Command & Conquer: Gerenarls -- Zero Hour

A Command &Conquer: Generals -- Zero Hourhoz kijött a Contra mod legújabb bétája. Bár a mod nem új, de a friss verziók rendszerint annyi újítást szoktak kapni, hogy felérnek egy új programmal. Aki nem ismeri és szereti a Generalst, próbálja ki a Contrát, mert nagyon jó, még dinamikusabbá teszi az amúgy is pörgős játékmenetet, emellett kevésbé fogja vissza a játékot (mármint a motorból adódóan gyenge teljesítményt), mint más nagy modok. Na meg mindegyik frakcióhoz hozzáad még egy specializált tábornokot, és persze a meglévők tulajdonságain is rendesen változtat.

A grafikához is hozzáad valamennyit, de ez nagyrészt az új egységek modelljeiben ki is merül. Igaz, nem a csilli-villi grafikáért szeretjük ezt a játékot, habár a maga idejében nem volt rossz az sem.

Command &Conquer: Generals -- Zero Hour Contra

Total War: Shogun 2

A Total War: Shogun 2-höz is kijött egy jónak ígérkező módosítás, az igen furcsa nevű DarthMod. Mivel ez a játékvilágon alapjaiban nem változtat, nem sikerült rájönnöm, hogy miként kerül a képbe Darth Vader, bár tény, hogy néhány feudális japán páncélzat hasonlít Vader nagyúr szerkójára.

Akárhogy is, a mod a mesterséges intelligencián és az egységek képességein változtat a nagyobb realitás érdekében, megpróbálva kiküszöbölni az alapjáték problémáit. Látványosabbá, kaotikusabbá teszi az összecsapásokat, sőt ha jól figyelünk, a harctéren akár elkaphatunk pár heroikus 1v1 küzdelmet is két harcos között. Változtattak a morálszámítási-rendszeren, és a lövedékek röppályáit is realisztikusabbá tették.

Saját indítómodulja van, így nem nyúl hozzá az alapjáték fájljaihoz, bármikor el lehet indítani az érintetlen, eredeti Shogun 2-t is. Sőt mi több, még Steamworks-támogatást is kapott, így egyszerűsítve az installálást, de persze akár a saját telepítőjével is fel lehet rakni a modot.

PC Guru Modrovat, 3. rész

Euro Truck Simulator 2

Zárásként ejtsünk szót egy készülőben lévő modról, a közlekedési szimulátorok kedvelőinek, a Euro Truck Simulator 2 című független (de ehhez képest meglepően profin összerakott) játékhoz készül a Magyarország térkép. Bár a készítő Frank007 leírása szerint még csak Budapest és környéke van kidolgozva, de ez később bővülni fog.

Mivel láthatóan még kevés a saját, magyaros modell a játékban, ezért kicsit tisztábbnak és rendezettebbnek tűnik a város, mint amilyen a valóságban, de a panellakótelepek és a gyakori, részleges útlezárások már hozzák a hazai hangulatot. Ha a kátyúkat is megcsinálják, akkor teljesen élethű lesz!

A ModRovat legközelebb május 15-én jelentkezik.

1 2