• Daniel Radcliffe alakítja Weird Al Yankovicot, a zenész-parodistát
  • Aki dalai mellett celebszerelmeiről és romlott életmódjáról híres
  • Megérkezett a november 4-én debütáló film előzetese

A legnagyobbaktól a legőrültebbekig, most már senki sem maradhat ki a sorból: életrajzi filmet kap a popszakma egyik legismertebb parodista zenésze, Weird Al Yankovic is. A hatvankét éves botrányhős producerként vesz részt a munkálatokban, illetve elbeszélése alapján készült a pikánsnak ígérkező forgatókönyv. A film frissen közzétett előzetese alapján vászonra kerül majd a szüleivel hadakozó kamasz, Al első színpadi sikerei, celeb szerelmei és hedonista életmódja is.

weird-al-yankovic-red-carpet-hollywood-star.jpg
(Al Yankovic. A kép forrása: Music in Minnesota)

A rendezői székben a Brooklyn 99 és az Atyám, Zorn! több epizódját jegyző Eric Appel foglal helyet. Ő segített papírra vetni a nyugdíjas éveihez közeledő énekes emlékeit is. Fiatalkori énjét Daniel Radcliffe alakítja. Harry Potter egykori megformálója, illetve a Csodatévők és a Talpig fegyverben bohókás karakterekre specializálódott színésze úgy fogalmazott, hogy „100%-ig kikezdhetetlen” pontossággal jelenítik meg az Eat It és a Like a Surgeon című slágerek szerzőjének életét. Nektek hogy tetszik a november 4-én bemutatni tervezett opusz trailere?

TOVÁBBI ZENÉSZFILMEK

Ha további zenész-zenekaros filmekre vágytok, mostanában alaposan el vagyunk eresztve hasonszőrű produkciókkal. A Bohém Rapszódia sikere után Elton JohnDavid BowieAretha FranklinBob DylanLionel RichieCéline DionJudy Garland, a Mötley Crüe, a Sex Pistols és Elvis Presley is mozivászonra vagy képernyőre került. A Netflix dokumentumfilmmel tisztelgett Britney SpearsKanye West és The Notorius B.I.G. előtt, az Apple TV+ Billie Eilish életébe engedett betekintést, oknyomozó anyagot láthattunk Jackoról, Foo Fighters pedig egy horrorfilmben tűnt fel.

Elég lassan haladnak a munkálatok, mindenesetre az utóbbi években bejelentettek már PrinceMichael JacksonRobbie WilliamsBob Marley és két Amy Winehouse biopic-et. Madonna saját magát rendezné, Daniel Radcliffe – az említett módon – Weird Al Yankovic bőrébe bújik. Érkezik továbbá egy Bee Gees mozi, Scorsese a Grateful Dead kultikus gitárosa, Jerry Garcia, majd Spielberg oldalán a legendás karmester, Leonard Bernstein életét mutatja be, illetve készül egy Prodigy doksi is. Ti melyiket várjátok a legjobban?