• Szeptember 2-án debütál A Hatalom Gyűrűi az Amazon Prime Videon
  • Megütköznek Középfölde és a gonosz újonnan felbukkanó erői
  • Többféle hobbit törzs és női orkok is szerepelnek a sorozatban

Valóságos fantasy reneszánsznak lehetünk szemtanúi a következő években. A Trónok harca sorozatok mellett a Warner új vezetése kiszélesítené a Harry Potter mozgóképes univerzumot, egyre bővül a Star Wars produkciók száma, folytatódik a Vaják, a Disney+ élőszereplős Eragon szériát fejleszt és nem maradhat ki a sorból Tolkien világa sem. A Gyűrűk Ura hamarosan animációs film és élőszereplős sorozat formájában is megelevenedik. Utóbbi Comic-Con alkalmából közölt friss előzetesét most magyar szinkronnal láthatjátok.

mv5bnjjmmtfhywmtndy4nc00nguyltljzmytyji3ognjnmq3ywy1xkeyxkfqcgdeqxvymteymjm2ndc2v1.jpg

Mint korábbi előzetese is vázolta, A Hatalom Gyűrűiben számtalan faj, kultúra és helyszín felbukkan majd, amiket Peter Jackson ezredfordulós mozitrilógiájában nem láthattunk. A Ködhegység sötét bugyraitól, a tünde főváros, Lindon fenséges erdőin át, egészen a Númenor sziget gazdag királyságáig eljutunk. Láthatunk többféle hobbit törzset, míg a – nőket is soraik közt tudó – orkok a megszokottól eltérő színben kerülnek képernyőre.

mv5bztbhogqwngitmdk4yy00zgfhltkymmetzti3odhiyzc3oty3xkeyxkfqcgdeqxvymtuzmtg2odkzv1.jpg
(A képek forrása: IMDB)

Az Amazon Prime Video öt évadosra tervezett sorozata több ezer évvel a filmek cselekménye előtt játszódik. Középfölde és a gonosz erői, köztük a bujkálásuk után újraszervezett ork seregek húsz Gyűrűért vetélkednek (az Egy Gyűrű mellett készült a tündék Három Gyűrűje, a törpök Hét Gyűrűje és az emberek Kilenc Gyűrűje). Galadriel mellett Szauron is feltűnik majd a szeptember 2-án debütáló nyitószezonban. Titeket meggyőztek a látványos beharangozó videók?