Igen az új kiegészítőben nem egy SPÁRTAIT kell végighajtanunk a pályákon, hanem ODST (Orbital Drop Shock Trooper) egységgként kell lopakodi.Az MJolnir ruha (mejnek ereje mindig visszatöltődött) hiánya pedig méginkább megnehezíti a harcot. A készítők lassabb játékmenetet ígérnek. Nem minden arról fog szólni, hogy berohanunk a tömegbe aztán had szóljon. Neeem, az e-fajta harcmodort már el is felejthetjük és átugorhatunk egészen a Splinter Cell féle "kommandózáshoz".

Nem vagyunk szupererősek, szupergyorsak, de még csak szuper ügyesek(?) sem. Hétköznapi, ám jól képzett, katonák vagyunk egyenesen az UNSC bázisrol. Bár nem tudunk métereket ugrani és a lövéseket sem bírjuk úgy mint Chief, az még nem jelenti, hogy gyengék is vagyunk. Az ODST katonák egyfajta gyorsreagálású egységként szolgálnak. Katapultokkal érkeznek az egyes bevetésekre. Ráadásul egyedi felszerelésük és remek csapat összhangjuk segíti őket előre a harcban.
Nos a játékmenetről a megjelenés utánn töbett tudhattok. Minden esetre nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy fog működni ez a "taktikai" akció.
Az új E3-as trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=nlUN4Yo-o6s&feature=related

A megjelenést nyár végére: őszre ígérték.
Igaz ez nemsok infó még, de pont elég ahoz, hogy elképzeljük mekkorát fog változni a háború, egy másik katona szemszögéből nézve.