A játék 2006-ban jelent meg, ugyancsak Reading készítette főleg (vagyis a pályáit ő építette föl, persze egyebekben mások is segítettek ( zeneszerkesztésben, custom blockokban, ellenségekben, hátterekben, stb.) Röviden összefoglalva: szerintem sokkal jobb lett, mint a második rész, bár kicsit furcsa megítélni valaminek az előzményét.

VIGYÁZAT!!! SPOILER VESZÉLY!!!

Történet
Megintcsak ez nagyon fontos a játékban: újból egy iszonyú és sötét történetet sikerült írni a játékhoz. Bowser újból elrabolja szegény Peach királykisasszonyt - ám most nem elégszik meg csak vele, Yoshit is, a félig béka-félig sárkány barátunkat is magával viszi, és bezárja egy börtönbe. Mario feladata tehát, hogy megmentse a hercegnőt és Yoshit hatalmas kalandokon keresztül. Végigmegy erdős, sivatagos, barlangos és hegyes terülteken, és közben rájön, hogy Bowser még ennél is többet akar: egy szent néptől (úgynevezett "Natives") elrabolja a Varázslatos Pálcát (mint a címben van), melynek segítségével az egész világot el akarja pusztítani (persze ezzel saját magát is...kicsit érthetetlen ). Mario nagy nehezen elér Bowser várába, le is győzi a szörnyeteget, ám ez nem lesz elég: meg kell szerezni a Varázslatos Pálcát, nehogy vége legyen a világnak. A tárgyat Bowser egy hatalmas, több pályából áll tesztcentrumban próbálgatta, hogy lehet minél nagyobbat durrantani vele. Szóval el kell érni az erődítményt, és minél hamarabb hatástalanítani a Pálcát. Marionak persze ez sikerül is, szóval itt vége a játéknak (nehogy azt higgyétek, hogy ez kevés, hatalmas az egész világ és hosszúak a pályák). A végén Mario messze elutazik a yachtjával, hogy elhagyja ezt a gonosz vidéket. Persze a történet folytatódik a második részben...

Játék
A cikk elején említettem, hogy szerintem sokkal jobb lett az első rész, mint a második. A második sem lett rossz, sőt. De mégis idegesítő volt a rettentő nehéz, szinte megcsinálhatatlan pályáival és egyszerű zenéjével. Na, mindez ekkora mértékben nem volt benne az első részben, ezért lett emez jobb.
A játék elején (ezen kb. az első 20 pályát értem) igazán meglepődtem, hogy mennyire könnyebb a második részhez képest. Egész rövid, vagy inkább optimális hosszúságú pályák, és nem is túl nehezek. Persze később bekeményít a játék, az utolsó pályáknál már igazán bele lehetett fáradni a játszásba. Amúgy pályából tényleg rengeteg van, összesen 114 "kijárat", ami elég sok az alap Super Mario World 96 pályájához képest, és még hosszabbak is a pályák.
A környezetek váltakozásában nincsenek nagy meglepetések, ugyanazok a Marios sémák: erdő, mező, sivatag, hegy, csillagok, speciális, gonosz. Mégis, a pályákon belül ezek máshogy jelennek meg, néhol egész szépen. Uhmm...err...sokszor meg irtózatos rondán. Igen, sajnos ezt lehet rá mondani, a pályák környezete sokszor olyan csúnyán és egyhangúan fest, hogy elmegy teljesen az ember kedve a játéktól. Amúgy az ellenségek meg a pályaelemek nem néznek ki rosszul, de a hátterek meg a talaj sokszor kibírhatatlan. Szóval ez eléggé rossz pontja a játéknak.

A másik szempont viszont jó, ez a zene. Bizony, a zene nagyon jó, sokkal jobb, mint a második részben, nemcsak a Super Mario Brothers 3-ból átemelt dallamok, hanem tényleges custom zenék, mégpedig elég sokfajta! És ezek tényleg illeszkednek a pályákhoz, az overworld-ökhöz. Ezek pedig nagyot dobnak a hangulaton, szóval ez kicsit talán felvidítja a környezet csúnyasága miatt lecsüggedt játékosokat.
Egy szó, mint száz: vannak hibái a játéknak, vannak erényei, de minden kétséget kizáróan egy kultikus darab. Talán most már nem durrantana akkorát, de 2006-ban egy csoda volt (bár akkor még nem nagyon tudtam ezekről a dolgokról, de sejtem). Szóval ez a hack is bebizonyítja, hogy Reading egy remek hacker, jó egészséget neki.
Összegzés: 9.1/10

Töltsd le a hacket innen!
Reading profilja

Végre ezzel is büszkélkedhetek:

(ezt a userbart csak az teheti be a postjába, aki a Super Mario Infinity részek összes pályáját és titkát megcsinálta. Mint például én. )

Csak hogy lássátok, hogy be tudjam nektek mutatni, mekkora hatalmas is a Super Mario Infinity világa, felvettem videóra a teljesen végigjátszott térképen való mászkálást, és feltöltöttem Youtubera (plusz még a játék credits-je is benne van). Íme, itt megtekinthető:



(A videóval kapcsolatban: készítettem a videó elejére egy intrót, kis kedvcsinálónak, plusz személyes cuccnak. Az tuti, hogy ez csak ideiglenes, meg túl hosszú is, szóval más lesz, de most egyelőre ez megy. És bocsi, hogy nagyon halk a játékmenet, sajnos snes9x-et máshogy nem tudtam felvenni, csak ilyen halkan. De végül is nem ez a lényeg, hanem a hatalmas térkép bemutatása.)

Remélem tetszett az írásom. Legközelebb valószínűleg az Azure's Chaotic című játékról olvashattok, az majd elválik, hogy mikor.

Üdv:



(Ui: kommenteljetek! Csak így tudom meg, milyen lett az írás )