Kérjük jelentkezz be!

Problémák, melyeknek se eleje, se vége...

Nem indul a játék? Fagy, de senki sem tudja, miért? Nincs rá megfelelő topic? Rejtélyes problémák...
#867849 mcsabi85 2018. október. 04. 19:29
mcsabi85
#867845 :: bodak (2018. október. 04. 08:08)
Szia, Ha jól értem eddig is így üzemelt a gép és nem volt gond, és most ütött be a krach. De azért pár kérdés, és egy tipp egyelőre: - Nem volt hardveres változás (tettél bele valamit/kivettél)? - Operációs rendszered (7,8.1,10)? - Tápegységed pontos típusa, kora? Esetleg egy kép az oldalán/tetején levő táblázatról? - Teljes konfigurációd adatai? Első körben úgy tűnik, hogy a tápegységed nem képes leadni a kellő teljesítményt az 5 Voltos ágon. Ha van kéznél egy másik (esetleg erősebb), azzal próbáld meg elindítani a vasat. De még előtte alternatíva lehet: kéne nekem egy-két képernyőmentés, úgy, hogy minden meghajtód egyszer be legyen kötve (ha kell, felváltva), tápostul-satástul: Start menü->beírod "diskmgmt.msc", majd enter -> a felugró ablakról kéne egy teljes képernyős shot, úgy hogy minden látszódjon (oszlopok széthúzva, stb), macera, de még mindig kevésbé, mint a tápcsere és talán kiderülhet valami (de egyáltalán nem biztos). Én a tápcserével kezdeném, de csak mert van itthon egy elfekvőben.
Szia.
A gépem 3,5-4 éves.
Alaplap:Asus Rog VII Ranger
Processzor: I7 4774K
Ram: Corsair Vengance 16GB
Vga: Asus Strix 1080
Táp Realpower 750 w Bronz
Eddig ne volt baja kvéve ,hogy az éven tavasszal elromlott a rendszer ssd-m akkor vettem a Samsung ssd-t meg a 3tb-os Hdd-t.Ma kb fél óra volt elindítani a gépet mert nem ismerte fel a rendszer ssd-t csak a Samsungot aztán amikor elindult akkor kb 3 perc után lekapcsolt a Samsung Ssd,viszont a rendszer működik momentán játszottam is szóval volt terhelve.Kikapcsolás után viszont kezdődik minden előlről.Bekapcs majd bejön a Bios ahol nincs ott a rendszer Ssd csak a Samsung,de ha azt lehúzom és csak a másik marad akkor azt írja hogy nincs merevlemez kikpcsolom,megmozgatom hátul a sata és a tápkábelt aztán elindul van hogy egyből van hogy csak ötödjére.Képet a lemezkezelőről tudok küldeni de ott csak a rendszer ssd-t jeleníti meg.
#867845 bodak Moderátor 2018. október. 04. 08:08
bodak
#867844 :: mcsabi85 (2018. október. 03. 18:56)
Sziasztok.A gépembe van két SSD és egy HDD és kb egy hete az a baja hogy nem ismeri fel csak az első csatlakoztatott merevlemezt ,vagy külön a HDD-t vagy a két SSD-t de van amikor működés közbe azt amelyiken nem a rendszer van is lekapcsol.Kicseréltem a Sata kábeleket aztán átdugtam az alaplapon más helyre is nem segített a tápcsatlakozót is cserélgettem ,de ha egyszerre vannak csatlakoztatva akkor nem Boot-ol a gép mert a Biosban csak a HDD-t mutatja.Most úgy megy a gép ,hogy lehúztam A HDD-t meg a DVD olvasót és elindult a két SSD-vel ,de kb 5 perc múlva már csak az egyiket láttam a Sajátgépbe.Az Egyik SSD egy PNY 480 gb-os két részre partícionálva ez működik most. A másik egy Samsung Evo 500 as,Meg egy 3 terás HDD.Minden ötletet és segítséget előre is köszönök.
Szia,

Ha jól értem eddig is így üzemelt a gép és nem volt gond, és most ütött be a krach. De azért pár kérdés, és egy tipp egyelőre:

- Nem volt hardveres változás (tettél bele valamit/kivettél)?
- Operációs rendszered (7,8.1,10)?
- Tápegységed pontos típusa, kora? Esetleg egy kép az oldalán/tetején levő táblázatról?
- Teljes konfigurációd adatai?

Első körben úgy tűnik, hogy a tápegységed nem képes leadni a kellő teljesítményt az 5 Voltos ágon. Ha van kéznél egy másik (esetleg erősebb), azzal próbáld meg elindítani a vasat.

De még előtte alternatíva lehet: kéne nekem egy-két képernyőmentés, úgy, hogy minden meghajtód egyszer be legyen kötve (ha kell, felváltva), tápostul-satástul: Start menü->beírod "diskmgmt.msc", majd enter -> a felugró ablakról kéne egy teljes képernyős shot, úgy hogy minden látszódjon (oszlopok széthúzva, stb), macera, de még mindig kevésbé, mint a tápcsere és talán kiderülhet valami (de egyáltalán nem biztos).

