Duplán ünnepel a DICE: a csapat immár 20 éve létezik, legnépszerűbb sorozatuk pedig, a Battlefield, most ünnepli 10. születésnapját. Bizony, 2002. szeptember 10-én jelent meg az első, Battlefield 1942 című epizód, mely még augusztus elején aranylemezre került. Bár az EA biztos volt benne, hogy sikeres lesz a játék, a kanadai óriás sem hitte volna, hogy ekkorát robbantanak a sorozattal.

Az elmúlt évtizedben a második világháborút szupertitkos fegyverekkel hígítottuk fel, megjártuk Vietnamot, harcoltunk a Közel-keleten, sőt, még a fagyos jövőben is. A tavaly kiadott Battlefield 3 12 millió példányban került a boltokba, a nemrégiben indult Premium szolgáltatásra milliónyian iratkoztak fel, jövőre pedig jön a Battlefield 4, ami még a 3-nál is kiforrottabbnak ígérkezik.

Karl Magnus Troedsson DICE menedzser szerint egyébként a Battlefield-sorozat eddig 50 millió játékost "szolgált" -- mit is mondhatnánk, nagyon gratulálunk a sikerhez, és reméljük, hogy sok-sok epizódot él még meg a franchise. A képek és az adatlap a Battlefield 3-ból valók.