Punk Emo Istennő: Avril Lavigne

Lehet, hogy a fent említett jelzők egy kicsit erősnek hatnak, de megjelenése alapján néha nekem egy kicsit erőltetett megjelenéssel bír a fent említett pacsirtamadár, gyakran az az érzésem, hogy valójában teljesen más Ő, mint amilyen stílust (talán) ráerőltettek. Számomra azért különleges a zenéje mert sokrétű, (ahogy Shrek mondaná: olyan mint a hagyma )egészen a korai tini számaitól kezdve, a rock-oson keresztül a szívfájdító érzelgősig minden megtalálható a repertoárjában.

Avril Lavigne-Forgotten




Egy igaz művész: Ákos

Ha magyar popzene, akkor nekem erről egyértelműen Ákos jut eszembe. Fantasztikus zenésznek és művésznek tartom, ami azért is ritka, mert sajnos e kettő dolog manapság már nem túl gyakran jár együtt. Zenéiből kiderül, hogy egyfajta lázadó-gyakran Isten ellen is-vallásos ember. Olyan, mint aki már-már prófétális szinten zenél, gyakran szemrehányóan elítéli az egész emberiséget. Aki hallotta tőle a „Gyönyörű madár” vagy a „Gyilkos Ezüstgolyó" című számot, az tudhatja, hogy a zenéje mennyire mélyről, érzelmekről fakadó, amelyben gyakran előjön a sajnálat, búskomorság, de a dühös rocker is hallatja magát.

Ákos-Do we bow


Egykori disco-k (egykori) királyai: Masterboy

A fent említett zenekart senki se keresse a topplistákon, legalábbis a maiakon. Az ok egyszerű: a banda a '90-es években hódított, mára már megszűntek létezni. Aki emlékszik még erre a korszakra, netán hozzám hasonlóan akkor volt tinédzser, akkor nem nagyon kell Őket bemutatnom. A „Show me colours”, vagy a „Feel the heat of the nigth” c. számaik elég gyakran mentek a rádióban annak idején, de az igazán topplistaszaggató, mindent vezető a „Mr. Feeling” c. slágerük volt.

Masterboy-Mr Feeling



A gótikus rock és szinfónikus metál koronázatlan királyai(és királynője): Within Temptation

Ha valaki azt gondolta a címet olvasva, hogy a Nightwish foglalja el nálam ezt a helyet az nagyot csalódhat, mert nem. Nekem a Nightwish zenéje Tarja-val fűszerezve elég riasztó volt. Anette Olsen már teljesen más kategória, a Bye Bye Beautiful c. slágerük méltán lett népszerű. Az új énekesnő mindent belevitt a zenéjükbe, ami azelőtt hiányzott: bájt, kecsességet, dinamikát és ami a leginkább hiányzott, az életet. Lehet rájuk mondani, hogy elpopulárisodtak, ellágyultak, de én így szeretem.

De most már ideje rátérni arra, hogy mire is utal a gótikus karácsony.
A Within Temptation egy igen hosszú múltra visszatekintő együttes, több mint 10 éve, hogy megvan a jelenlegi formációjuk. Az énekesnő Sharon Den Adel maga a megtestesült hangképző csoda.-mellesleg látványnak sem utolsó. Egyszerűen nincs olyan hangnem amit nem tudna kiénekelni, van hogy opera énekesnőket meghazuttolóan, fülnek kellemes módon visong, de olykor boszorkányi módon skandálja a deciever of fools-t. Egyszerűen káprázatba ejt minden számuk. 1996-os megalakulásukkor még elég kemény zenéket játszottak, idővel azonban egyre inkább előtérbe kerültek a szimfónikus hangszerek, amelyek a keményebb basszugitár és dobszólókkal is jól harmonizálnak.

Within Temptation-Gothic Christmas