Számomra a horrorjátékok (filmek) jelentik a legnagyobb izgalmakat. Nem azt mondom, hogy egy jó Gears of War őrjöngés nem vidít fel, de az igazi élmény a rémületben van. Az az érzés mikor már szinte tudod, hogy jön valami és mégsem állsz meg. Az amikor már a torkodban van az érzés ami azt súgja: "Most fogok beszarni.. érzem.. most....". Ezen "élményeket" (ki minek fogja fel) nem pótolhatja még a számomra utolérhetetlennek bizonyított Halo pörgős részei sem, de még talán egy zúzós autóverseny sem nyújt számomra olyan érzéseket mint a fotelben való szorongás, a látomások és csúnya arcok (Alma) fel-fel bukkanása.
Nah de a játékrol is írjak valamit: A sztori majdnem, hogy utólérhetetlen! Még töb infót kapunk Almárol, ráadásul új főhőst irányítunk akinek elméjében nincs minden a helyén. Tehát a sztori végig pörög a játékban és a F.E.A.R. 1-et igyekszik folytatni.
A grafikai és fizikai motor szerintem nem rossz. A játék "szépségileg" a felső kategóriába sorolható.

No de semmi sem tökéletes. Sajnos ez sem az. A F.E.A.R. 1-ben megismert "kihajolás a fal mögül" mozdulat eltűnt (talán a kontroller miatt..) helyette készíthetünk fedezékeket terptárgyakból mint pl. ágyak ,asztalok stb. Ez jól megvan animálva de az égegy adta világon semmi hasznát nem vettem. Mer'ha nem borítom el is mögé tudok gugolni... no comment... Sokan emlegették még, hogy butább lett a mesterséges intelligencia. Én ezt nem vettem észre de azok akik ezt állítják biztos alá tudják támsztani, de én ezért nem vonok le pontot.

Para'méter: Horrormánia rovataim végén mindig lessz egy "para'méter" cím mely alatt be fogom mutatni a "parázás mértékét" vagyis azt hogy mennyire illyesztó a program.
Szögezzük le azt,hogy a F.E.A.R. 2-t semmiféle képpen nem szabad összehasonlítani egy Doom 3 féle henteléssel és zombi gyilkolással. Ebben a játékban ugyanis nagyon kevés "csúfsággal" fogunk találkozni. Annál inkább a psziho-horror hangulatra épít a játék mely látomásokban, víziókban, rémes álmokban elevenül meg. A kör című filmben sem szörnyektől rettegtünk hanem egy kisány szellemétől. A játékban is ez van és szerintem egy ilyen horror sokkal sikeresebb (de mindenesetre íjesztőbb) mint a szörnyhentelés. sokan mondják ,hogy a Dead Space íjesztőbb nála. Nah ahoz még nem volt szerencsém de igyekszem beszerezni, bár ha jól tudom abban is szörnyeket kell halomra pakolni. Ha megszerzem arról is írok egy tesztet!
A para'méter-e a játéknak simán 9,5 PONT de a negítívumokat belevéve és azt ,hogy aránylag hamar végig is lehet vinni az összértékelésem csak:
8 PONT


Köszönöm, hogy végigolvastad!