Rég nem titok (bár ti még lehet nem tudjátok), hogy élek halok a StarCraft minden egyes fantasztikus élőlényéért és helyszínéért. Bár ez utóbbi kicsit elhanyagolható, mivel az első epizód annyira nem gazdálkodott szép kidolgozott tájakban. De elsősorban inkább az élőlényekre, karakterekre szeretnék kitérni. Ugye mindenki tudja, hogy 3 fő fajra támaszkodik a játék.Ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy elmondjam azt, az esetleg erre tévedő Blizzard szerkesztőknek, hogy nem kell túlcsicsázni az elkövetkezendő részeket. Itt arra gondolok, hogy a három faj pontosan elég. Így tökéletes a StarCraft ezzel a három teljesen különböző életstílusú fajjal.
Vegyük át egy kicsit őket:

Ugye vannak az átlagos emberek (terran). Nekik főbb ellenségük a Zerg faj, de ez nem nyilvánul meg különösebben a játékban csak annyiban, hogy többnyire ellenük harcolunk, meg a videók többsége is rovar irtó katonákat elevenít meg. (meg hát a robotok ellen nem sok esélyük van).

Aztán a sokak által legerősebbnek nevezett faj. (bár én ezt cáfolom míg járni tudok és még tovább....LE A PROTOSSAL !!!...) Ők idegen és nem mellesleg marha fejlett lények, még a fenekükből is lézer karda ugrik elő ha éppen nincs kéznél. Természetesen mért is ne dupla életük van (burokkal rendelkeznek) de ennek busás ára van. Többnyire az a taktikájuk, hogy kevés ember de az veszett erős.

És végül de nem utolsó sorban kicsit kövérebben szeretnék kitérni a KEDVENC fajomra a Zergekre. Hmmmm..már a nevüktől is borsózik a hátam. Rettentő gyorsan fejlődnek, nagyon olcsóak az egységek (bár gyengébbek is) és hamar el is készülnek. Itt a taktika a "sok lúd disznót öl" elven működik. Rengeteg kis férget gyárthatunk melyek igaz pár lövésre meghalnak, de ha elég sokan vannak pillanatok alatt leterítenek még egy nagyobb falatka Dark Templart is. Ami nagyon megfogott a Zergekben az a "gazdaságuk és fejlődésük". Kis polip szerű lények gyűjtik a gyémántot és a zöld gázt egyaránt és ha arra kerül a sor agresszívan felveszik a harcot akár egy tankkal is. Igaz esélyük nem sok.......de ők mindent megtesznek .Nem embergyárakban készülnek az egységek hanem egy sokkal "zergesebb" folyamaton mennek át. A Főépület, ami tulajdon képpen egy hatalmas szerves nyálkás élő valami, kis pondrókat termel. Minél fejletteb annál többet. A kiszabadult pondrók pedig ott környékezik a főközpotot míg ki nem válasszuk a gyártani kívánt karakter. Ha ezzel megvagyunk a pondró bebábozódik és kis idő múlva előbújik belőle a fejlett példány. esetenként nem is egy. Hát nem imádni valóak!!??

Zergek képesek még rengeteg olyan dologra amikre egyik másik faj sem pedig nagyon hasznos. Földbe ásva magukat az isten sem látja meg őket (kivéve a radart) aztán a gyanútlanul kóválygó nagy arcú Terran katonák meg majd rágják a körmüket, hogy "miért is remeg a föld"??? Aztán ha az ellenség beállt a helyére egy gombnyomás és az összes szörny a felszínre ugrik és kő kövön nem marad. Ezzel a taktikával igazi kis garden partykat lehet szervezni.
Ez csak egy kis rövidke leírás volt, hogy mit is jelent nekem a StarCraft és, hogy menniyre várom már a második részt.
Köszönöm, hogy elolvastad.


Még több kép a StarCraft mindkét részéről: http://www.pcguru.hu/pcguru/kereses.php?query=StarCraft&hol=6&imageField.x=0&imageField.y=0 cím alatt