Bevezetőnek rögtön egy linket szánnék, ami teljes mértékben lefedi azt, ami miatt ez a bejegyzés megszületett:http://www.metacritic.com/game/pc/mass-effect-3

És akkor a csoportok, főbb paramétereikkel ellátva:

"Lehúzom, mert létezik!"

Ide azon emberek sorolhatók, akik egy gémet pusztán azért húznak le, mert azok megjelentek. Tipikus példa erre a Call of Duty sorozat, ami bár a kritikusok körében jobbára osztatlan sikert arat, a derék játékosok már akkor agyon alázzák, mikor bejelentik. (Elég csak megnézni a commenteket, amik egy-egy CoD-os hír alá kerülnek.) Ez azért szomorú, mert itt tipikusan azon emberkék adnak egy vagy két pontokat a játékra, akik egy percet sem töltöttek vele. Ebbe a kategóriába sorolható még a World of Warcraft és expanziói is, teljesen megalapozatlanul.

Részletekbe menően

Ide csak a fentebb belinkelelt példát játékot tudnám példának felhozni, de szerintem ezzel el is mondtam mindent. A Mass Effect 3-at ugyanis nem azért kapott olyan siralmas értékeléseket, mert rossz, hanem mert elrontották a befejezést. Ezzel én is egyetértek, de azzal már nem, hogy emiatt a porba kell tiporni az év egyik legjobb játékát. Mert ha belegondolunk 50-60 órányi játékidőből 20 percet kiemelni, és az alapján véleményt mondani több, mint nonszensz.

Az elvakult rajongók

Ide a végletekig elfogult felhasználókat lehet sorolni, akik nem azt kapják, amit oly nagy áhítattal várnak talán évek óta, Tipikus példa a Diablo III, amiben nagyon sokan csalódtak a leegyszerűsített játékmenet, vagy az állandó online kapcsolat szükségessége miatt. Ez persze érthető, de a 3,8-as értékelés erős túlzás, főleg a Metascore 88 %-nak tükrében. A Resident Evil 6 szintén ebbe a kategóriába esik, ami sokáig 1-es osztályzattal bírt, de időközbe megérkeztek azon felhasználók is, akik képesek voltak objektíven látni a dolgokat, így elérte a kevésbé csúnyább 4,7-et, ami még így is lehangoló.

A lejmoló

Talán ez a legrosszabb csoport mind közül, hisz ők mindig mások után mennek, saját véleményük egyáltalán nincs. Ez azért is elszomorító, mert ha ők a kocka létben ilyenek, akkor valószínű, hogy a való életben sem viselkednek másként, amiből akár káruk is származhat. Tipikus példát ide nem lehetne felhozni, valószínűleg minden játék esetében vannak ilyen delikvensek.

Így hirtelen most ennyi jutott az eszembe, ha esetleg tudtok még pár kategóriát, írjátok le komment-be! Le a trollkodással!