• Mától előrendelhető az Oculus Rift
  • Az ára 599 dollár, azaz nagyjából 175 ezer forint
  • Az eszköz márciusban jelenik meg

Mától előrendelhető az Oculus Rift, a VR-technológiát talán forradalmasító és azt mindennapivá tévő virtuális valóság headset. A független fejlesztésből a Facebook tulajdonává váló technológia előtt nagy elvárások vannak, hogy meg tud-e ezeknek felelni, az a jövő kérdése még.

Az előrendelés megindulásával viszont egy dolog immár biztos: az ára és a megjelenés hónapja. Korábban 300 dollárra becsülték a kütyü értékét, de ezt kicsit talán alábecsülték, ugyanis az előrendelési honlapon 59900 dollár áll… Hm… Oké, ez nyilván elírás, mert ez azért iszonyú sok. Az ár valójába 599 dollár, ez hozzávetőleg 175 ezer jó magyar forintot jelent.

oculus-pre-order.jpg

Mindez persze csak az alapcsomagra vonatkozik, amiben az Oculus Rift headset mellett egy szenzor, egy Oculus Remote, egy Xbox One kontroller, az eszközöket összekötő kábelek, az EVE: Valkyrie és a Lucky's Tale található meg – plusz az ár nem tartalmazza a szállítási díjat és az adókat. Az előrendelés emellett korlátozva van, jelenleg mindenki csak egy példányt rendelhet elő. Jó hír viszont, hogy már márciustól élvezhetjük a virtuális valóságot.