Én a tápcserével kezdeném, de csak mert van itthon egy elfekvőben.
That is not dead which can eternal lie. And with strange aeons even death may die.
#867844 mcsabi85 2018. október. 03. 18:56
mcsabi85
Sziasztok.A gépembe van két SSD és egy HDD és kb egy hete az a baja hogy nem ismeri fel csak az első csatlakoztatott merevlemezt ,vagy külön a HDD-t vagy a két SSD-t de van amikor működés közbe azt amelyiken nem a rendszer van is lekapcsol.Kicseréltem a Sata kábeleket aztán átdugtam az alaplapon más helyre is nem segített a tápcsatlakozót is cserélgettem ,de ha egyszerre vannak csatlakoztatva akkor nem Boot-ol a gép mert a Biosban csak a HDD-t mutatja.Most úgy megy a gép ,hogy lehúztam A HDD-t meg a DVD olvasót és elindult a két SSD-vel ,de kb 5 perc múlva már csak az egyiket láttam a Sajátgépbe.Az Egyik SSD egy PNY 480 gb-os két részre partícionálva ez működik most. A másik egy Samsung Evo 500 as,Meg egy 3 terás HDD.Minden ötletet és segítséget előre is köszönök.
#867623 JackStillAlive 2018. július. 27. 04:40
JackStillAlive
#862989 :: Richard_san (2018. július. 16. 23:57)
A segítségeteket akarom kérni. Egy jóbarátomnak próbálok megoldani egy olyan problémát ,hogy mikor elindít bármilyen játékot akkor a processzor használat felugrik 100%-ra. Első nekifutásra aztgondoltam vírus az okozója így lefutattam pár programot (ESET , Malwarebyte, Adw cleaner).Amit talált azt töröltem/karanténba helyeztem. Ezek után megpróbáltunk még 1x futtatni egy játékot, a proci ugyan úgy 100%-on pörgött. Mivel nem vagyok egy nagy informatikus guru így a fórumhoz folyamodom segítségért. A processzor egy AMD FX 4300-as Az OP rendszer Win 8.1 Ha több infó kell akkor azt megpróbálom minnél előbb megkérdezni tőle
Ez így elég kevés infó. Indítás után folyamatosan? Vagy csak a játékok indulásakor?
Milyen a gép többi paramétere?
Mert pl. ez a CPU - sajnos - jobban érzi magát 8GB memórival, amelyeknek azonosaknak kell lenni, mint pl 16GB -al. A link szövege...

Plusz: érdemes lenne egy tiszta WIN telepítés, az is csodákra képes!

Plusz2: ha bitcoin esetleg a kártevő, szeret hangkártya exe-ként szerepelni. A Feladatkezelőben ez úgy derül ki, hogy alapból narancssárga az ikonja, míg a bitcoin "verzió" kék színű. Na, ez utóbbit kell kiirtani.

Egyelőre ennyi.
Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia
#862989 Richard_san 2018. július. 16. 23:57
Richard_san
A segítségeteket akarom kérni.
Egy jóbarátomnak próbálok megoldani egy olyan problémát ,hogy mikor elindít bármilyen játékot akkor a processzor használat felugrik 100%-ra. Első nekifutásra aztgondoltam vírus az okozója így lefutattam pár programot (ESET , Malwarebyte, Adw cleaner).Amit talált azt töröltem/karanténba helyeztem. Ezek után megpróbáltunk még 1x futtatni egy játékot, a proci ugyan úgy 100%-on pörgött.
Mivel nem vagyok egy nagy informatikus guru így a fórumhoz folyamodom segítségért.
A processzor egy AMD FX 4300-as
Az OP rendszer Win 8.1
Ha több infó kell akkor azt megpróbálom minnél előbb megkérdezni tőle
People assume that time is a strict progression of cause to effect, but *actually* from a non-linear, non-subjective viewpoint - it's more like a big ball of wibbly wobbly... time-y wimey... stuff.
#771059 Krys 2018. április. 26. 16:15
Krys
https://superuser.com/questions/11135/when-playing-dvds-with-vlc-media-player-both-video-and-audio-pause-several-time

Ez valami hasonló, de diagnosztika nélkül nehéz bármit mondani rá.
#771058 Samick 2018. április. 26. 15:23
Samick
Sziasztok, a következőben keresek segítséget!

Sokat nézek DVD-t az asztali gépemen (eredeti, nem másolt filmek)
A lemezeim 98%-át a VLC Media Player tökéletesen lejátssza, de van pár lemezem amit
hibásan. Konkrétan: 4-5 percenként egy pillanatra megakad a lejátszás, ugrik 3-4 másodpercet, majd megy tovább. Nem a lemezek hibásak, mert a régi gépemen a Windows 7 média player-e hibátlanul lejátszotta ezeket a lemezeket. Ezek szerint a Windows media player és a vlc valahogy máshogy játssza le a DVD-ket.

A problémám az, hogy időközben új gépem lett Windows 10-el és mikor pont egy ilyen DVD-t akartam megnézni, konstatálnom kellett, hogy a Win10 media playeréből kivették a DVD lejátszást.
Persze felajánl egy programot a Windows Store-ból ötezer valahányszáz forintért de azért na.....

A kérdésem, hogy át lehetne e állítani valamit a VLC-ben, hogy jó legyen, vagy tudtok e ajánlani ingyenes DVD lejátszót ami úgy játssza le a lemezeket mint a WMP?

Tudom elég szokatlan kérdés, de nem egyedülálló, angol nyelvű fórumokon találtam másokat akik ugyanerre kerestek megoldást. Sajnos ott nem volt megoldás!

Köszönöm szépen!

