Azt kell mondanom, hogy annak ellenére, hogy csupán második alkalommal lett megrendezve az esemény, szerintem abszolút nem szégyenkezhetnek a szervezők. Ugyan nem sikerült minden igéretet teljesíteni, hiszen a COD: World at War és a Fallout 3 mégsem volt megtekinthető, olykor a hangosítással is voltak bajok, meg a technika ördöge sem aludt, nem minden játék bemutatására volt engedély, (lásd: NFS:U) de mindezek eltörpülnek a pozitívumok fényében. Úgymint rengeteg kipróbálható játék, rengeteg konzol, jó néhány PC és hatalmas tömeg - mindez egy jól elrendezett helyszínen, ahol tényleg csak a tömeg miatt nem lehetett mozogni, a kialakítás, a fénytechnika, minden rendben volt. Egyébként nem túlzás a tömeg, 5000 látogatója volt a rendezvénynek és bizony már a nyitáskor hosszú sor várt a bejutásra.

Persze a kipróbálható verzióknál és a konzoloknál sokkal többet nyújtott a Budapest Game Show 08. Voltak például igen csinos hostess-lányok is, páran a Fable 2 választási lehetőségét imitálandó, ördög és angyal jelmezben. Na jó, tényleg ez sem volt rossz, de ami szerintem igen jól sikerült, az a "nagyszínpadon" előadott prezentációsorozat volt. A hazai szaksajtó színe-java felvonult és felváltva mutatták be a legfrissebb címeket, mindezt tombolával megspékelve. A nagyérdemű láthatta Sasát és Grath-et (Endwar, Fable 2, GoW2), a Gamestar számos tagját és még jó néhány hazai gamer-orgánum aktív szereplőjét. Általában ketten voltak a színpadon és miközben az egyik fél játszott, a másik emberke a hatalmas kivetítőn zajló eseményeket kommentálta. Az előadások meglehetősen változatosra sikeredtek, nem voltak unalmasak és bármilyen hihetetlen még egy Aknakereső-bajnokság (nem vicc, van ilyen) legizgalmasabb pillanatait is megtekinthettük.

Habár van még hova fejlődni, azért mindenképpen elmondható, hogy ismét egy színvonalas rendezvénnyel bővült a hazai gamer-paletta és szeretném azt hinni, hogy a szervezők által remélt még nagyobb felhajtás, a show duzzasztása, nemzetközivé tétele nem csupán álom, hanem évek alatt megvalósítható terv. Persze addig még nagyon sok víznek kell lefolyni a Dunán, de ha a szervezők képesek növeli a színvonalat és a látogatók száma is egyre emelkedik az évek során (és ha sikerül kitörnünk a warezország "jelenségből"), akkor nem elképzelhetetlen, hogy egyszer majd Budapest ad helyet egy nagyszabású bejelentésnek.

Ami pedig engem illet, szerencsére magam is részese voltam a rendezvénynek, hiszen 17:40-kor került sor egy harminc perces prezentációra, amiben a Mirror's Edge című nagyszerű játékot volt lehetőségem bemutatni. Aki nem volt ott, az most kaphat egy falatot a rendezvényből, hiszen egy szemfüles látogató rögzítette a bemutatóm egyharmadát és szerencsére fel is töltötte azt a youtube-ra. Következzen tehát tíz percnyi tömény Mirror's Edge, mobilminőségben (hiányzik az eleje és a vége, meg a hang sem az igazi - de még ez is több, mint a semmi) az én tolmácsolásomban.