Május izgalmasabb hónap volt. Több nagyszerű játék is megjelent, és akadt néhány izgalmas újrakiadás és felújítás, sőt néhány korábbi siker is befutott PS5-re. Lássuk hát, milyen programokkal üthettük el az időt a mögöttünk lévő hónap során.

RETURNAL (PS5)

  • Ár: 27 490 Ft (Standard Edition) / 31 190 Ft (Digital Deluxe Edition)
  • PS Store adatlap

A Housemarque csapata rutinos magabiztossággal tárta elénk a Returnalt, amely roguelike és bullet hell elemekkel dobja fel a TPS alapokat. A történet főhőse, Selene egy alakváltoztató, idegen bolygón találja magát, ahol a túlélésért küzdve akárhányszor csak meghal, mindig újra is éled, hogy ismét megpróbálkozzon a lehetetlennek tűnő feladattal.

TERMINATOR: RESISTANCE ENHANCED (PS5)

Az eredetileg 2019-ben megjelent Terminator: Resistance ékes példája annak, hogy rajongói lelkesedéssel és szívvel-lélekkel is lehet jó játékot alkotni, még ha az nem is rúghat labdába a nagyok között. A Terminator: Resitance low-budget kategóriája ellenére megérdemelten lett a rajongók kedvence. Most pedig megérkezett PS5-re, feljavított grafikával és rövidebb töltési idővel, valamint egy új játékmóddal, amiben a T-800-ast irányíthatjuk.

OUTRIDERS

A Bulletstormot is jegyző People Can Fly elhozta nekünk az Outriders című looter-shootert, amiben nagy hangsúlyt kaptak az RPG elemek, mint az NPC-k és a szabadon választható mellékküldetések. Ráadásul a játékot nem csak egyedül, hanem kooperatív módban is élvezhetjük.

STAR WARS: REPUBLIC COMMANDO

A Republic Commando sokak szerint az egyik legjobb Star Wars játék, amiben nem egy Jedi lovagot vagy egy pilótát, hanem egy klón osztag parancsnokát kell alakítanunk. Hősünk és három katonája végig harcolja a klónok háborúját a Geonosistól a Kashyyykig, megjárva a legizgalmasabb és legpörgősebb csatákat, immár PS4-en is.

NIER REPLICANT VER.1.22474487139

A NieR: Automata 2017 egyik legjobb játéka lett, most pedig megérkezett az előzmény, a megjegyezhetetlen című NieR Replicant ver.1.22474487139. Az eredeti játék modernizált változata kellemes, szerteágazó játékmenettel, fantasztikus zenékkel és remek vizualitással bír.

RESIDENT EVIL VILLAGE

A Resident Evil Village a Resident Evil 7 nyomdokaiban lépked, megfűszerezve azt egy középkori stílusú falucskával, farkasemberekkel és vámpírokkal. Na meg zombikkal. Ha mindez nem tűnik tipikus Resident Evilnek, az nem csoda, ennek ellenére a Village-ben ott vannak a franchise legismertebb elemei és a lore-hoz is komolyan kapcsolódik.

WRECKFEST

PS5-ön is elérhető vált a Wreckfest, amit a PS Plus előfizetők még pár napig ingyen beszerezhetnek. A Wreckest egy zártpályás versenyjáték, elképesztő autókínálattal, heti és havi kihívásokkal, és egy remek törésmodellel.

MASS EFFECT LEGENDARY EDITION (PS4)

A Mass Effect Legendary Edition az eredeti Mass Effect-trilógia felújított változatát tartalmazza, benne az alapjátékokon túl 40 DLC-vel. Ráadásul az első Mass Effect nem csak grafikai ráncfelvarráson esett át, hanem átdolgozták a játékmenetet és a pályákat, így frissebb, modernebb élményt kínál, mint a több mint tíz éves eredeti változat.

SUBNAUTICA: BELOW ZERO (PS5, PS4)

Az okkal körülrajongott Subnautica fut egy újabb kört a mélytengeri felfedezésre vágyó játékosok kegyeiért: megérkezett a folytatás, a Subnautica: Below Zero, melyben ismételten egy idegen bolygón kell boldogulnunk búvárként. Ezúttal ráadásul a cseppet sem barátságos hőmérsékleti viszonyok is nehezítik a dolgunkat.

BIOMUTANT (PS4)

A Biomutant című akció-RPG-ben az emberiség eltűnt a világvégével, ám a Föld nem maradt urak nélkül. A pusztítás után új fajok kaptak lehetőséget, akik az Élet fáját igyekeznek megóvni egy betegségtől, négy hatalmas szörnytől, és az emberiség által hátrahagyott embertelen körülményektől.