#770951 Hanna96 2018. március. 31. 22:07
Hanna96
Sziasztok valaki tudna segíteni nekem? Amikor belépek a sims 4-be megnyitja a mentésben a világot, de a családot amivel játszani szeretnék nem tölti be. Mit lehetne ilyenkor csinálni illetve a modok okozhatnak-e ilyen problémát?
#769815 Krys 2017. október. 10. 12:59
Krys
#769812 :: matte (2017. október. 09. 20:15)
Hali. Pár napja vettem egy Asus ROG Strix GL 553VE típusú laptopot... Csak hogy mindenki tisztábban lásson, ezért kirakom ide a perifériáit, mivel rendelkezik ez a kis "szörnyeteg": Intel® Core™ i7-7700HQ 2.80 GHz processzor NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 8GB DDR4 RAM 1TB-os merevlemez stb stb stb, tovább nem is írom mik vannak benne, a lényeget magában foglalja.. Tehát, a problémám a következő, majdnem hogy friss, és ropogós még ez a laptop, viszont már már csalódnom kellett benne, mikor bekapcsolom, kb a 2001ben vásárolt legelső számítógépem hamarabb felállt, mint ez, ha installálok valamit, pl egy 30-40gb körüli játékot, közben játszanék (World of Warcraft), irgalmatlanul nagyon lassú a gép, a jó előbb meg olyasmit produkált, hogy konkrétan mikor megnyitottam a blizz launchert (ami 5perc volt mire megnyílt) egyszerűen befagyott az egész cucc, eltelt megintcsak pár perc, mire kidobta az installálásban lévő játékom hogy install közben leállt, oké, csak hogy valahogy nem ezt várná az ember egy közel 400ezer forintos laptoptól, és már végső elkeseredésemben írok ide, hogy szerintetek mi lehet a hiba? a Gyári szutyok win10, ami teli lehet pakolva sok olyan szarral, amire nincs szükségem amúgy se? Én sajnos az SSD hiányát vetném fel legelső problémának, habár ne legyen igazam, mivel nem mondhatnám hogy fanatikusan otthon vagyok minden ilyen alkatrész dologban... Szóval esetleg valakinek valami ötlete? Mivel tudnék javítani ezen a problémán? Vagy fogjam a lapost, azt vigyem vissza, aztán mondjam meg nekik, hogy kenjék a hajukra a kb 486os számítógép sebességével versenyző asus rogjukat? Köszönöm előre is a válaszokat, vagy a hozzáértő segítségeket! Üdv.
Vagy letörlöd a Windowst, és akkor semmi sem fogja a háttérben. :) Velem előfordult már olyan, hogy laptopnak nem volt hangja, mindennel próbálkoztam, majd a végén visszavittem, visszaküldték, utána mondták, hogy gyárilag hiányzott belőle a hangfal... Az árát visszakaptam, vettem belőle egy másikat.

Ami még előfordulhat, vagy legalábbis nálam kétszer is előfordult ASUS laptoppal, hogy iszonyat megakadt, ha nem volt feltelepítve videokari driver. Egyik ismerősömnél ugyanez volt, csak hálókártya driverrel.

Bár az SSD gyorsít a rendszeren, azért a HDD-nek se kéne olyan lassúnak lennie. Sajnos így látatlanban elég nehéz megmondani mi lehet a probléma...
#769814 JackStillAlive 2017. október. 09. 21:56
JackStillAlive
#769812 :: matte (2017. október. 09. 20:15)
Hali. Pár napja vettem egy Asus ROG Strix GL 553VE típusú laptopot... Csak hogy mindenki tisztábban lásson, ezért kirakom ide a perifériáit, mivel rendelkezik ez a kis "szörnyeteg": Intel® Core™ i7-7700HQ 2.80 GHz processzor NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 8GB DDR4 RAM 1TB-os merevlemez stb stb stb, tovább nem is írom mik vannak benne, a lényeget magában foglalja.. Tehát, a problémám a következő, majdnem hogy friss, és ropogós még ez a laptop, viszont már már csalódnom kellett benne, mikor bekapcsolom, kb a 2001ben vásárolt legelső számítógépem hamarabb felállt, mint ez, ha installálok valamit, pl egy 30-40gb körüli játékot, közben játszanék (World of Warcraft), irgalmatlanul nagyon lassú a gép, a jó előbb meg olyasmit produkált, hogy konkrétan mikor megnyitottam a blizz launchert (ami 5perc volt mire megnyílt) egyszerűen befagyott az egész cucc, eltelt megintcsak pár perc, mire kidobta az installálásban lévő játékom hogy install közben leállt, oké, csak hogy valahogy nem ezt várná az ember egy közel 400ezer forintos laptoptól, és már végső elkeseredésemben írok ide, hogy szerintetek mi lehet a hiba? a Gyári szutyok win10, ami teli lehet pakolva sok olyan szarral, amire nincs szükségem amúgy se? Én sajnos az SSD hiányát vetném fel legelső problémának, habár ne legyen igazam, mivel nem mondhatnám hogy fanatikusan otthon vagyok minden ilyen alkatrész dologban... Szóval esetleg valakinek valami ötlete? Mivel tudnék javítani ezen a problémán? Vagy fogjam a lapost, azt vigyem vissza, aztán mondjam meg nekik, hogy kenjék a hajukra a kb 486os számítógép sebességével versenyző asus rogjukat? Köszönöm előre is a válaszokat, vagy a hozzáértő segítségeket! Üdv.
Szia!

