• Daniel Radcliffe alakítja Weird Al Yankovicot, a zenész-parodistát
  • Aki dalai mellett celebszerelmeiről és romlott életmódjáról híres
  • Megérkezett az első teaser előzetes

A cím kötelez, sőt a címszereplő neve kötelez: trash és parodisztikus elemekkel terhelt előzetest kapott az Al Yankovic életét feldolgozó film. Kétséges, hogy Amerikán kívül mekkora érdeklődésre tarthat számot egy tengerentúli médaceleb története, az alkotók azonban mindent elkövetnek, hogy könnyed produkciót varázsoljanak a vászonra. Yankovic életéből megidézett botrányos események, bolondos poénok és a főhős fején virító olcsó paróka fémjelzik a lenti ajánlót.

image-1.jpg
(A kép forrása: EW)

A zenész-komikus-botrányhős producerként és íróként vesz részt a munkálatokban, őt magát pedig a bohókás szerepekkel évek óta meghitt viszonyt ápoló (lásd a Csodatévők és a Talpig fegyverben főhősét) Daniel Radcliffe alakítja. A forgatókönyvet a Brooklyn 99 és az Atyám, Zorn! több epizódját jegyző Eric Appel öntötte végleges formába. Nektek hogy tetszik a Weird: The Al Yankovic Story első rövid előzetese?

Ha további zenész-zenekaros filmekre vágytok, mostanában alaposan el vagyunk eresztve hasonszőrű produkciókkal. A Bohém Rapszódia sikere után Elton JohnDavid BowieAretha FranklinBob DylanLionel RichieCéline DionJudy Garland és a Mötley Crüe is mozivászonra vagy képernyőre került. A Netflix dokumentumfilmmel tisztelgett Britney SpearsKanye West és The Notorius B.I.G. előtt, az Apple TV+ Billie Eilish életébe engedett betekintést, oknyomozó anyagot láthattunk Jackoról, illetve készül egy Prodigy doksi is.

Elég lassan haladnak a munkálatok, mindenesetre az utóbbi években bejelentettek már PrinceMichael JacksonRobbie Williams, Bob Marley és két Amy Winehouse biopic-et. Madonna saját magát rendezné, érkezik továbbá egy Bee Gees mozi, a Sex Pistols pályáját Danny Boyle dolgozza fel, Scorsese a Grateful Dead legendás gitárosa, Jerry Garcia életét mutatja be, Baz Luhrmann Elvis-t varázsolja vászonra, a Foo Fighters pedig egy horrorfilmben tűnik fel hamarosan. Ti melyiket várjátok a legjobban?