Lara Croft (vagy nem is ő??) új kalandja egy nagy fordulatot vesz és teljesen más játékmenettel tér vissza. Kapni fogunk egy hatalmas nyílt teret,(egy japán sziget) ahol szabadon bóklászhatunk, és ahonnan mindenféle veszélyek leselkednek ránk. Ilyen eddig nem volt a TR részekben (talán nem is kéne...) de azért reménykedjünk, hogy jól fog elsülni. Platformjáték révén valószínűleg most is hegyeket falakat kell meghódítanunk, viszont már nem a kijelölt ösvényen járva. Jó-jó ezzel talán még nem is lenne baj, de nézzük csak tovább. Kiderült még az is, hogy 18+-os besorolást kap a játék ami arra utal, hogy vagy horrort kapunk, vagy vérengzést, esetleg erotikus jeleneteket (kinek mi kell? nekem az utobbi ). Ha őszinte akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy ez már itt el van rontva, ugyanis a TR sosem a rémisztgetésrol meg a vérfojásrol szólt. Na meg nem is az erotikárol... Szóval mint láthatjátok nagyban változik a játék, ráadásul az új információk szerint, túléló-akció is lessz a játékban. Ugyanis a szabadon bejárható területnek egyetlen túlélési lehetősége van: a vadászat. Vadásznunk kell 1v1 szemtől szembeni harcok és más a túlélésért folyó küzdelmek keretei között. Ezt még el is tudom képzelni, de nem Tomb Raider cím alatt. Állítólag a túlélés érdekében a szigeten bármit felhasználhatunk, és ezek mellé egy erős sztori vonal is társul, de ezekről még nagy a csend.

Nem sok információ ez még de aki játszott a Tomb Raider előző részeivel az most fogja a fejét, mert ennek semmi köze nem lessz az elődökhöz. Feltéve ha igaz a pletyka...

Szerk.: Most kaptam a hírt (hú ez nagyon híradós volt...), miszerint az új Tomb Raider-ben Lara is megváltozik, némileg külsőleg is, de ami igazán meglepő az Lara személyiségének változása lessz. Nem profi kincsvadászt fog alakítani, hanem csak egy egyszerű hajótöröttet aki a szigeten reked. És ez lessz élete első ilyen kalandja. Hát mit mondjak ez sem valami túl bíztató... viszont egyre jobban arra hajaz a dolog, hogy horror elemek is lesznek, ugyanis egy kezdő harcossal, jobban lehet élvezni a félelmet mint mondjuk egy profi atlétával és kickbox bajnokkal. Nah majd meglátjuk én minden esetre nem tudom, mire jó ez az új Lara személyiség... A Resident Evil 5 is nagyot változott az elődeihez képest és hatalmas siker lett. Remélem, hogy a történelem megismétli önmagát Én például annyira nem bánnám, hogy ha a játék 90%-át nem kulcsok meg kapcsolók keresésével töltenénk, hanem igazi Prince of Persiát megszégyenítő ugrálással na meg izgalmas harci jelenetekkel.