Ezen gondolatmeneten végigfutva jutott az eszembe, hogy vajon az olvasó mit gondol erről? Mindegy, hogyha egy rakás kaki a játék, írjunk róla, vagy próbáljuk inkább hasznosabb dologgal kitölteni a rendelkezésre álló oldalakat. Egyáltalán miről olvasna szívesen az olvasó? Mik azok a témák, amire kíváncsiak vagytok? Egy éve folyamatosan gondolkodom ezeken a kérdéseken, hiszen a 2008/6-os számmal lesz az én kis jubileumom, azaz a következő számnál lesz egy éve, hogy itt vagyok a lapnál, mint játékrovat szerkesztő. Nosztalgiából kezembe is vettem az egy évvel ezelőtti számot és egészen fura, hogy mennyi minden változott és történt azóta. Mondjuk ez főleg a dizájnban érhető tetten, de van néhány más apróság is. Például az egy és fél oldalas cikkeknél kissebbre vettük Gabennel az értékelő boxokat, hogy több szöveg férjen a rövidebb írásokhoz is. Később szintén az értékelő boxoknál megszüntettük a két szöveges értékelés egyikét (ezt én fölöslegesnek éreztem), hogy behelyezhessünk egy kis játékélmény grafikont.

Megjelentek a magyarításokat előtérbe helyező rövidebb írások és némileg átalakult a Nosztalguru, a Levrov nagy változásairól nem is beszélve (bevezettük a témákat, mivel nem jöttek levelek és most már Miguel vezeti a kis hajót). De ez még nem minden, bővítettük egy kicsit a Külvilágot is, lett ugye képregény és (mostanában szünetelő) társas és az egy év folyamán kicsit megreformáltuk a film és DVD rovat tartalmát és kinézetét is. De nem csak ezek változtak az elmúlt egy évben, úgy érzem, hogy sikerült egy kicsit szinesíteni a cikkeket is, lettek ugye képregények (ami ugyan nem mindenkinek tetszik), bevezettük a timeline-t, néha sikerült csak a Guruban látható illusztrációkat szerezni Tomstertől és volt még sok egyéb apróságokat, amelyekkel igyekszünk egy kicsit mindig többet nyújtani egyszerű rivjúknál. Na de ez még csak a lap, lettek Külvilág videók a DVD-n, indítottunk Podcast-et, folyamatos a jelenlétünk az online-on és egy egész picit még a PGO 3.0-ban is részt vettem, erről a blogról nem is beszélve. Változás tehát volt bőven és ha nem is olyan szembetűnőek elsőre, azért örülök, hogy a részese lehettem mindennek és igyekszem majd, hogy a folytatásban is egy változatos, megújulni képes magazin kerüljön ki a szerkesztőség kezei közül.

De ne feledjétek. A post egyben kérdés is: Egyáltalán miről olvasna szívesen az olvasó? Mik azok a témák, amire kíváncsiak vagytok?