A legújabb Call of Duty-t, az Infinite Warfare-t a sajtó többsége magasztalja, ellenben a játékosok már nem igazán vannak oda érte – legalábbis a Steamen 1132 értékelésből mindössze 51% pozitív. És úgy tűnik, a briteknél az eladások is azt mutatják, hogy ez a játék nem jött be a közönségnek.

Bár az eladási listák élén landolt, maga mögé utasítva a Battlefield 1-et és a FIFA 17-et, az első heti adatok alapján az Infinite Warfare 48,4%-kal múlta alul a tavalyi Black Ops 3-at. Ez a döbbenetes visszaesés még azzal sem magyarázható, hogy az elődjével ellentétben az új Call of Duty nem jött ki Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra. A GfK Chart-Track elemzése szerint ugyanis az extra platformok a Black Ops 3-nak mindössze 4,8%-os előnyt biztosítottak, így ha ezt figyelembe vesszük, az Infinite Warfare akkor is 43,6%-os esést produkált, ami még mindig sok.

Hogy ez az esés a játék minősége, a jövőbe helyezett történet vagy annak a ténynek köszönhető, hogy a játékosok már unják a Call of Duty-sorozatot, az jó kérdés. Talán mindháromnak van ebben szerepe. Egy biztos, talán megérett az idő a pihenésre.

Brit eladási lista

  1. Call of Duty: Infinite Warfare
  2. Battlefield 1
  3. FIFA 17
  4. The Elder Scrolls 5: Skyrim Special Edition
  5. Titanfall 2
  6. Football Manager 2017
  7. Skylanders Imaginators
  8. Mafia 3
  9. Grand Theft Auto 5
  10. Forza Horizon 3