Volt kezemben Asus ROG laptop. Azért i7 / 8GB RAM? GTX1050Ti nem lehet kétségbeejtően lassú, vannak kezelések, melyeket az Asus nekünk, user-eknek hagyott meg. :)

Nem azért lassú, mert nincs benne SSD. Illetve azért is, de nem ez lesz a fő szempont. Amúgy mennyi a betöltési idő?

Alapvetés: minden laptop lassabb alapból, mint egy asztali gép. Ez köszönhető számos kötelező funkciónak, bár ez sem igaz feltétlen, mert lehet őket mellőzni: kamera, tuchpad, regisztrációs programok, valamilyen támogatott vírusirtó (nem kell, elég a Defender!) ...stb. Az Asus meg különösen szereti a saját programjaival teleszórni a gépét, így ezeknek kell nekifutni elsőre.

Kezdjük a gyári W10-el. Gondolom a frissítés is elvett egy csomó erőforrást, azért ez is számít. Ha ezt nem vártad ki, persze hogy belassul.

Fenti végül is mindegy. A legtöbb esetben a laptop gyártó saját (segéd) programjai miatt képes belassulni. Ezeknek utána kell nézni, mire van szükséged, mire nem. Szépen lecsekkolod őket és eltávolítod. Néha ez nem elég laptop esetében, erre van a remek Autoruns program, amivel átnézed, mi indul el a géppel, milyen eszközillesztők, programok töltődnek be...stb. És kiveszed a pipákat. Majd restart. És ezt lehet, hogy többször végig kell zongoráznod.

Sajnos, egy recept nincs erre, én menedzseltem már ilyen gépet, meg Lenovo, HP-t, Acer-t is, és a legtöbb mahinálás az Asus-al, és a HP-val volt.

Sok türelem kell az elején, és nem egyből telepíteni minden dolgot, hanem éppen az ellenkezője: eltávolítani, vagy az automatikus indításból letiltani bizonyos összetevőket. Ez a babra munka, de végül megéri.
Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia
#769813 Buttgereit 2017. október. 09. 20:39
Buttgereit
#769812 :: matte (2017. október. 09. 20:15)
Hali. Pár napja vettem egy Asus ROG Strix GL 553VE típusú laptopot... Csak hogy mindenki tisztábban lásson, ezért kirakom ide a perifériáit, mivel rendelkezik ez a kis "szörnyeteg": Intel® Core™ i7-7700HQ 2.80 GHz processzor NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 8GB DDR4 RAM 1TB-os merevlemez stb stb stb, tovább nem is írom mik vannak benne, a lényeget magában foglalja.. Tehát, a problémám a következő, majdnem hogy friss, és ropogós még ez a laptop, viszont már már csalódnom kellett benne, mikor bekapcsolom, kb a 2001ben vásárolt legelső számítógépem hamarabb felállt, mint ez, ha installálok valamit, pl egy 30-40gb körüli játékot, közben játszanék (World of Warcraft), irgalmatlanul nagyon lassú a gép, a jó előbb meg olyasmit produkált, hogy konkrétan mikor megnyitottam a blizz launchert (ami 5perc volt mire megnyílt) egyszerűen befagyott az egész cucc, eltelt megintcsak pár perc, mire kidobta az installálásban lévő játékom hogy install közben leállt, oké, csak hogy valahogy nem ezt várná az ember egy közel 400ezer forintos laptoptól, és már végső elkeseredésemben írok ide, hogy szerintetek mi lehet a hiba? a Gyári szutyok win10, ami teli lehet pakolva sok olyan szarral, amire nincs szükségem amúgy se? Én sajnos az SSD hiányát vetném fel legelső problémának, habár ne legyen igazam, mivel nem mondhatnám hogy fanatikusan otthon vagyok minden ilyen alkatrész dologban... Szóval esetleg valakinek valami ötlete? Mivel tudnék javítani ezen a problémán? Vagy fogjam a lapost, azt vigyem vissza, aztán mondjam meg nekik, hogy kenjék a hajukra a kb 486os számítógép sebességével versenyző asus rogjukat? Köszönöm előre is a válaszokat, vagy a hozzáértő segítségeket! Üdv.
Igazad van az SSD hiánya miatt lassú. A hagyományos merevlemezek nem igazán szeretik ha sok dolgot kell csinálniuk egyszerre.
A pokolnak nincs feneke, benne a zuhanás örök.
#769812 matte 2017. október. 09. 20:15
matte
Hali. Pár napja vettem egy Asus ROG Strix GL 553VE típusú laptopot...

Csak hogy mindenki tisztábban lásson, ezért kirakom ide a perifériáit, mivel rendelkezik ez a kis "szörnyeteg":


Intel® Core™ i7-7700HQ
2.80 GHz processzor

NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
4GB GDDR5

8GB DDR4 RAM

1TB-os merevlemez stb stb stb, tovább nem is írom mik vannak benne, a lényeget magában foglalja..

