A The Forest című horrorjátékot készítő Endnight Games bejelentette, hogy az igen eredeti műfajkeveréknek számító program "pár hónapon belül" meg fog jelenni a Steam korai hozzáférésű kínálatában. A játéknak kell még idő, hogy elkészüljön, de ez nem baj, mi már annak is örülni fogunk, ha csak alfaállapotban is, de róhatjuk az elátkozott erdőséget.

A The Forestben egy repülőgép-szerencsétlenség egyetlen túlélőjét irányíttjuk, aki egy elhagyott szigeten tér magához, melyet buja erdő borít, tele veszélyekkel. Hogy a kezdeti szituációt milyen akció követi, teljes egészében a játékoson múlik: nekiláthatunk, hogy építsünk magunknak egy tábort, rakhatunk tüzet, próbálhatunk jelezni a többi repülőnek, szerezhetünk élelmet és küzdhetünk az elemekkel -- csak az számít, hogy életben maradjunk.

A sziget az első perctől kezdve szabadon bejárható, nincsenek konkrét célok vagy küldetések. Van azonban valami, amit nem árt tudnotok: a földdarabot kiterjedt barlangrendszer szeli át, melyben furcsa, torz, ám mégis emberszerű teremtmények élnek, amik sokszor előmerészkednek, hogy egy kis friss húst szerezzenek vacsorára. Hogy felvesszük-e velük a kesztyűt, vagy inkább bujkálunk, szintén rajtunk áll, de mivel el akarunk jutni a szigetről, előbb vagy utóbb kénytelenek leszünk farkasszemet nézni velük.

Alant friss képeket is megcsodálhattok; egy biztos, a játék nagyon-nagyon jól néz ki!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!