• Értesülések szerint a DC továbbra is számol Ezra Millerrel
  • Június 16-án debütál a multiverzumos történetet bemutató Flash
  • Elkészült a 2. rész forgatókönyve is, amiből a nyitány sikere esetén készülhet film

Amióta James Gunn és Peter Safran átvették a DC vezetését, a stúdió irányvonalának radikális átalakításáról olvashatunk. Gunn részben megerősítette az értesüléseket, miszerint Wonder Woman, Black Adam és Henry Cavill Supermanje nem tér vissza, helyette azonban a játékokat, animációs produkciókat, sorozatokat és filmeket egybefogó közös univerzumot ígért a rajongóknak. A vezető páros bevallása szerint egyelőre nem született végleges döntés minden szuperhős jövőjéről, de Zachary Levi cáfolta a Shazam törléséről keltett pletykákat, friss sajtóértesülések szerint pedig a magánéleti és büntetőjogi problémákkal küszködő Ezra Millert sem tervezik elküldeni.

Flash megformálója néhány hónapja nyilvánosan bocsánatot kért viselkedéséért és szakszerű orvosi kezelés alá vetette magát, első bírósági tárgyalásain azonban ártatlannak vallotta magát – a következő tárgyalás jövő héten esedékes. Miller sorsa kérdésessé teszi a Flash filmek jövőjét is, a Variety úgy tudja, hogy a DC mégis számol vele a jövőben. Utóbbi ennek megfelelően részt vett a június 16-án bemutatni tervezett film pótforgatásán, a stúdió pedig máris megrendelte a második rész forgatókönyvét, amit a sikeres nyári mozibemutató esetén állíthatnak vászonra.

gettyimages-1057587450-h2020.jpg
(A kép forrása: THR)

A film története

Andy Muschietti (rendező: Stephen King: Az, producer: Locke & Key sorozat) filmjének történetét titokban tartják, a források szerint mindenesetre multiverzumon átívelő sztorira számíthatunk. Barry Allen teljesen új világban ébred, ahol Superman nem létezik. Aquaman otthona, Atlantisz Wonder Woman hazájával, Themysciraval áll háborúban. Gotham City-ben Bruce Wayne-t meggyilkolták szülei szeme láttára, majd apja, Thomas Wayne lett a Sötét Lovag. Egyedül Barry emlékszik a másik világra, aki kivételes képességét bevetve igyekszik visszatéríteni az alternatív valóságot a rendes kerékvágásba. A film különlegessége, hogy Flash mellett feltűnik majd Ben Affleck és Michael Keaton Batmanje is. Sasha Calle révén bemutatkozik Supergirl, Zod tábornok szerepében Michael Shannont láthatjuk, azt viszont nem tudni, hogy Saoirse-Monica Jackson (Lányok Derryből) kit alakít majd. Ti várjátok a bemutatót?

A DC NAPTÁRA