Tehát, a problémám a következő, majdnem hogy friss, és ropogós még ez a laptop, viszont már már csalódnom kellett benne, mikor bekapcsolom, kb a 2001ben vásárolt legelső számítógépem hamarabb felállt, mint ez, ha installálok valamit, pl egy 30-40gb körüli játékot, közben játszanék (World of Warcraft), irgalmatlanul nagyon lassú a gép, a jó előbb meg olyasmit produkált, hogy konkrétan mikor megnyitottam a blizz launchert (ami 5perc volt mire megnyílt) egyszerűen befagyott az egész cucc, eltelt megintcsak pár perc, mire kidobta az installálásban lévő játékom hogy install közben leállt, oké, csak hogy valahogy nem ezt várná az ember egy közel 400ezer forintos laptoptól, és már végső elkeseredésemben írok ide, hogy szerintetek mi lehet a hiba? a Gyári szutyok win10, ami teli lehet pakolva sok olyan szarral, amire nincs szükségem amúgy se? Én sajnos az SSD hiányát vetném fel legelső problémának, habár ne legyen igazam, mivel nem mondhatnám hogy fanatikusan otthon vagyok minden ilyen alkatrész dologban... Szóval esetleg valakinek valami ötlete? Mivel tudnék javítani ezen a problémán? Vagy fogjam a lapost, azt vigyem vissza, aztán mondjam meg nekik, hogy kenjék a hajukra a kb 486os számítógép sebességével versenyző asus rogjukat? Köszönöm előre is a válaszokat, vagy a hozzáértő segítségeket! Üdv.
#769502 JackStillAlive 2017. szeptember. 04. 23:28
JackStillAlive
#769500 :: Dkrisz01 (2017. szeptember. 04. 16:05)
Ma reggel megint elkezdte,de már olyan szinten hogy alig tudtam a gépet bekapcsolni mert betöltés közben lefagyott.Fagyás után furcsa sivító hangot hallottam a gépházból,leszedtem az oldalát és kiderült hogy a táp adta ki magából.Nem tudom hogy ez összefügg e a problémámmal de valószínűnek tartom.Mivel amúgy se ártana egy jobb táp ezért veszek egyet. Milyen márkát ajánlasz?Én eközött a 3 között gondolkodok: Rosewill PHOTON Series 650W Full Modular Gaming Power Supply, 80 PLUS Gold Certified Cooler Master V650 - 650W Compact Fully Modular 80 PLUS Gold CORSAIR TX-M Series CP-9020132-NA 650W ATX12V v2.4 / EPS 2.92 80 PLUS GOLD Certified
Szia!

Ha a táp sivít, süvít, akkor az nem jó jel. Persze el lehet vinni szervizbe, ahol kipucolják, ventit cserélnek benne, sőt, akár kondit is, de inkább vennék egy jó darabot.
És hát a kérdés alapvetően, hogy mekkora a keret? Amiket írtál, én 30-36k között vélem, ezért az alábbiak így lettek kilistázva.
A Rosewill a legjobb mondjuk, Sirtec a belseje, de nem ismerem a ventilátort, hogy milyen hangos, és csak vár a minősítésre, tehát még nem Gold. Hivatalos oldalt kell nézni, nem a boltét. :)
A másik ami jó, az a CM V650S. Ez nagyon jó táp. A Corsair meg CWT beles, inkább ne.

És a gépednek doszt elég 500, max 550W táp, de az minőség legyen.

Itt van pár, de legvégén egy 600W is:
BE QUIET! Straight Power 10 500W CM Gold, moduláris,
SEASONIC Focus Plus 550 Gold 550W Gold, moduláris
CORSAIR RMx Series 550W, Gold, moduláris,
EVGA G3 550W, Gold, moduláris,
FSP Hydro X 550W, Gold,

600-650W:
BE QUIET! Straight Power 10 600W CM Gold, moduláris
EVGA G3 650W, Gold, moduláris,
FSP Hydro G 650W, Gold, moduláris,
SEASONIC Focus Plus 650 Platinum 650W moduláris, a legjobb minőség
SEASONIC Prime Gold 650W Moduláris

A legtöbbre 5 év gari van, de egy regisztráció után akár 7-10 év. Ennek persze utána kell járni.
Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia
#769500 Dkrisz01 2017. szeptember. 04. 16:05
Dkrisz01
#769486 :: JackStillAlive (2017. szeptember. 02. 20:55)
Hát amire pedig figyelni kell: 1. Táp ne legyen noname! Ez vigyáz az összes alkatrészre! 2. Bill és egér se lehetőleg. Nálam anno egy noname bill csinált érdekes dolgokat, ki is vágtam. Remélem, hogy azért megoldódik. Mondom, alaplap vagy táp lesz, ha ismétlődik.
Ma reggel megint elkezdte,de már olyan szinten hogy alig tudtam a gépet bekapcsolni mert betöltés közben lefagyott.Fagyás után furcsa sivító hangot hallottam a gépházból,leszedtem az oldalát és kiderült hogy a táp adta ki magából.Nem tudom hogy ez összefügg e a problémámmal de valószínűnek tartom.Mivel amúgy se ártana egy jobb táp ezért veszek egyet. Milyen márkát ajánlasz?Én eközött a 3 között gondolkodok:
Rosewill PHOTON Series 650W Full Modular Gaming Power Supply, 80 PLUS Gold Certified
Cooler Master V650 - 650W Compact Fully Modular 80 PLUS Gold
CORSAIR TX-M Series CP-9020132-NA 650W ATX12V v2.4 / EPS 2.92 80 PLUS GOLD Certified
#769486 JackStillAlive 2017. szeptember. 02. 20:55
JackStillAlive
#769480 :: Dkrisz01 (2017. szeptember. 02. 15:37)
Szia! Köszönöm a választ. Ma reggel szét szedtem az egész gépet majd visszaraktam egy teljeskörű leporolás után. Mindent más portba raktam mint eddig.A billentyűzetem,egerem basic noname. Ahogy a tápom is. Összerakás óta nem volt még fagyás.Még ma letöltök minden drivert amit még nem töltöttem korábban..Windows újrarakást amennyire lehet hanyagolom de ha megint nekiáll akkor kénytelen leszek.Ha az se jó valószínűleg elviszem a gépet egy szervizbe hogy próbálják ki más alkatrészekkel hogy kiderüljön mi nem jó és azt veszek újat.Így utólag bánom hogy spóróltam a tápon meg a ramon de 1000 Euro volt a keret és inkább cpura és videókártyára fokuszáltam. Most pedig várok hogy mi lesz.
Hát amire pedig figyelni kell:
1. Táp ne legyen noname! Ez vigyáz az összes alkatrészre!
2. Bill és egér se lehetőleg. Nálam anno egy noname bill csinált érdekes dolgokat, ki is vágtam.

