Box híján ott a gép, logikus. Kicsit régi, kicsit ócska, de legalább még működik, és most pont itt az ideje, hogy feldobjak rá pár "régi" gamet.

Mert igenis, a régi játék is lehet jó játék!

Elsőként az e havi PC Guru teljes játékával kezdtem, vagyis a Fallout 1. és 2. részével. Abból is -haver tanácsára- a második részt raktam fel először . Nagyon kíváncsi voltam, hogy mennyire "Falloutos" a 3. részhez képest, meg hát azért elég sokat is vártam tőle. De sajnos első nekifutásra nem jött be. Többet vártam grafikailag is és játékmenetben is. Aztán miután a 2 órás cs-t meguntam, gondoltam adok neki még egy esélyt, és lám nem hiába. A grafika már nem is zavart, hisz rájöttem, mégis csak egy tíz éves játék... A játékmenet meg -bár még másodjára is furcsa volt- egyre jobban tetszett. Igaz kellett egy kis idő, hogy mindenre rájöjjek, főleg arra, hogy miért nem találom el soha az ellenfelet... De úgy néz ki ez a "felülnézetes" kis emberekével rohangáló, hangyákat ölő stílus bejött. Néhány küldetésnél ugyan voltak kétségeim, gondjaim, de aztán már nagyon ment a gáma... Szóval így már végképp várom, hogy a nagy sikerű 3. részt is kipróbálhassam.

2005 legjobb RPG-je...

Második játéknak havertól kölcsönkértem a Fablet. Sokat hallottam már róla, hogy ilyen jó meg olyan jó, ezért úgy éreztem itt a megfelelő alkalom a kipróbálására. ÉS bizony nem csalódtam benne, annak ellenére, hogy ezek az rpg, rohangálós questek után stílus előtte, sőt még most sem tartozik a kedvenceim közé. Csak hogy a Fable nagyszerű hangulatának nem tudtam ellen állni. Ráadásul még annak is nagyon örültem, hogy az 5 éves gépemen maximum beállítások mellett futott, szinte gond nélkül. Egy szó mint száz, nekem nagyon bejött a Fable hangulata, a változatos feladatok és ellenfelek, no meg az, hogy vehetek mindenféle sz@rságot. Az nagyon tetszett, amikor a kardom mellé vettem egy bazinagy baltát vagy mi a neve, és csak húzta maga után a földön... Lehet nem voltam eléggé kiképezve hozzá... Az viszont már most biztos, hogyha végig toltam (mert végig fogom) beszerzem a 2. részét is.

Másfél óra szenvedés...

És jöjjön végül amivel mostanában a legtöbbet játszok, a Trackmania Nations Forever. A sorozatot már régóta ismerem, játszottam is már több részével, sőt ezzel is még régen. Úgy gondoltam most újra belevágok. Havernak is megvan szóval külön öröm a multis része. Gyorsan le is szedtem a PGO-ról. Nagy nehezen kivártam a másfél órát, és már ment is a game. Először bemelegítés képpen megcsináltam a White részét teljesen, a Green-t pedig félig, természetesen mind a három éremmel. Aztán miután összeszedtem úgy 70 érmet, gondoltam kipróbálom az online részét is. Bizony ebben sem csalódtam. Bár néha rendesen belaggolok, ami egy-egy döntő kanyarban elég idegesítő. De ezt félre téve nagyon tetszik. A ranglista, a nemzeti ranglista, a barátok felvétele, a különböző játékmódok mind mind nagyon jól meglettek csinálva. Egyébként ha valaki játszik vele, az felvehet a barátai közé, a nevem ricco101

Szóval még egy darabig elleszek ezekkel a fantasztikus játékokkal, de azért jövő hét közepére-végére már várom az X-es gameket.
Remélem mind a három összefog jönni...