Konzol

A DICE a héten nyilvánosságra hozta, hogy a Frostbite 3 grafikusmotort még csak kis sem próbálták a Nintendo Wii U-n. Természetesen ez nem azért van, mert lusták, hanem azért, mert a programcsomag eggyel korábbi változata is már rosszul működött a hardveren, a komolyabb, nagyobb erőforrásigénnyel büszkélkedő utódot így inkább hanyagolták. Ez hosszútávon egyébként azt jelenti, hogy a kiadó néhány legnagyobb címe technikai okok miatt egész egyszerűen elkerülheti a Nintendo asztali konzolját -- hacsak időközben nem találnak valamiféle áthidaló megoldást. Azt biztosan tudjuk, hogy a Battlefield 4, az új Mass Effect, a Dragon Age III, és a Star Wars-játékok mind-mind a szóban forgó motort használják majd.

Május 15-én érkezik a következő, limitált ideig ingyenes Gears of War: Judgment DLC, mely a Dreadnought címet fogja viselni. A középpontban egy partra vetett hajó, a CNV Pomery fog állni, melyet megtámadnak a Locust hordák.

Ennek a videónak a társaságában jelent meg a Fuse demója.

Már tölthető a Doritos Crash Course második része, mely akárcsak az elődje, teljesen ingyenes, a feladatunk pedig ismételten az, hogy a pálya egyik végéből a másikba jussunk akadályokon és szakadékokon átugorva a lehető leggyorsabban. A játék kizárólag Xbox 360-ra érhető el.

A független HumaNature csapata bejelentette első teljes játékát, a Doki-Doki Universe-t. A Greg Johnson (Toejam & Earl) vezetése alatt PlayStation 3-ra, PlayStation 4-re és PlayStation Vitára készülő játék egy robotról szól, kit a gazdái 30 évvel ezelőtt magára hagytak. QT3 névre hallgató hősünk magányosan vár szerettei visszatérésére, mígnem egy átlagos napon felkeresi egy idegen létforma, aki figyelmezteti: a QT3 által képviselt szériát hamarosan ki fogják vonni a forgalomból, mivel nem elég emberiek.

A játék során az lesz a feladatunk, hogy megakadályozzuk a megsemmisülésünket, ehhez pedig az kell, hogy egy nagy kalandra induljunk. A fejlesztők elmondása szerint egy RPG-szimuláció-interaktív történet hibriddel állunk szemben, melyben az egyik feladatunk az lesz, hogy bolygóról bolygóra utazva személyiségteszteket töltsünk ki, annak reményében, hogy kiderítsük, számszerűen mennyire vagyunk emberek.

Ez történt... (2013. - 19. hét)

Három ingyenes DLC fog megjelenni a PlayStation Vita-exkluzív Soul Sacrifice-hoz. Az első, Headless Knights and Starving Ruin Dwellers névre keresztelt csomag május 28-án fut be, s két új főellenséget, két Berserker-varázslatot, nyolc missziót és valamiféle virtuális valóság lehetőséget tartalmaz. Ezt követi június 11-én A Drunk and a Chef Pack, ami további két főellenséget és nyolc missziót ad. És végezetül június 25-én jelenik meg a Wild Wheels and Apparition Pack, ami még két főellenséget, illetve nyolc küldetést hoz.

Itt a PlayStation Vita legújabb rendszerfrissítése, így ha a héten esetleg hozzá sem nyúltál volna a konzolhoz, érdemes lehet telepíteni a tapaszt. A Sony rövid közleménye szerint a 2.12-es csomag javítja a rendszer stabilitását bizonyos funkciók használata során.

Kató Maszaru, a Sony pénzügyi igazgatója szerint nem lesz veszteséges a PS4 gyártása, ahogy az a PS3 esetében volt. Ezt egy befektető találkozón jelentette ki, és rögtön el is magyarázta, hogy miért: „Azt elmondhatom a PS4-ről, mint új platformról, hogy sokkal kevesebbet költünk az alap architektúraelemekre a hardverben, mint ahogy az a PS3-nál tettük. Hogy egy picit pontosabb legyek: amikor a PS3 startja volt, minden eladott konzolon veszteség volt. Ez egy idő után mérséklődött, ahogy csökkentettük a konzol árát (a közgazdasági összefüggés miatt, hogy az olcsóbb termékből többet vesznek), de az addigi veszteségük több száz millió dollárra rúgott, mert a konzolban lévő Cell processzort mi terveztük és gyártottuk. Hatalmas összegek mentek el a saját technológia kifejlesztésére, és ezt a szoftvernek és hardvernek együttesen kellett visszahoznia. A PS4 esetében a core chipset, amit a konzol használ, már egy létező dolog, amit nem a semmiből kell kifejleszteni. A gyártáshoz külső forrásokat veszünk igénybe, így nem a saját pénzünket költjük, hogy a chipset jó legyen. Ez az alapvető különbség a két konzol üzleti modellje között.”

Júniusban a Sony a PlayStation Plus előfizetőinek a HD Ico/Shadow of the Colossus kollekcióval, illetve a Demon's Soulsszal kedveskedik. Mindkét program jelenleg akciósan kapható: előbbi 11, míg utóbbi 8 fontért.

Európában szeptember 13-án fog megjelenni a Kingdom Hearts 1.5 HD ReMIX -- jelentette be a Square Enix.

A Famitsu magazin legújabb számában jelentette be a Tecmo, hogy jön a Dead or Alive 5 felfrissített változata. Az Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra tartó Dead or Alive 5 Ultimate-ről egyelőre semmi lényegi információt nem tudunk, csak azt, hogy Momiji játszható karakter lesz, de ez már múlt héten, az első kedvcsinálóból is világos volt.

Múlt héten írtunk az Injustice: Gods Among Us új DLC karakteréről, Batgirlről, ma pedig már egy játékmenet-videót is megtekinthettek, melyben ő a főszereplő. A DLC-k Wii U-ra valószínűleg nyáron jelennek meg.

Shahid Kamal Ahmad Twitter-csatornáján jelentette be, hogy idén egy hatalmas meglepetés érkezik PS Vitára, amelyet ha meghallunk, nem fogunk hinni a fülünknek.

Május 15-én érkezik a Manhunt az európai PS Store-ba -- jelentette a Rockstar. A játék PS3-ra lesz elérhető, és tíz eurót kell majd érte fizetni.

A Rovio bemutatta a Rovio Account rendszert, ami egy pofonegyszerű megoldás arra, hogy eszköztől függetlenül folytathassuk a megkezdett játékunkat: a program elmenti az aktuális állásunkat, majd mikor egy másik gépen bejelentkezünk, betölti azt. A szolgáltatást egyelőre csak a The Croods és a klasszikus Angry Birds támogatja és csak Finnországban, illetve Lengyelországban, de fokozatosan nőni fog az elérhetőség.

A hét kérdése: te első sorban milyen Star Wars-játékot vársz, most hogy az EA kezébe kerültek a licencek?

1 2