Remélem, hogy azért megoldódik. Mondom, alaplap vagy táp lesz, ha ismétlődik.
Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia
#769480 Dkrisz01 2017. szeptember. 02. 15:37
Dkrisz01
#769472 :: JackStillAlive (2017. szeptember. 01. 22:47)
Szia! Több hibalehetőség van: alaplap, tápegység, memória. Megoldás talán később... 1. Alaplapi driverek frissítése (chipset, hangkártya, hálókártya) Biztos van új. Ha ezek voltak, és nem csak a VGA, akkor ez a pont nem él. Bios frissítés volt, írtad, de egy CMOS Clear sem árt. 2. Ccleaner és Malwarebytes takarítás. 3. Bill, egér milyen? Másik USB portban is csinálja? (csak egy lehetőség) Lehet, hogy valamelyik port szállt el, vagy vacakszik. 4. Végül: a tápegység milyen típus, gyártó? Mert lehet, ő lesz a ludas. Főleg, ha noname. 5. Plusz én mindent lehúznék az alaplapról, majd vissza, de mindent! És csak egy RAM modullal kipróbálni, hátha ez a gond. Mivel több slot van, cserélgetni. 6. És amit mindenki utál: WIN újratelepítés, de nem javítás, hanem szűz telepítés. Ennyi jutott eszembe. Ha ezek után csinálja, és a RAM modulok sem voltak hatással, akkor szerintem tápegység vagy alaplap, ebben a sorrendben.
Szia!
Köszönöm a választ.
Ma reggel szét szedtem az egész gépet majd visszaraktam egy teljeskörű leporolás után.
Mindent más portba raktam mint eddig.A billentyűzetem,egerem basic noname. Ahogy a tápom is.
Összerakás óta nem volt még fagyás.Még ma letöltök minden drivert amit még nem töltöttem korábban..Windows újrarakást amennyire lehet hanyagolom de ha megint nekiáll akkor kénytelen leszek.Ha az se jó valószínűleg elviszem a gépet egy szervizbe hogy próbálják ki más alkatrészekkel hogy kiderüljön mi nem jó és azt veszek újat.Így utólag bánom hogy spóróltam a tápon meg a ramon de
1000 Euro volt a keret és inkább cpura és videókártyára fokuszáltam.
Most pedig várok hogy mi lesz.
#769472 JackStillAlive 2017. szeptember. 01. 22:47
JackStillAlive
#769463 :: Dkrisz01 (2017. szeptember. 01. 16:55)
Sziasztok! Nem tudtam hova írjam ezt,de mivel a probléma a játékokra is kihat ide írom. Röviden: A számítógépem random időpontokban lefagy.Semmit nem ír ki csak lefagy.Ha éppen valami hang volt lejátszva akkor azt hallom ismételve a headsetemből.Semmit nem tudok ilyenkor csinálni csak reset gombbal újraindítani. Több lehetséges megoldást próbáltam de semmi nem vált be(drivereket frissítettem,ramot ellenőriztem,gépet kitakarítottam...)egyedül miután a BIOS-t frissítettem múlt el egy ideig,de aztán megint csinálta.A napokban egyre sűrűbben fordul elő,de most már ha lefagy és egy ideig nyomkodk valami gombot akkor egy idő után visszajön.Amikor gyorsan görgőzök az egérrel akkor is gyakran beakad. A probléma pár hónapja kezdődött miután 10 napig nem volt a számítógép áram alatt. Gépem adatai: Processzor: AMD FX 8350 Memória: 16GB DDR3 Videókártya: NVIDIA GeForce GTX 960 4096MB Op. rendszer: Windows 10 Alaplap: MSI 970 Gaming USB 3.0 Tápegység: 620 Watt Ha valaki tud valami megoldást kérem írja le.
Szia!

Több hibalehetőség van: alaplap, tápegység, memória. Megoldás talán később...

1. Alaplapi driverek frissítése (chipset, hangkártya, hálókártya) Biztos van új. Ha ezek voltak, és nem csak a VGA, akkor ez a pont nem él. Bios frissítés volt, írtad, de egy CMOS Clear sem árt.
2. Ccleaner és Malwarebytes takarítás.
3. Bill, egér milyen? Másik USB portban is csinálja? (csak egy lehetőség) Lehet, hogy valamelyik port szállt el, vagy vacakszik.
4. Végül: a tápegység milyen típus, gyártó? Mert lehet, ő lesz a ludas. Főleg, ha noname.
5. Plusz én mindent lehúznék az alaplapról, majd vissza, de mindent! És csak egy RAM modullal kipróbálni, hátha ez a gond. Mivel több slot van, cserélgetni.
6. És amit mindenki utál: WIN újratelepítés, de nem javítás, hanem szűz telepítés.

