Az, hogy a Battlefield 6 már készül, nem nagy titok: a játék először az EA 2019-es üzleti jelentésében tűnt fel, nem sokkal később pedig a DICE is elismerte, hogy azért állnak le a Star Wars Battlefront 2 (és a Battlefield 5) frissítéseivel, hogy minden erejükkel az új projektre fókuszálhassanak. Ráadásul már a megjelenés sincs olyan messze, hiszen az EA 2020-as pénzügyi beszámolójából egyértelműen kiderült, hogy a debütálást 2021 ünnepi szezonjára, azaz idén év végére lőtte be a kiadó.

Azonban hiába tudjuk, hogy a projekt nemcsak készül, hanem idén már meg is jelenik, a konkrét részletekkel mind az EA, mind a DICE nagyon szűkmarkúan bánik, így arról, hogy pontosan milyen lesz a Battlefield 6, nagyon kevés információ áll rendelkezésünkre. Legalábbis hivatalos forrásokból. Szerencsére azonban az elmúlt hónapokban pár megbízhatónak tartott bennfentes is megszólalt a témában, az általuk kiszivárogtatott részletek szerint pedig elég ütősnek ígérkezik a széria idei epizódja.

battlefield-6-szivargasok-02.jpg

Szebb, jobb, újgenerációs

Bár eddig sem az EA, sem a DICE nem bizonyult túl beszédesnek a Battlefield 6 kapcsán, azért néhány hivatalos információ már így is befutott tőlük, főleg a fentebb emlegetett üzleti jelentésnek hála, melyben kicsit részletesebben is beszámoltak a projektről. Ez alapján az új játék a sorozat történetének eddigi leggrandiózusabb epizódja lehet, ami sosem látott méretekkel fog igazi újgenerációs élményt nyújtani. Utóbbi kijelentés kapcsán a kiadó azt is megerősítette, hogy végül azért döntöttek a 2021-es debütálás mellett, mert úgy érezték, hogy 2020-ban még nem lesz elég nagy felhasználóbázisa az új konzoloknak.

Az EA és a DICE részletesebben sajnos nem fejtette ki, hogy pontosan mit is kell értenünk a sosem látott méretek alatt, azonban a Call of Duty: Warzone és a Call of Duty: Black Ops Cold War sok részletét előre kiszivárogtató bennfentes, Tom Henderson szerint a Battlefield 6 pályáit már 128 vagy annál is több játékosra tervezik, miközben azért megmaradnak a klasszikus 32v32-es meccsek is. A játékosszámmal szinkronban pedig természetesen a térképek mérete is megugrik, így egy-egy multis összecsapás akár akkora terepeken is játszódhat, amekkorákat napjainkban a battle royale címek használnak.

battlefield-6-szivargasok-05.jpg

Mindezek után pedig aligha meglepő, hogy sokakban felmerült a gondolat, miszerint előfordulhat, hogy a Battlefield 6 PC mellett csak PS5-re és Xbox Series X/S-re fog megjelenni. Az EA természetesen még nem beszélt arról, hogy milyen platformokra szánják a játékot, azonban akárhogy nézzük, egyelőre az tűnik valószínűbbnek, hogy újgenerációs élmény ide vagy oda, az egyik legnagyobb húzócímüket azért csak megpróbálják majd az összes elérhető konzolra kiadni.

battlefield-6-szivargasok-03.jpg

Még egy kis világháború jöhet?

A másik nagyon fontos kérdés, ami mindegyik Battlefield kapcsán fel szokott merülni, az az, hogy vajon melyik korszakban játszódik az adott program. A széria előző két részével a DICE végigjárta az első és a második világháborút is, ezúttal pedig a modern időkbe fognak visszatérni, legalábbis a VentureBeat írója, Jeff Grubb, szerint, aki szivárogtatásaival az elmúlt hónapokban számtalan játék kapcsán fején találta már a szöget. Plusz tegyük hozzá, hogy a modern hadviselés kimondottan jól áll a sorozatnak, gondoljunk csak a Battlefield 3-ra vagy Battlefield 4-re, így egyáltalán nem lenne meglepő, ha ide térnének vissza a fejlesztők.

Egy másik belsős forrás pedig ennél is továbbment, és elárulta, hogy a Battlefield 6 egy fiktív harmadik világháborút mutat majd be, ahol Oroszország és a NATO akaszkodik egymásnak, a kampány során pedig visszatér a War Stories névre keresztelt megoldás, azaz rövid, önálló, de valamilyen szinten mégis összefüggő történetek során ismerhetjük meg a teljes sztorit. Fontos azonban leszögezni, hogy a harmadik világháborús pletykák egy Grubbnál vagy Hendersonnál jóval kevésbé „rutinos” forrástól származnak, így ezeket talán érdemes a legnagyobb fenntartással kezelni.

battlefield-6-szivargasok-04.jpg

Újra lángolhat a tűzvihar?

Végezetül pedig érdemes még megemlíteni, hogy több forrás, köztük a fentebb már említett, igencsak pontosnak mondható Tom Henderson is, jelezte, hogy az EA és a DICE erősen gondolkozik egy battle royale cím elkészítésén is, főleg a Call of Duty: Warzone hatalmas sikere miatt. Ez pedig nem is lenne egy olyan szürreális elképzelés, hiszen már a Battlefield 5 is kapott egy ilyen módot a Firestorm képében, mely ugyan egész jópofa volt világháborús tematikájával és a rombolható környezetével, azonban olyan nagyon sosem kapták fel, hiszen mégiscsak egy 60 dolláros játék részeként létezett, miközben legtöbb riválisa a PUBG kivételével ingyenes volt.

Ennek fényében pedig aligha lenne meglepő, ha az új Battlefield-battle royale, amennyiben valóban készül ilyesmi, inkább egy ingyenesen játszható, önálló spinoffként jelenne meg, hiszen ez az üzletmodell az Activisionnek is sokkal jobban bevált, miután az EA-hez hasonlóan befürödtek a Black Ops 4 Blackout módjával.

battlefield-6-szivargasok-01.jpg

Persze fontos leszögezni, hogy a legtöbb fenti információ szivárgásokon és pletykákon alapszik, így érdemes őket fenntartásokkal kezelni, még akkor is, ha a forrás, akitől származnak, a múltban már sok más esetben fején találta a szöget. Viszont jó hír lehet, hogy a hivatalos információkra sem kell olyan sokat várnunk, az EA ugyanis korábban már jelezte, hogy a Battlefield 6 leleplezése 2021 tavaszán esedékes, az pedig, akárhogy is nézzük, pár hónap múlva itt is van.