Tesztelni való játékból még mindig bőséges a kínálat, a játékipar több mint harminc éve íródó történelmének még csak a felszínét karcolgatjuk, miközben remek új, független (indie), kis költségvetésű (budget) és/vagy alkalmi (casual) játékokkal is tele a piac, nem beszélve a konzolvilág méltatlanul elhanyagolt címeiről. Aki tehát úgy érzi, hogy egy játékról képes olyan tesztet írni, mely a PGO által a nyilvánosság előtt felvállalható, lásson neki a munkának, a már jól ismert alapszabályok figyelembe vételével: 

  • Tesztet olyan játékról kérünk, melyről nincs még teszt az adatbázisunkban, illetve nem írtunk róla a PC Guruban (lásd a Magazin menüpontot is!). Miután adatbázisunk picit le van maradva a magazinhoz képest, és hogy elkerüljük a felesleges munkát, arra kérem a vállalkozókat, hogy mielőtt nekiállnának a melónak, küldjenek nekem (]{redenc) egy privát üzenetet, melyben megírják, miről szeretnének értekezni, és ha áldásomat adom rá, mehet a munka. Az üzenetek tárgya Tesztbejelentés legyen (és nem "Szia", "Heló","!" -- köszönöm előre is!), hogy hamarabb intézhessük a dolgot.
  • Az írást az oldalunkról letölthető Tesztsablon alapján kérjük megejteni (mindenféle extra formázás nélkül!). Természetesen nem árt előtte elolvasni pár korábbi tesztünket, ami szintén útmutatást nyújt.
  • Ha kész a mű, a futó pályázat oldalán megtaláljátok az űrlapot, amelynek segítségével beküldhetitek az anyagot, kitöltése értelemszerű. A beérkezéstől számított pár órán, maximum egy-két napon belül kiértékelem a teszteket, és eldöntöm, hogy elfogadom-e azokat, vagy elutasítom. Ezt azonnal láthatjátok a pályázati oldalon. Ha valaki szeretné megtudni, hogy miért történt az elutasítás, megkérdezheti privát üzenetben, de nem ígérem, hogy azonnal reagálok rá, ez esetben türelmet kérek. Felhívom a figyelmet a sportszerűségre: szigorúan fogok eljárni; aki szórakozik (képeket küld be, egyéb szöveget), figyelmeztetésben részesül, súlyosabb esetben azonnal kitiltom az oldalról. Hasonlóan járok el azzal, aki más írását próbálja meg beadni sajátjaként.

Minden további kérdésben ajánlom figyelmetekbe a GY.I.K., azaz Gyakran Ismételt Kérdések leírást. Elolvasható itt

Az általam legjobbnak ítélt írás beküldője két hónapos PC Guru előfizetést nyer(amennyiben már jár neki az újság, két hónappal meghosszabbítjuk az előfizetését), a többieknek az a dicsőség jut osztályrészül, hogy kikerül írásuk a PC Guru Online-ra, amely úgy vélem, épp olyan értékes dolog. Persze azt se feledjétek: 2009-ben a pályázók közül került ki JohnBart, 2012-ben pedig Mahmud, ők immár magazinunk cikkírói -- és erre másnak is esélye lehet! 

A vállalkozóknak sok sikert kívánok tehát, és akkor induljon az új versengés, a 2013 márciusi pályázat, melynek beküldési határideje: 2013. március 31., vasárnap éjfél. Az eredményhirdetésre előreláthatólag 2013. április 2-án kerül sor.