Ennyi jutott eszembe. Ha ezek után csinálja, és a RAM modulok sem voltak hatással, akkor szerintem tápegység vagy alaplap, ebben a sorrendben.

Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia
#769463 Dkrisz01 2017. szeptember. 01. 16:55
Dkrisz01
Sziasztok!
Nem tudtam hova írjam ezt,de mivel a probléma a játékokra is kihat ide írom.
Röviden: A számítógépem random időpontokban lefagy.Semmit nem ír ki csak lefagy.Ha éppen valami hang volt lejátszva akkor azt hallom ismételve a headsetemből.Semmit nem tudok ilyenkor csinálni csak reset gombbal újraindítani.
Több lehetséges megoldást próbáltam de semmi nem vált be(drivereket frissítettem,ramot ellenőriztem,gépet kitakarítottam...)egyedül miután a BIOS-t frissítettem múlt el egy ideig,de aztán megint csinálta.A napokban egyre sűrűbben fordul elő,de most már ha lefagy és egy ideig nyomkodk valami gombot akkor egy idő után visszajön.Amikor gyorsan görgőzök az egérrel akkor is gyakran beakad.
A probléma pár hónapja kezdődött miután 10 napig nem volt a számítógép áram alatt.

Gépem adatai:
Processzor: AMD FX 8350
Memória: 16GB DDR3
Videókártya: NVIDIA GeForce GTX 960 4096MB
Op. rendszer: Windows 10
Alaplap: MSI 970 Gaming USB 3.0
Tápegység: 620 Watt

Ha valaki tud valami megoldást kérem írja le.
#769360 bodak 2017. augusztus. 19. 07:16
bodak
#769354 :: Dancsi666 (2017. augusztus. 18. 22:03)
Sziasztok! Volt már valakinek olyan baja, hogy egyik napról a másikra az összes játék a gépen elkezd játszhatatlanul szaggatni? Előbb megpróbáltam Witcher 3-azni, de nem tudtam, mivel kb 3 fps-el megy, akkor is, ha teljesen minimumra veszem az összes grafikai beállítást. Shadow of Mordor ugyanez, sőt, még a tíz éves Unreal Tournament 3 is 15fps-t produkált. Játszhatatlan az összes, és fogalmam sincs, mit csináljak. Szűk egy hete játszottam utoljára, akkor még nem volt semmi gond. Még aznap este felrakott a windows egy baromi nagy frissítést. Azóta nem volt bekapcsolva a gép. Lehetséges, hogy az okozza a problémát? Konfigom: MSI ge62 2qc apache laptop Core i7 5700HQ Nvidia GTX960M 8GB ram Windows 10
A konfiguráció alapján ez egy laptop, úgyhogy arra tudok gondolni, hogy a frissítés esetleg a videokártyádat hátrébb sorolta, és alapértelmezetté tette az integrált grafikus vezérlőt.

- Indítsd el az Nvidia vezérlőpultot (Nvidia Control Panel, az óra mellett a kis fölfelé mutató nyíl elő kell hozzon pár ikont, ott jobb gomb az Nvidia logón, majd kiválaszt)
- Bal oldalt Manage 3D Settings
- Jobb oldalt Global fül kiválaszt
- Preferred Graphics Processor legördülőjéből értelemszerűen az Nvidia Processor

Ha ez volt a baj, így működik. Bár már rég volt olyan laptop a kezemben, ami ezzel szenvedett, lehet, hogy máshogy vannak a menük.
That is not dead which can eternal lie. And with strange aeons even death may die.
#769359 JackStillAlive 2017. augusztus. 19. 07:05
JackStillAlive
#769354 :: Dancsi666 (2017. augusztus. 18. 22:03)
Sziasztok! Volt már valakinek olyan baja, hogy egyik napról a másikra az összes játék a gépen elkezd játszhatatlanul szaggatni? Előbb megpróbáltam Witcher 3-azni, de nem tudtam, mivel kb 3 fps-el megy, akkor is, ha teljesen minimumra veszem az összes grafikai beállítást. Shadow of Mordor ugyanez, sőt, még a tíz éves Unreal Tournament 3 is 15fps-t produkált. Játszhatatlan az összes, és fogalmam sincs, mit csináljak. Szűk egy hete játszottam utoljára, akkor még nem volt semmi gond. Még aznap este felrakott a windows egy baromi nagy frissítést. Azóta nem volt bekapcsolva a gép. Lehetséges, hogy az okozza a problémát? Konfigom: MSI ge62 2qc apache laptop Core i7 5700HQ Nvidia GTX960M 8GB ram Windows 10
Sajnos, nem egyedi eset. Vírus, Malware, Miner...stb. De lehet hogy az update kavart be.
Először futtass vírusirtót, utána Malwarebytes.
Aztán Lemezkarbantartó, és tisztítsd meg a géped.Utána Ccleaner default módban, azzal is takaríts.
Restart.
VGA driver telepítés, ha szükséges.Aztán meglássuk.
Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia
#769354 Dancsi666 2017. augusztus. 18. 22:03
Dancsi666
Sziasztok! Volt már valakinek olyan baja, hogy egyik napról a másikra az összes játék a gépen elkezd játszhatatlanul szaggatni?

