Félreértés ne essék, tisztában vagyok vele, hogy nem az évszázad játékait, nem a legújabb sikereket kínáltuk nyereménynek, de ugye egyikünk sem kiadó, ha rajtam múlna, május elsején kamionról szórnám az Assassin's Creed a boldog nép ölébe. De nem rajtam múlik, így a Generalsra és annak kiegészítőjére futotta. Az ellenszolgáltatás a játékért  nem volt sok, három kérdésre kellett helyes választ küldeni, és máris bekerült az ember a lehetséges nyertesek kalapjába. A dolog becsapós volt, az egyik kérdés sokakat megzavart, nem volt hétköznapi, elismerem, de talán éppen ez az egészben az izgalmas. Voltak kevésbé és nagyon ügyesek, a nyertest végül azért csak sorsolni kellett, jöttek a jó megfejtések. Ami viszont kiábrándító, hogy a Grál-lovagok nem ügettek el erre, ki tudja miért? Talán azért mert nem volt elég fényes a felkínált serleg, esetleg túl bonyolult volt a rejtély, amire a világ legegyszerűbb dolga, a Google böngészőbe pötyögése volt a megoldás. Ki tudja? Én nem, de azért van egy sejtésem. A PC Guru Grál-lovagjai valójában olyan emberkék, akiknek nem kicsit fáj az élet, s jobb dolguk nem lévén nekimennek mindennek, ami éppen sérti úri kedvüket - függetlenül attól, van-e a dolognak bármi értelme. Ezek konzolra sorsolnak, akkor verjük le őket - rendes kardunk nincs, de rég tudjuk, erősebb a toll, nekünk meg már billentyűzetünk is van, fröcsögjünk hát egyet. S bizony itt a lényeg, hiszen nem szól ez másról, mint az unalmunkban ejtett savról, aminek a saját önös hülyeségünk megnyilatkoztatásán kívül semmi más értelme nincsen. Mert hiába akar az ember játszani, sorsolni, ebbe már nehéz belekötni, így a Grál-lovagok is új területek felé fordítják habzó szájú hátasaikat, arra energiájuk, kedvük, eszük már nincsen, hogy esetleg egy szerencse e-mailt küldjenek. De minek is, hiszen itt már nem a PC, a konzol vagy egyáltalán a nyerés a lényeg...

Na, de ennyit a negatív vetületről - ez csupán az én véleményem, kellett már egy hely, ahol kőbe vésem. Jöjjön a dobpergés és a helyes válaszok, aztán a legfontosabb: a nyertes. Első kérdésem az volt, hogy ki Jézus legjobb barátja, sokan bedőltek, de a válasz nem a Bibliában rejlett, hanem Christopher Moore regényében, a Biff evangéliumában, amely Jézus legjobb barátjáról Biff-ről szól, nem mellesleg azt a pár évet öleli fel, ami a Bibliából magából kimaradt. Második kérdésem egyeszerű volt, tuti fejből is nyomta pár ember, hiszen a "You just hit the Jackpot" Mary Jane szájából hangzott el, ez volt az első mondata Peter Parkerhez. Végül az idézet J. D. Salinger Zabhegyező című művéből származott, amit a Biffhez hasonlóan ajánlok mindenkinek elolvasásra.

És akkor most jöhet a taps, hiszen a nyertes Szabó Sándor, aki az e-mail-je alapján Veszprémből küldte be a helyes megfejtéseket. Nyereményét a jövő héten postázom, jöhetnek a gratulációk emberek!