, hogy meg tudja akadályozni a katasztrófát. A sikeres találkozás után Bella elmagyarázza csupán szórakozásból ugrott le. Telefonhívás, amit Jakob vett fel és Charlie-t keresték, ő megmondja neki azt, hogy jelenleg temetésen van. A hí vótról kiderül, hogy Edward volt az. Ettől a vámpír fiú azt hiszi, hogy Bellát temetik és Olaszországba megy, hogy végezzen magával. Bella és Alice utánuk megy. Idejében közlik vele, hogy a szerelme él. Ezután jönnek a Volturiak szolgái és betessékelik őket.

Itt kiderül Belláról, hogy rá nem hatnak a vámpír képességek. Volturik felajánlja az átváltozás Bellának és még megkérte őket a maradásra, de ők nemet mondtak.
Hazatértek és Bella szavazásra bocsátotta a halandóságát. A többség az átváltoztatás mellett döntött, de még várnak érettségig. Edward nem sokkal később megkéri Bella kezét, aki egyelőre nemet mond.

Hát röviden ennyi lenne a történet, bevallom, nem sokat olvasok ez a fogalmazásomon és a szókincsemen is meglátszik. Fiú létemre mondom, hogy ajánlom mindenkinek még annak is, aki nem szeret olvasni. A fogalmazása hasonlít a Harry Potter művekre. Már nagyon várom a másik két részt, ami még idén meg fog jelenni. Az első rész storyját nem szárnyalja nagyon túl (itt nem a filmes-re gondolok, mert természetesen a könyv tartalmasabb volt). Jó volt megismerni a vérfarkasokat is, akik csak azért léteznek, mert ők is léteznek.

Ha értékelnem kellene, akkor 5/4-et adnék rá.

Ezt képek keresésekor találtam. Nekem nagyon megtetszet, ezért megosztom veletek. Gondolom, sokan közülük ismerik a vámpírvadászt, Pengét.