Előbb megpróbáltam Witcher 3-azni, de nem tudtam, mivel kb 3 fps-el megy, akkor is, ha teljesen minimumra veszem az összes grafikai beállítást. Shadow of Mordor ugyanez, sőt, még a tíz éves Unreal Tournament 3 is 15fps-t produkált. Játszhatatlan az összes, és fogalmam sincs, mit csináljak.

Szűk egy hete játszottam utoljára, akkor még nem volt semmi gond. Még aznap este felrakott a windows egy baromi nagy frissítést. Azóta nem volt bekapcsolva a gép. Lehetséges, hogy az okozza a problémát?

Konfigom:
MSI ge62 2qc apache laptop
Core i7 5700HQ
Nvidia GTX960M
8GB ram
Windows 10
#768191 oorrkk 2017. március. 19. 11:01
oorrkk
#768190 :: Rigel (2017. március. 19. 09:31)
Eléggé kevés információt adtál meg, úgyhogy csak találgatok. Igen, a villámcsapás hatása (nem a közvetlen áram és feszültség!) nyugodtan átjuthat a laptop-töltőn, és csillagok állásától függően egy-két részegységet is megsüthet. Ha nem alapvető, akkor a gép továbbra is működik, csak furcsa hibái lesznek. Gondolom a töltő tropa lett az eset után? Gondolom a i5 processzorban van integrált VGA is a dedikált Radeon mellet? Kizárólag csak a FIFA-val játszol a laptopon? Mert ugyanis nagyon valószínű, hogy a Radeon tönkrement, és a FIFA-t már az integrált VGA-n látod. Viszont ez azt jelenti, hogy az összes játéknál ugyanilyen hibának kéne lennie! Utána kellene nézni, hogy játék alatt melyik VGA-t használja a laptop, de hogy ezt milyen segédprogrammal lehet megcsinálni, arra lövésem sincs. Szerintem szerviz a te problémádra a megoldás.
Sok játékkal nem játszom, fifán kívül még dotázom/ hearthstoneozom, de ezen kívül nem több, de utóbbi kettőnél nincs nagyobb változás ( dotát mondjuk minimumon játszom a stabil fps érdekében, így is van elég gond a netemmel).
Igen van integrált VGA a radeon mellett. Ezt a segédprogramos dolgot pedig még megnézem, köszi az ötletet :D
#768190 Rigel Moderátor 2017. március. 19. 09:31
Rigel
#768183 :: oorrkk (2017. március. 18. 10:49)
Hali Intel I5ös proci, 8 giga ram AMD radeon m335ös videokártya, és mégis játszhatatlanul akad a fifa 15. Driver frissítve, szóval érthetetlen a részemről. Ötlet? Egyébként ha a laptop töltőn van, és a közelben belecsap a vezetékbe a villám, az okozhat kárt a laposban? Mert tavaly nyáron ez történt, és azóta játszhatatlan a fifa...
Eléggé kevés információt adtál meg, úgyhogy csak találgatok.

Igen, a villámcsapás hatása (nem a közvetlen áram és feszültség!) nyugodtan átjuthat a laptop-töltőn, és csillagok állásától függően egy-két részegységet is megsüthet. Ha nem alapvető, akkor a gép továbbra is működik, csak furcsa hibái lesznek.

Gondolom a töltő tropa lett az eset után?
Gondolom a i5 processzorban van integrált VGA is a dedikált Radeon mellet?
Kizárólag csak a FIFA-val játszol a laptopon? Mert ugyanis nagyon valószínű, hogy a Radeon tönkrement, és a FIFA-t már az integrált VGA-n látod. Viszont ez azt jelenti, hogy az összes játéknál ugyanilyen hibának kéne lennie!

Utána kellene nézni, hogy játék alatt melyik VGA-t használja a laptop, de hogy ezt milyen segédprogrammal lehet megcsinálni, arra lövésem sincs. Szerintem szerviz a te problémádra a megoldás.
#768183 oorrkk 2017. március. 18. 10:49
oorrkk
Hali
Intel I5ös proci, 8 giga ram AMD radeon m335ös videokártya, és mégis játszhatatlanul akad a fifa 15.
Driver frissítve, szóval érthetetlen a részemről. Ötlet?
Egyébként ha a laptop töltőn van, és a közelben belecsap a vezetékbe a villám, az okozhat kárt a laposban? Mert tavaly nyáron ez történt, és azóta játszhatatlan a fifa...
#767341 1Bull1 2016. december. 06. 20:56
1Bull1
#767329 :: Rigel (2016. december. 05. 20:03)
Azért kérdeztem a tápot, mert a "furcsa hibák" legtöbbje esetén leggyakrabban a különböző egyenáramú ágakon fellépő feszültség és áramesések a felelősek, amiket egy túlterhelt vagy egy gyengusz ócó kínai tápegység produkál. Az esetedben ez a problémaforrás kilőve. Amúgy a 100 fok azért egy kicsit sok a processzornak. Még tuning esetén is illik 70-75 fok magasságában megállni.
Úgy tűnik a processzorhűtő volt a baj. Kiszáradt a paszta. Kitakarítottam újrapasztáztam egyelőre most nem megy 65-67 fok fölé, és nincs újraindulás sem. Az akadozásos dolog még mindig megvan.