• December 21-én debütál a Whitney Houston életét bemutató az I Wanna Dance with Somebody
  • Az énekesnőt Naomi Ackie (SW: Skywalker kora), producerét Stanley Tucci (Spotlight) alakítja
  • A forgatókönyvet a Bohém RapszódiaA két pápa és A legsötétebb óra írója jegyzi

Amennyi sztárt kitermelt a XX. századi popkultúra, aligha fogynak ki valaha Hollywoodban az zenész életrajzi történetekből. Legközelebb Whitney Houston életét igyekeznek vászonra vinni a tragikus sorsú énekenő egyik listavezető slágeréről elnevezett filmben. Az I Wanna Dance with Somebody bemutatja, hogyan vált az egyszerű New Jersey-i kórustag lány minden idők egyik legsikeresebb énekesnőjévé a nyolcvanas-kilencvenes években.

screen-shot-2022-09-15-at-4-13-50-pm.jpg
(A kép forrása: CNet)

Címe és mottója („nem jössz táncolni?”) alapján a film megidézi Houston nyolcvanas évekbeli dinamikus videoklipjeit is. Az énekesnő szerepében Naomi Ackie-t (Star Wars: Skywalker kora, Lady Macbeth, A ki***tt világ vége) láthatjuk majd, míg producerét Stanley Tucci (Olasz módra, Spotlight, Komfortos mennyország) alakítja. A forgatókönyvet a műfajban járatos szerző, a Bohém Rapszódia, A két pápa és A legsötétebb óra című Churchill opusz szkriptjét is jegyző Anthony McCarten írta.

A bárányok hallgatnak és a Kampókéz színésznőjéből rendezővé avanzsált Kasi Lemmons munkája december 21-én kerül mozikba. Alább láthatjátok az első előzetest – egyelőre csak eredeti nyelven.

TOVÁBBI ZENÉSZFILMEK

Ha további zenész-zenekaros filmekre vágytok, mostanában alaposan el vagyunk eresztve hasonszőrű produkciókkal. A Bohém Rapszódia sikere után Elton JohnDavid BowieAretha FranklinBob DylanLionel RichieCéline DionJudy Garland, a Mötley Crüe, a Sex Pistols és Elvis Presley is mozivászonra vagy képernyőre került. A Netflix dokumentumfilmmel tisztelgett Britney SpearsKanye West és The Notorius B.I.G. előtt, az Apple TV+ Billie Eilish életébe engedett betekintést, oknyomozó anyagot láthattunk Jackoról, a Foo Fighters pedig egy horrorfilmben tűnt fel.

Elég lassan haladnak a munkálatok, mindenesetre az utóbbi években bejelentettek már PrinceMichael JacksonRobbie WilliamsBob Marley és két Amy Winehouse biopic-et. Madonna saját magát rendezné, Daniel Radcliffe Weird Al Yankovic bőrébe bújik. Érkezik továbbá egy Bee Gees mozi, Scorsese a Grateful Dead kultikus gitárosa, Jerry Garcia, majd Spielberg oldalán a legendás karmester, Leonard Bernstein életét mutatja be, illetve készül egy Prodigy doksi is. Ti melyiket várjátok a legjobban?