Lassan tizedik esztendeje már, hogy elindult az egyik népszerű kereskedelmi csatornán egy magyar szappanopera, egyedi elképzelésekkel, és sajátos gondolkodásmóddal. Értelmiségi indexe, mint a Dunántúli-Középhegység, a reputációs mutatóról már ez nem mondható el, ugyanis az indulása óta 2 millió nézővel kell számolnia a jót és rosszat egyaránt összehordó stábnak. A sikeresség titka vitatható, ám a PGO fórumán egyértelműen arra az álláspontra jutottunk, hogy e szériára rá lehetne ragasztani a patetikusan nevetséges jelzőt.

Az utóbbi egy évben fajultak el a dolgok, mikor a cast list lecserélődött, a főcímdallal együtt. Egyre inkább bökte a csőrömet, hogy Berényi Miklós folyamatosan hazudik, Novák Laci szórja a 20 milliókat, ám mindenki beleszól a másik magánéletébe még akkor is ha éppen csak köszönőviszonyban van az illető az alannyal. Ám a pumpa mégiscsak akkor szaladt fel, mikor Berényi sógornője úgy oktatott ki mindenkit a környezetében, hogy már kétszer is megcsalta a férjét. Innentől kezdve le is szoktam a tejről, melyet az is mutatott, hogy a szokásos 10 liter helyett, egy hétre csak hatot kellett venni.

Közel egy hónapja (amióta rászoktam Rubik Ernő bűvöskockájára; ebből kifolyólag rengetegszer rakom ki... a konyhában) ismét nézem e sorozat epizódjait, és a végeredmény fárasztó, de olyannyira, hogy miután egy nap megfeledkeztem oldakombinációkon alapuló tevékenységem gyakorlásáról, sokkal kimerültebb voltam szellemileg. A legutóbbi epizódok egész viccesre sikeredtek, (már, ami Vili bácsi túráját illeti) ám a többin elsírom magam. No nem a meghatottságtól tekintek fátyolosan a televízióra, hanem a logika, reális gondolkodás teljes hiánya miatt. Nincsenek körülmények, csak elfogultság, mely szubjektív véleményekben nyilvánul meg, ezeket pedig őrült módon, minden eszközt bevetve próbálják védeni.

Befejezésként, pedig álljon itt egy üzenet az itteni fórumtopic-ból:

Tenebra írta:

"Hát... őőő... izé . Ellenkeznék ezzel, hogy Tónit "hú, de tisztelni kelljen" .
De előbb a haláláról...

Nos, ennél bénább, gagyibb halált ki sem találhattak volna. Nem, nem az autóbalesetről beszélek, az sajnos igen gyakori halálnem manapság. Inkább a módjáról... Ugye mindenki emlékszik, aki lesi a sorozatot (akár fan-ja, akár "csak úgy" ), hogy Tónika már egyszer felborult egy kocsival... Ha jól emlékszem, összetört egy másik kocsit is, egyszer át is fordult vele, s a tűzoltóknak kellett kimenteni. De túlélte . Akkor is röhögtem... Mondom: "mi ez, a Hegylakó, vagy micsoda???" . De nem, ez még a BK volt...
Most meg: kicsit megcsúsznak a padkán, kicsit lemennek, bukfenceznek... Közel sem akkora az esés, mint anno a csúszós úton. Sőt, Nojémi, aki igazából úgy hajolt oda, hogy a nyakát törhette volna simán egy kis csusszanástól is, szinte karcolás nélkül úszta meg... Akkor most kit is szólítsak MacLeod-nak??? Röhejes volt, na... Tudom, lehet magyarázni itt, hogy "de, lehet bizony olyan szerencsétlenül esni, hogy...", hogy ne tudnám, túl vagyok már a vezetési tanfolyamon ."