Ugyanis jelentem, hogy belefogtam első Super Mario World hackembe. Gondolom, már a könyökötökön jön ki a téma, de mostanában ez foglal le leginkább. Aki talán emlékszik, vagy látta, hogy tettem egy kis kitérőt, az első külön pályámról készítettem videót, de most már komolyabbra vettem a dolgot: egy kb. 5-10 (szerintem 7 lesz a végső) pályás kicsi, de annál finomabb hacket készítek.
Sokat gondolkoztam a címen. Először a Mario's Little Adventure jutott eszembe, mivel nem lesz valami hosszú a játék (egyelőre nem merek belefogni egy több, 10 pályával rendelkező hackbe, még ez is óriási munka lesz), de aztán elvetettem az ötletet, mivel eléggé sablonos, lehet más hack is ilyen címen, és könnyen el is lehet felejteni a címet. Aztán mellette még a főellenségen is gondolkoztam, hogy ugye az utolsó pályán kit vagy mit is kéne legyőzni. Rengeteg lehetőségem van, de végül mégis csak a Big Boo mellett döntöttem (egy bazi nagy szellem, amit a nevéből ki lehet találni). Könnyen köré lehet építeni egy kis sztorit, és nem kell sokat bajlódni vele. És akkor jött az öltet: legyen benne a boss a címben. Így lett első SMW hackem címe:

The Big Boo's Legion

Bizony, légió. Itt aztán epikus csatára lehet majd számítani, rengeteg gonosz lényre és a többi. Hogy miről is szól? Szegény gombafejűek kis falujába (ezek az ún. Toad-ok) üzenet érkezett: megtámadja őket a félelmetes Big Boo, és egy egész armadával tör az életükre. És ugye itt van ez a Mario fickó, aki elébe megy a dolgoknak, és majd jól megmenti őket.
Tudom, hogy nem nagy cucc, de szerintem egy ilyen n00b-tól, mint én, nem is rossz teljesítmény. És ez nem minden, a pályák közben több Toad-dal is találkozhattok majd, akik kis szövegeket mondanak nektek. Néha valami kis viccet, humort is próbálok beletenni a beszédekbe, szóval ez nem lesz olyan hóttkomoly, epic-dark hack. (mint amilyennek tűnhetne, mondjuk szerintem nem is tűnik).
És mi is lesz a játékban? (értsd: mit dolgozok a ROM-on , hogy úgy megváltozzon, hogy a végeredmény a kész játék legyen)
- ExGFX beillesztés
- Külön status bar (kis csík a képernyő tetején)
- Külön bevezető, felépített pályák és Overworld
- Zenebeillesztés
- Hex-editting
- Sprite-ok beillesztése (nem üdítőital, ellenség! )
- Egy pici ASM
- Külön blockok ("téglák")

Hol tartok most?
- Pályák: 3/7, 43% (jelenleg egy barlangos-puzzlés pályát készítek)
- Overworld (térkép): 0% (bezony, ez még teljesen nulla, szerintem ezt a leges legvégén fogom megcsinálni)
- Menü: 90% (gyakorlatilag már minden megvan, kivéve a cím)
- Bevezető: 0% (ezen még gondolkozom, hogy milyen legyen egyáltalán)

És íme a lényeg, pár screenshot az eddigi felállásból:
Íme a logó, amit én rajzoltam. Szerintem egész jól sikerült, ti mit gondoltok róla?

Az első pálya, neve lesz (előreláthatólag): The Happy and the dark forest

Vajon hová vezethet ez az ajtó?

Be a sötét erdőbe. Itt a képen látszik egy kis infó box, aminek segítségével egy kis melléktörténetben is részt vehetünk.

Vigyázni kell itt az ellenségekkel!

Miután visszaérkezünk a vidám erdőbe, egy elég veszélyes ellenséggel, egy Chain Chomp-pal találkozhatunk

Ez már a második pálya, a Hip Hop Heights (címen még lehet, hogy változtatni fogok)

Hmmm, vajon mire lesz jó ez a P-switch?

Áhá, itt tudom majd használni!

Jé, egy Toad! Mégpedig egy elég érdekes helyen, a felhők fölött (ez egy kis sublevel). Vajon mit akarhat?

Itt a harmadik pálya, ami egy kristálybarlang, kisebb rejtvényekkel:

Na vajon itt mire lesz szükségem, hogy továbmehessek?

Kiérve a barlangból, egy másik Toad-dal találkozunk, aki biztat minket a közelgő harcra.

Szerintem ez az eddigi legdizájnosabb pálya, amit valaha készítettem (köszönet Kaeru-nak az ExGFX-ért!)



Hehh, tovább nyúlik ez a post, mint amilyenre gondoltam. Sebaj, még találtam egy progress-bar generátort az interneten, úgyhogy gondoltam, fölhasználhatnám a hack készítés állapotának jelzésére. Eddig így állok: (a szám nem pontos, nem számolgattam utána, csak úgy körülbelül írtam be)



Szerintem ki fogom tenni a blog oldalsávjába (meg az aláírásomba), így könnyen tudomást szerezhettek arról, hogy mennyi van még hátra.
Na, és remélem, hogy elnyerte a tetszéseteket, és azt is, hogy minél többen ki fogjátok próbálni! Mindenképp fogok még róla írni, megjelenésekor is lesz egy nagy post!

Üdv: