A DigiPrime laptop bolt és webáruház kínálatában 4 konfigurációban is megtalálható a Samsung Chronos 7 laptop. Az S01-S04 verziók csupán konfigurációban térnek el egymástól, de az összes Samsung Chronos 7 laptop Intel Core i7-3635QM processzorral és AMD Radeon HD 8870M grafikus kártyával rendelkezik.

Külső paraméterek


A Samsung Chronos 7 laptop sikeres külsővel büszkélkedhet, mivel a borítást kiváló minőség jellemzi. Az egész felület csiszolt alumíniumból készült, amelyen nem látszódnak meg az ujjlenyomatok és szennyeződések sem. A Samsung Chronos 7 laptop súlya közel 3 kilogramm és vastagsága 27 milliméter. A jó minőségű anyaghasználat magas fokú stabilitást és ellenálló-képességet biztosít.

Csatlakozók


Csatlakozók terén a Samsung kimagaslót alkotott. A Samsung Chronos 7 laptop 4 darab USB-vel, (ebből 2 darab USB 3.0), VGA-, LAN-, HDMI-egységekkel rendelkezik. A HDMI-csatlakozón keresztül a Samsung Chronos 7 laptop akár egy LCD-televízióval is összekapcsolható. Nagy előnynek számít a két darab USB 3.0-s csatlakozó is, amelyen keresztül akár 10x nagyobb adatforgalom bonyolítható le a laptop és egy külső adathordozó között. A gazdag felszereltség része továbbá az optikai meghajtó és a 4in1 kártyaolvasó is. Az internetezés Wifi-rendszeren keresztül is lehetséges.

Kijelző


A Samsung Chronos 7 laptop kijelzője Full HD-s minőséget nyújt, amelyen keresztül magas színvonalú élményben lehet részünk. A matt borításnak köszönhetően a kültéri használatra is tökéletesen alkalmas, mivel nem tükrözi vissza a napsugarakat. A Samsung Chronos 7 laptop kiváló képfelbontása, valamint a 17,3 hüvelykes kijelző élvezetesebbé teszi a játékok játszását és a filmvetítéseket. Nem meglepő, hogy a Samsung Chronos 7 laptop Chi Mei képernyővel látták el, mivel ezek kiváló képminőséget biztosítanak. Kis hátrány, hogy az akkumulátoros használat mellett kisebb fényerővel szolgál számunkra, ami még így is átlagon felüli értéket jelent.

Processzor


Az összes Samsung Chronos 7 laptop konfiguráció az Intel Core i7-3635QM négymagos processzorral büszkélkedik. Az Ivy Bridge architektúrás Core i7 processzorok brutális teljesítményre képesek, amit még a Turboo Boost technológia képes tovább fokozni. Ennek köszönhetően a Samsung Chronos 7 laptop a legigényesebb alkalmazásokkal is könnyedén megbirkózik.

Grafikus kártya


Az elsőrangú grafikai háttérről az AMD Radeon HD 8870M dedikált videokártya gondoskodik, amely lehetővé teszi a legújabb játékok játszását is. Az előző Samsung 7 szériás laptopokban Nvidia Geforce GT 650M 2 GB videokártyát találhatunk, amelyhez képest az AMD Radeon HD 8870M 2 GB jelentős szintugrást jelent. Mivel a Samsung Chronos 7 laptop egy prémium kategóriás ultrabook, ezért akár 256 GB SSD -vel és 12GB memóriával is megvásárolható.


Vélemény


Az elsőrangú tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően a Samsung Chronos 7 laptop a lehető legjobb ultrabook -ok közé tartozik. Minden szempontból jelesre vizsgázott, és szinte nincs olyan pontja, amibe bele lehetne kötni. A megjelenés annyira lebilincselő, hogy a Samsung Chronos 7 laptop azonnal a figyelem középpontjába kerül. A processzor és grafikus kártya teljesítménye megfelel a legigényesebb felhasználók számára is. Ebből kifolyólag a Samsung Chronos 7 laptop gamerek és multimédiás felhasználóknak ajánlott.