Tesztelni való játékból még mindig bőséges a kínálat, a játékipar több mint harminc éve íródó történelmének még csak a felszínét karcolgatjuk, miközben remek új, független (indie), kis költségvetésű (budget) és/vagy alkalmi (casual) játékokkal is tele a piac, nem beszélve a konzolvilág/mobiljátékok méltatlanul elhanyagolt címeiről. Aki tehát úgy érzi, hogy egy játékról képes olyan tesztet írni, mely a PGO által a nyilvánosság előtt felvállalható, lásson neki a munkának, a már jól ismert alapszabályok figyelembe vételével: 

  • Tesztet olyan játékról kérünk, melyről nincs még teszt az adatbázisunkban, illetve nem írtunk róla a PC Guruban (lásd a Magazin menüpontot is!). Miután adatbázisunk picit le van maradva a magazinhoz képest, és hogy elkerüljük a felesleges munkát, arra kérünk titeket, hogy mielőtt nekiállnátok a melónak, küldjenek levelet a palyazat@pcguru.hu címre, melyben megírjátok, miről szeretnétek értekezni, és ha nincs ütközés meglévő munkákkal, akkor indulhat az írás. Az üzenetek tárgya a következő formátumot kövesse: Tesztbejelentés - JÁTÉK CÍME, a gyorsabb ügyintézés érdekében.
  • Az írást az oldalunkról letölthető Tesztsablon alapján kérjük megejteni (mindenféle extra formázás nélkül!). Természetesen nem árt előtte elolvasni pár korábbi tesztünket, ami szintén útmutatást nyújt.
  • Ha kész a mű (maximum 7000 karakter), a futó pályázat oldalán megtaláljátok az űrlapot, amelynek segítségével beküldhetitek az anyagot, kitöltése értelemszerű. A beérkezéstől számított pár órán, maximum egy-két napon belül kiértékelésre (elfogadott, vagy elutasított) kerülnek a tesztek. Ezt azonnal láthatjátok a pályázati oldalon. Ha valaki szeretné megtudni, hogy miért történt az elutasítás, megkérdezheti a palyazat@pcguru.hu címen, ennek válaszideje azonban esetenként hosszú is lehet. Fontos a sportszerűség: szigorúan fogunk eljárni; aki szórakozik (képeket küld be, egyéb szöveget), figyelmeztetésben részesül, súlyosabb esetben azonnali kitiltás az oldalról. Hasonlóan jár az is, aki más írását próbálja meg beadni sajátjaként.

Minden további kérdésben ajánlom figyelmetekbe a GY.I.K., azaz Gyakran Ismételt Kérdések leírást. Elolvasható itt! 

A legjobbnak ítélt írás beküldője három hónapos PC Guru előfizetést nyer (amennyiben már jár neki az újság, három hónappal meghosszabbítjuk az előfizetését), valamint egy játékot, a többieknek az a dicsőség jut osztályrészül, hogy kikerül írásuk a PC Guru Online-ra. Persze azt se feledjétek: 2009-ben a pályázók közül került ki JohnBart, 2012-ben Mahmud, 2013-ban Lor, 2014-ben pedig Dan, ők immár magazinunk cikkírói, bodak és Ri-Go pedig 2016-ban lett cikkíró a magazinban/PC Guru Online oldalán, erre másnak is esélye lehet! 

A vállalkozóknak sok sikert kívánunk, és akkor induljon az új versengés, a 2018. februári pályázat, melynek beküldési határideje: 2018. március 4., vasárnap éjfél. Az eredményhirdetésre a pályázat lezárását követő pár napon belül kerül sor.