• A Hellblade: Senua’s Sacrifice-ban nem lehet sokszor meghalni
  • Mert ha túlzásba visszük, elvesznek a mentéseink
  • És kezdhetjük a játékot elölről

Elkezdtek kijönni az első tesztek a Ninja Theory „minimális” pénzből összehozott, AAA-kategóriás játéknak szánt Hellblade: Senua’s Sacrifice-ról, s ezek eddig egy jó játék képét festik le. De most nem ez a lényeg, hanem inkább az, hogy a tesztek némelyikében megemlítenek egy érdekes jelenséget: ha Senua túl sokszor hal meg, törlődnek a mentések és lehet elölről kezdeni a játékot. Az ember elsőre bugra gondolna, de ez kérem, nem az.

Főhősnőnk jobb karján ugyanis van egy olajos – jobb szó híján – fertőzés, ami minden egyes elhalálozáskor tovább terjed, s ha eléri Senua fejét, akkor bizony végleges Game Over felirattal találhatjuk szembe magunkat, merthogy Senua végleg beadja a kulcsot, mi pedig kezdhetjük elölről a játékot.

Hat-nyolc óra játék után ez elég frusztráló lehet, de például a PCGamesN a tesztjében külön kiemeli, hogy mindez bizony szerves része a játéknak, hozzájárul a nyomasztó hangulatához, hiszen sosem tudhatjuk, hogy a következő halálunk után mi történik. És ez az, ami nagyon sokat hozzátesz a Hellblade: Senua’s Sacrifice-hoz.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!