Konfiguráció:


Processzor: Intel Core i7-7700HQ (4 x 2.80GHz / 3,80GHz Turbo, 6 MB Cache)
Kijelző: 15.6" FULL HD (1920x1080; 1080P) LED matt IPS
Memória:
8GB DDR4 2133MHz
Háttértár: 1000GB SATA 5400rpm
Grafikus kártya: nVidia Geforce GTX 1050 4GB GDDR5
Optikai meghajtó: Nincs
Egyéb jellemzők: WiFi: 802.11ac; USB csatlakozók: 2xUSB 3.0, 1xUSB 3.1; SD kártyaolvasó; HDMI; HD webkamera; BlueTooth 4.0; Gigabit LAN
Szín: Black Aluminium
Akkumulátor: 3 cellás
Operációs rendszer: Linux
Billentyűzet: magyar
Garancia: 24 hónap

Az ACER a csomagolásra nagy hangsúlyt fektetett. A dobozban nem csak egy vászon borítással védik a készüléket, hanem a két szélén lévő szivacs borítás elég vastag ahhoz, hogy egy nagyobb ütéstől is óvja a masinánkat. A dobozban a laptop mellett a töltőt, illesztőprogram lemezt valamint leírást találunk.

A laptop oldalán 2 darab USB3.0-ás és 1 darab USB3.1-es csatlakozó található egy HDMI kimenet társaságában. Az internettel se lesz gond, mivel egy Gigabites LAN portot kaptunk az Acertől. Gondoltak azokra a személyekre is, akik napi rendszerességel használják az SD kártyaolvasót így a laptopon ez is megtalálható.


Ahogy a bevezetőben is olvashattátok, a vörös vonalon megyünk tovább. A gamerekről híres, hogy éjszakákon át tudnak játszani és egy gamer laptopnál kihagyhatatlan tartozék a billentyűzet világítás. Az ACER se maradt ki ebből és egy vörös háttérvilágítást kapunk illetve a W A S D billentyűk külön színezést kaptak. A kijelző hátulján is láthatunk kettő darab piros csíkot.

Egy FULL HD-s Matt monitort szívesen néz napos időkben is az ember főleg, hogy ha 1080P-s, de természetesen, hogy ha nem csak gamerkedésre szeretnénk használni a laptop-ot, hanem egy online konferencia megbeszélésre, akkor azt is profi szinten megtudjuk oldani, hisz egy HD-s webkamera található a monitor tetején.

A cipelése sem okoz nagy gondot mivel csak 2.5 Kg a gépezet, így könnyedén bárhova magunkkal tudjuk vinni, akár egy hosszabb utazásra is. Az Acer gondolt azokra a napokra is mikor +30 celsius fokban szeretnénk játszani. A laptop alján megtalálható kettő darab ventillátor adja a friss levegőt a laptopnak, míg a hő hátul egy dizájnos kimeneten keresztül távozik.

Természetesen nem maradhatott ki ennél a laptopnál sem a tesztelés. CineBENCH R15-el teszteltük, ahol egy I7 - 4770K-val versenyzett és 100 pont előnnyel zárt. Persze nem csak ilyen Benchmarkokat csináltunk, hanem játékokkal is teszteltük hisz még is csak egy gamer laptopról van szó. A játékok, amikkel teszteltük: Heroes of The Storm, Counter Strike Global Offensive és League of Legends. Mindhárom játékban a legmasabbra álltítottuk a grafikai lehetőségeket és ahogy vártuk, akadás mentes és egy nagyon élvezhető játékélményben volt részünk. Az akadásmentes játék mellett Dolby Audio Premium hangrendszer biztosításával élvezhetjük a profi hangzást.