• Május 31-én debütál a Hulun Danny Boyle Sex Pistols sorozata
  • Jelenetképek érkeztek a kilenc epizódos miniszériából

Punkok között még az emlékezés sem méltóságteljes: Johnny Rotten sajátos érveléssel bíróságra hívta az FX Sex Pistols történetét feldolgozó minisorozatát. Az élő bandatagok akarata szerint mégis elkészülhetett Danny Boyle szériája, ami a hetvenes évek közepére, a modern kori Anglia legsötétebb korszakába, a gazdasági válság közepére kalauzol minket. Néhány munkásosztálybeli srác megelégelte a koronát, a merev brit társadalmi konvenciókat és a klasszikus rock intellektusát, és megalakította a zenetörténet egyetlen lemezt számláló, mégis megkerülhetetlen jelentőségű együttesét.

mv5bmwm0mdzknzatm2iwns00mjc5lwezogqtotdimjrhogflyju2xkeyxkfqcgdeqxvynjyxnjc0otcv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Trainspotting és a Gettómilliomos rendezőjének hat epizódból álló minisorozata május 31-én debütál a Hulu kínálatában. Egyes régiókban a Disney+ tűzi műsorra ideiglenesen a produkciót, nyáron talán Magyarországra is eljut majd a Pistol. Alább láthatjátok a Steve Jones gitáros önéletrajzi könyve alapján készültt sorozat előzetesét. „Élj a zenéért, halj meg a forradalomért” – szól a produkció ajánlója.

Ha további zenész-zenekaros filmekre vágytok, mostanában alaposan el vagyunk eresztve hasonszőrű produkciókkal. A Bohém Rapszódia sikere után Elton JohnDavid BowieAretha FranklinBob DylanLionel RichieCéline DionJudy Garland és a Mötley Crüe is mozivászonra vagy képernyőre került. A Netflix dokumentumfilmmel tisztelgett Britney SpearsKanye West és The Notorius B.I.G. előtt, az Apple TV+ Billie Eilish életébe engedett betekintést, oknyomozó anyagot láthattunk Jackoról, illetve készül egy Prodigy doksi is.

Elég lassan haladnak a munkálatok, mindenesetre az utóbbi években bejelentettek már PrinceMichael JacksonRobbie WilliamsBob Marley és két Amy Winehouse biopic-et. Madonna saját magát rendezné, Daniel Radcliffe Weird Al Yankovic bőrébe bújik, érkezik továbbá egy Bee Gees mozi, a Sex Pistols pályáját Danny Boyle dolgozza fel, Scorsese a Grateful Dead legendás gitárosa, Jerry Garcia életét mutatja be, Baz Luhrmann Elvis-t varázsolja vászonra, a Foo Fighters pedig egy horrorfilmben tűnik fel hamarosan. Ti melyiket várjátok a legjobban?