Város
A fejlesztők nagy és tartalmas várost ígértek, szerintem ez valamelyest teljesült is. A környezet él, az NPC-k teszik a dolgukat, újságot árulnak, mennek a dolgukra, szóval ezen a téren semmi gond nincs vele. Van egy hatalmas gond viszont a várossal, mégpedig az, hogy nem szippant magába.
Szerintem a GTA-szerű (GPS az 50-es években...) navigáció nagyon nem illik ide, ha az első részhez hasonlóan kapnánk egy áttetsző térképet és a szerint kellene eljutnunk A-ból B-be, akkor jobban rögződnének az útvonalak. A város egyébként jóval összetettebb, bonyolultabb úthálózattal bír, mint Lost Heaven, talán ezért is nehezebb tájékozódni benne.
Nagyon egyforma minden, persze itt is vannak negyedek, de nem maradnak meg az emberben, a város már csak egyfajta "szükséges kellék", aminek egyes részei nem nőnek a szívünkhöz. Ezzel át is kanyarodnék a következő témára.

A város élt, él és élni fog, csak néhány lakóját kell likvidálnunk....


Zene
Ez részben talán annak is köszönhető, hogy a zenék nem Loast Haven-hez hasonlóan az egyes negyedeken való áthajtásokkal változnak, hanem GTA-szerűen a rádióból kapjuk a muzsikát. Ennek ellenére a muzsikák, hírek fantasztikusak és tényleg megteremtik a hangulatot, egyedül a Chuck Berry-féle Johnny B. Goode hiányzik, de az nagyon.

Autók
Na ez az a pont, ahol az első réshez képest nagyon keserű a szám íze. Kezdeném ott, hogy míg az első részben folyamatosan vagy Ralph-tól, vagy Lucas-tól kaptuk meg az újabbnál újabb verdákat, addig itt minden egyből elérhető, egyedül az idő előrehaladtával fejlődnek a kocsik. Ezt megint lehet fogni a GTA-ra, a konzolok árkádosító hatására, szerintem tök mindegy mi váltotta ki a fejlesztőkből ezt a gondolatot, az egy fekete pillanat volt a játék fejlesztése során. További gond, hogy összes autónk elfér egy garázsban, nincs udvar, ahol leparkolhatjuk azokat és végignézhetünk rajtuk. Igaz ez nem is érdekes, kevés a rendőr, lehet bugázni kocsit bárhonnan, engem a saját garázsom teljesen hidegen hagyott. Egy újabb pofon a realizmus oltárán. Amit viszont nagyon hiányoltam az a manuális váltó, mert míg az első részben az kiválóan működött, addig itt olyan nincs, igaz mivel az autók szerintem túlságosan is gyorsak a korhoz képest, ezért nem is mennénk vele semmire. Amúgy az irányítás jó, a törésmodell kiváló, de ennyi. Nem nagyon vannak autókülönlegességek, a helyzet nem is kívánja meg, hogy válogassunk, megyünk azzal amink van, vagy ami épp a legközelebb esik hozzánk és el tudjuk csaklizni. Ami igazán fáj, hogy nincs autóverseny, pedig, ha 30-as években rendeztek, akkor minden bizonnyal a 40-50-es években is volt ilyen...
Van Carcyklopedia is, de mivel az előzőek alapján nincs meg az autók által létrehozott varázs, ezért erre a menüpontra sem igen fogunk gyakran kattintgatni.
A rend őrei továbbra is megtalálhatóak a városban, ha gyorsan hajtunk lemeszelnek, viszont ha az orruk előtt megyünk át a piroson, akkor le se bagóznak minket. Nem jó ez így, de el kell fogadni.

Carcyklopedia


Folytatás a következó postban...