PopCap

A PopCap csapata büszkén jelentette be, hogy a legfrissebb játékuk, a Plants vs. Zombies 2 a megjelenése óta 16 millió példányban fogyott, a játékosok pedig összesen 25 millió órát töltöttek a kertjük védelmével. Az érdeklődés tehát nagy, az imádat pedig még nagyobb, erre alapozva pedig a csapat már tervezi az első nagy kiegészítőt, a távoli jövőt bemutató expanziót, bár dátumot erre még nem mondtak.

A Plants vs. Zombies 2 azonban nem az egyetlen játéka a csapatnak, ugyanis elhozták Kölnbe a E3-on bemutatott Plants vs. Zombies: Garden Warfare-t, s egyrészt bemutatták a zombik oldalán elérhető, négy, egymástól teljesen eltérő szerepet betöltő kasztot, másrészt leleplezték a Boss játékmódot, melyben a játékosok a Kinect vagy egy táblagép segítségével a magasból irányíthatják a zombik, illetve a növények hadát, s persze különleges támadásokat is bevihetnek.

Végezetül pedig a csapat lerántotta a leplet a Peggle 2 első játékmenet-videójáról is -- a játék még idén meg fog jelenni, de elsőként az Xbox One konzolra.

EA Sports

Egy Electronic Arts sajtókonferencia elengedhetetlen kellékei a sportjátékok, a cég pedig most sem okozott csalódást. A bemutatón elsőként a UFC-t láthattunk, mely a tervek szerint jövő tavasszal fog megjelenni, s már most, a pre-alfa változatban is remekül néz ki. A színpadon megfigyelhettük a nagy odafigyeléssel elkészített, életszerűen reagáló karakterek animációját, harc közben.

A második sportjáték, amit az EA prezentált, természetesen a FIFA volt, elvégre Európában vagyunk. Az idén megjelenő FIFA 14 vitte a bemutató ezen részért, az ezzel kapcsolatos legfontosabb információ pedig mindenképpen az, hogy kontinensünkön szeptember 11-én tölthető lesz a demó Xbox 360, PS3 és PC platformra egyaránt. Nem sokkal a megjelenés előtt tehát mi magunk is megtapasztalhatjuk, mit csináltak a fejlesztők, s letesztelhetjük, hogy tényleg olyan jó-e a javított fizika és mesterséges intelligencia, mint ahogy azt állítják.

Az EA elmondta az is, hogy a FIFA 14 Ultimate Team módja a foci nagy legendáival fog bővülni. Olyan figurák csatlakozhatnak a virtuális alakulatunkhoz, mint Dennis Bergkamp, Marco van Basten, Pelé, vagy éppen Filippo Inzaghi. Fontos azonban tudni, hogy ezek csak Xbox One és Xbox 360 konzolra lesznek elérhetőek, s mindegyik véletlenszerűen lesz elhelyezve az arany Ultimate Team játékos-csomagokban.

Mindezen felül a cég formálisan is bemutatta a FIFA Worldöt, mely még ebben az évben meg fog jelenni Brazíliában és Oroszországban, valamint kiderült, hogy a FIFA 14-nek lesz egy free-to-play mobilos változata, amit intuitív kezeléssel irányíthatunk.

1 2